Ένοπλες Συρράξεις

Ρώσος ειδικός: Σύστημα δυνατότερο του Iron Dome για αντιμετώπιση των Himars-Μόσχα: Καταστρέψαμε 100 (Βίντεο)

Σε χθεσινό μας άρθρο αναφέραμε πως τα περιβόητα HIMARS έχουν αντίπαλο κι αυτά είναι τα βορειοκορεάτικα όπλα που φοβούνται οι ΗΠΑ. 

Επιπλέον ειδικός αεράμυνας δήλωσε: Με τα ιρανικά drones θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε την τοποθεσία των HIMARS και να τους χτυπήσουμε με Ισκάντερ

Σήμερα η Ρωσία υποστήριξε ότι το χτύπημά της στις 24 Ιουλίου κατέστρεψε 100 πυραύλους HIMARS. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε  ότι οι δυνάμεις του στις 24 Ιουλίου κατέστρεψαν περισσότερους από 100 αμερικανικούς πυραύλους HIMARS στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές στο πεδίο της μάχης από τις δύο πλευρές.
Η Ρωσία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι έχει καταστρέψει αρκετά συστήματα HIMARS που προμήθευσε στην Ουκρανία η Δύση, ισχυρισμοί που διαψεύστηκαν από το Κίεβο.

Σε συνέχεια όλων αυτών και με δεδομένο το πρόβλημα των Ρώσων με τα συγκεκριμένα αμερικανικά όπλα, ο  Igor Korotchenko, αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, είπε ότι το SVO στην Ουκρανία έδειξε την ανάγκη ανάπτυξης ενός συστήματος αεράμυνας όπως το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome.

Το νέο σύστημα αεράμυνας, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε μια μαζική επίθεση από πυραύλους από το HIMARS MLRS.

«Το νέο σύστημα αεράμυνας θα πρέπει να έχει υψηλότερα χαρακτηριστικά απόδοσης σε σύγκριση με το Iron Dome. Πρέπει να αποκρούσει ένα μαζικό χτύπημα από πυραύλους τύπου MLRS HIMARS», πρόσθεσε ο Korotchenko.

Διευκρίνισε ότι ένα τέτοιο συγκρότημα θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με μεγάλο αριθμό φθηνών πυραύλων που είναι έτοιμοι για άμεση εκτόξευση. Μεταξύ άλλων, το νέο σύστημα αεράμυνας θα πρέπει να διαθέτει μεγάλο αριθμό καναλιών στόχων για βολή και συνοδεία, καθώς και ελάχιστο χρόνο αντίδρασης.

 

Γλυκάθηκε και η Λετονία

 

Η Λετονία στο μεταξύ απέστειλε επιστολή αιτήματος για την αγορά αδιευκρίνιστου αριθμού πυραυλικών συστημάτων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την πιθανή απόκτηση να πραγματοποιείται ως κοινή πρωτοβουλία των τριών κρατών της Βαλτικής, στα οποία περιλαμβάνονται επίσης οι γειτονικές Εσθονία και Λιθουανία.

"Το Υπουργείο Άμυνας έχει στείλει επιστολή αιτήματος στις ΗΠΑ σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των HIMARS", δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Λετονίας στο Defense News. "Πρόκειται για ένα κοινό σχέδιο των κρατών της Βαλτικής και το ΥΠΕΘΑ αναμένει ότι οι ΗΠΑ θα το υποστηρίξουν με συγχρηματοδότηση".

"Μαζί με τους συμμάχους της Λετονίας και της Εσθονίας εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αναπτύξουμε μια ικανότητα πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS. Η Λιθουανία σχεδιάζει την υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους", δήλωσε κι ο Anušauskas, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο του.

Τέλος ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να μεταφέρουν όπλα και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των HIMARS, από το τελευταίο πακέτο αμυντικής βοήθειας προς την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ