Ένοπλες Συρράξεις

Θάνατος από ψηλά: Ιρακινή επιδρομή με F-16 σκότωσε 8 μέλη του ISIS σε σπηλιά της Νινευή (Βίντεο)

Στις 28 Ιουλίου, μαχητικά αεροσκάφη F-16 της ιρακινής Πολεμικής Αεροπορίας (IQAF) πραγματοποίησαν δύο αεροπορικές επιδρομές σε μια σπηλιά στα βουνά Ανταϊγιά στη βόρεια επαρχία της Νινευή, όπου κρυβόταν ένας πυρήνας του ISIS.

Ο πυρήνας των μέσων ενημέρωσης ασφαλείας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το κρησφύγετο ήταν στόχος με βάση πληροφορίες που παρείχαν η ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών.

Μετά τις αεροπορικές επιδρομές, μια δύναμη της 15ης Μεραρχίας του ιρακινού στρατού με την υποστήριξη ορισμένων μονάδων ασφαλείας επιθεώρησε το σπήλαιο το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Εκεί, η δύναμη βρήκε τα πτώματα οκτώ τρομοκρατών του ISIS που σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές.

Οι πυρήνες του ISIS στο βόρειο και δυτικό Ιράκ ήταν πολύ ενεργοί. Στις 19 Ιουλίου, έξι αξιωματικοί της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Ιράκ σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν όταν ένας πυρήνας της τρομοκρατικής ομάδας επιτέθηκε σε θέση που επάνδρωναν στη βόρεια επαρχία Σαλαντίν.

Οι επαρχίες Νινευή, Σαλαντίν, Κιρκούκ και αλ-Ανμπάρ παραμένουν το επίκεντρο της εξέγερσης του ISIS στο Ιράκ. Η τρομοκρατική ομάδα δραστηριοποιείται επίσης γύρω από την πρωτεύουσα Βαγδάτη.

Η IQAF ενίσχυσε τις μάχιμες επιχειρήσεις της κατά των πυρήνων του ISIS φέτος. Οι πρόσφατες επιχειρήσεις της αεροπορίας προκάλεσαν βαριές υλικές και ανθρώπινες απώλειες στην τρομοκρατική ομάδα. Παρόλα αυτά, πρέπει να γίνουν περισσότερα για να τερματιστεί η εξέγερση της ομάδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...