Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ανηλεές σφυροκόπημα στο Ντονμπάς! Απέκρουσαν επιθέσεις οι Ουκρανοί- Βομβαρδίζουν οικισμούς οι Ρώσοι (Βίντεο)

Το Σάββατο 30 Ιουλίου, η Ουκρανία βρίσκεται στην 157η ημέρα του πολέμου με τη Ρωσία. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στην περιοχή του Ντόνiετσκ νότια του Μπαχμούτ, οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν επιθέσεις σε αρκετούς οικισμούς.

Ο αγώνας για το Νοβολουγκάνσκογιε (Novoluganskoye) συνεχίζεται. Συνεχίζεται η επίθεση στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Σολεντάρ.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από την Αβντέεβκα προκειμένου να μειώσει τις επιθέσεις στο Ντόνιετσκ και τα περίχωρά του.

Η "Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνιετσκ" και η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοίνωσαν τον βομβαρδισμό μιας αποικίας στη Γιελένοβκα. Εκεί κρατούνταν Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Αζόφ. Το βράδυ της 29ης Ιουλίου, υπήρχαν πληροφορίες ότι σκοτώθηκαν 53 Ουκρανοί στρατιώτες. Στη Ρωσία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατηγορήθηκαν για αυτό, στην Ουκρανία - οι Ρώσοι.

Το Κίεβο έχει πολλές εκδοχές - έτσι προσπάθησαν να κρύψουν τα βασανιστήρια και τη δολοφονία Ουκρανών κρατουμένων και την κλοπή πριν από την άφιξη της επιτροπής από τη Μόσχα. Επίσης στην Ουκρανία αναφέρουν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν ήταν καθόλου επίθεση με ρουκέτα, αλλά έκρηξη μέσα στην αποικία.

Ως αποτέλεσμα των σημερινών νυχτερινών επιθέσεων στο Νικολάεφ, πολλά κτίρια κατοικιών σε δύο συνοικίες της πόλης υπέστησαν σοβαρές ζημιές, αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης Αλεξάντερ Σενκέβιτς (Alexander Senkevich).

Ζημιές υπέστησαν δύο εννιαώροφα, δύο πενταόροφα κτίρια κατοικιών, καθώς και ένας πενταόροφος ξενώνας. Τα τζάμια στα σπίτια έσπασαν σχεδόν εντελώς, τα τζάμια των μπαλκονιών καταστράφηκαν, οι τοίχοι υπέστησαν ζημιές. Επιπλέον, θραύσματα προκάλεσαν ζημιές σε περίπου δώδεκα ΙΧ που ήταν σταθμευμένα κοντά στα σπίτια. Η κεφαλή της ρουκέτας έπεσε στην παιδική χαρά καταστρέφοντας τον φράχτη.

Χθες το βράδυ και απόψε η περιοχή του Νικολάεφ δέχτηκε επιθέσεις, αναφέρει ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Βιτάλι Κιμ. Το βράδυ βομβαρδίστηκε το χωριό Σιρόκαγια. Αποτέλεσμα του βομβαρδισμού ήταν να ξεσπάσει φωτιά στα χωράφια, να μην υπάρξουν θύματα. Και τη νύχτα, γύρω στη 01:20, σημειώθηκαν εκρήξεις κοντά στην Μπαστάνκα. Προηγουμένως, η αεράμυνα λειτουργούσε. 

Τα χωριά που βρίσκονται στην οριοθέτηση παραμένουν υπό συνεχή πυρά. Επιπλέον, το πρωί του Σαββάτου 30 Ιουλίου βομβαρδίστηκαν τα εδάφη κοντά στα χωριά Λεπετίχα και Καβκάζ. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην κοινότητα επαναλήφθηκε από τους μηχανικούς της Κριβόι Ρογκ.

Ακολουθούν οι κύριες εξελίξεις από την πρωινή σύνοψη του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας:

  1. Στην περιοχή του Χάρκοβο κοντά στο Μπαρβένκοβο, έγιναν απόπειρες εισβολής στη στρατιωτική επίθεση στην περιοχή Μπραζκόβκα και Ντμίτροβκα.
  2. Νότια του Μπαχμούτ (και βόρεια της Γκορλόβκα) οι Ρώσοι εισέβαλαν στο Βερσίνα και το Τραβνέβοε. Οι μάχες συνεχίζονται στη Βερσίνα και στο Ζαΐτσεβο. Χθες, η «Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονιέτσκ» δημοσίευσε ένα βίντεο από το Νοβολουγκάνσκογιε, υποστηρίζοντας ότι είχε συλληφθεί. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
  3. Στα δυτικά του Ντόνιετσκ, ο εχθρός εισέβαλε στο Σαντς και στην Αβντέεβκα, η μάχη συνεχίζεται στην περιοχή Κρασνογκόροβκα.

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονιέτσκ ανακοίνωσε χθες ότι μπήκε στα περίχωρα της Κρασνογκόροφκα. Και πάλι, δεν υπάρχει ουκρανική επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.

Οι μάχες συνεχίζονται επίσης στην περιοχή Μαρίνκα και Παβλόφκα (κοντά στο Ουγκλεντάρ).

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ