Ένοπλες Συρράξεις

Χρυσές δουλειές η εταιρεία του "Καλάσνικοφ" παρά τις δυτικές κυρώσεις-Πως μοσχοπουλάει τα όπλα της

Προκειμένου να νικηθεί η Ρωσία, είναι σημαντικό να σταματήσει η εξαγωγή όπλων που κατασκευάζονται από τις επιχειρήσεις της επιτιθέμενης χώρας.

Το στρατιωτικό και αμυντικό συγκρότημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ήδη προβλήματα. Λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά το 2014, πολλές ρωσικές εταιρείες στερούνται την ευκαιρία να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε δυτικές χώρες. Ωστόσο, οι μεγάλες κρατικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εταιρείες της Ρωσίας, βρίσκουν κενά για να παρακάμψουν τις κυρώσεις.

Ένα παράδειγμα είναι αυτό της εταιρείας Kalashnikov και της εταιρείας Alfa Precision: η τελευταία πούλησε τα προϊόντα του ρωσικού κολοσσού σε δυτικές χώρες. Επιπλέον, παρά τις κυρώσεις, η εταιρεία Kalashnikov μέσω διαμεσολαβητών στη Ρωσία, προσπάθησε να αγοράσει μια γραμμή παραγωγής φυσιγγίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από το 2018, όλες οι εταιρείες ή οι χώρες που έχουν σχέσεις με τις ρωσικές αμυντικές επιχειρήσεις που υπόκεινται σε κυρώσεις, ενδέχεται να βρεθούν υπό κυρώσεις των ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτός ο αυστηρός περιορισμός δεν επηρέασε την αποφασιστικότητα της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί στην ΕΕ και δεν εμπόδισε τις ευρωπαϊκές εταιρείες να βγάλουν χρήματα από αυτήν.

Ακολουθεί ένα άλλο παράδειγμα πωλήσεων των προϊόντων της εταιρείας στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω εταιρειών που σχετίζονται με τη Ρωσία κατά το όγδοο έτος των κυρώσεων.

Τυφέκια EDGun για την ΕΕ και τις ΗΠΑ

Το Μηχανικό Εργοστάσιο Izhevsk, το οποίο αποτελεί μέρος της εταιρείας Kalashnikov, πουλά πιστόλια IZH-46M στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φέρεται ότι δεν κατασκευάζονται από το εργοστάσιο στο Izhevsk, αλλά από την ιδιωτική εταιρεία Alfa Precision. Συνεργάζεται με την EDGun, μια ιδιωτική εταιρεία που κατασκευάζει τουφέκια και πουλά όπλα σε δυτικές αγορές.

Η EDGun ιδρύθηκε το 2002. Τοποθετείται ως κατασκευαστής πνευματικών όπλων, ο πρωτοπόρος της μορφής "bullpup" . Η κατασκευαστική εταιρεία βρίσκεται στη ρωσική πόλη Segezha της Καρελίας.

Για τους λάτρεις των όπλων, η εταιρεία υπόσχεται τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας για την ανάπτυξη ακριβών, αξιόπιστων και ανθεκτικών όπλων. Κάθε όπλο συναρμολογείται ως τεχνητό δείγμα. Ο καταναλωτής το λαμβάνει με στόχο. Η εταιρεία έχει δύο υπαλλήλους και τα έσοδά της για το 2021 ήταν 1,6 εκατομμύρια δολάρια!

Σύμφωνα με το epravda, ο ιδρυτής και διευθυντής της "Edgan" LLC είναι ο Eduard Gafarov. Το 2013, η FSB άνοιξε δικογραφία εναντίον του με την κατηγορία  «εξτρεμισμός» για ναζιστική έκφραση. Η Rosfinmonitoring τον πρόσθεσε στη λίστα των τρομοκρατών.

Το 2014, ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο. Ένα χρόνο αργότερα, όπως διαβεβαίωσε ο Gafarov, το ποινικό του μητρώο εκκαθαρίστηκε και αφαιρέθηκε από τη λίστα των τρομοκρατών. Από τότε τα πράγματα πήγαιναν καλά για τον επιχειρηματία. Όσο πιο ενεργά εκφράζει την υποστήριξή του στο ρωσικό καθεστώς, τόσο καλύτερα κάνουν.

Την προστασία του «οπλουργού», παρείχε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας και επικεφαλής του κόμματος «Rodina» Oleksiy Zhuravlev. Ήταν έτοιμος να αλλάξει νόμους για χάρη του Gafarov και το κόμμα του, ήταν έτοιμο να παράσχει ενημερωτική υποστήριξη στην Καρελία.

Τα τελευταία χρόνια το εισόδημα του επιχειρηματία αυξάνεται σταθερά. Ο Gafarov λαμβάνει έσοδα από την πώληση τουφεκιών και οπτικών σκοπευτικών όχι μόνο στη Ρωσία. Αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία 44 εκπροσώπων, των οποίων οι επαφές δημοσιεύονται στο φυλλάδιο της εταιρείας . Πουλάει προϊόντα σε όλο τον κόσμο.

Η EDGun έχει αντιπροσώπους στην Ισπανία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Εκουαδόρ, Περού, Βενεζουέλα, Χιλή, Βραζιλία, ΗΠΑ, Τσεχία, Πορτογαλία, Λίβανο, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Κουβέιτ, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιράκ, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο , Ουρουγουάη , Αργεντινή, ΗΑΕ, Παραγουάη, Γαλλία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Πολωνία, Ιταλία, Παναμάς, Κολομβία, Βουλγαρία,  Τουρκία, Σερβία, Ιράν, Νορβηγία, Καναδάς, Μεξικό, Σαουδική Αραβία, Ανδόρα, Τσεχία, Ελλάδα, Κροατία , Αυστρία.

Πώς σχετίζεται το "Καλάσνικοφ" με το EDGun

Στο κανάλι EDGun στο YouTube,  ο Eduard Gafarov και ένα άτομο που αποκαλεί ιδιοκτήτη της Alfa Precision απευθύνεται στους πελάτες, σχετικά με τις ανησυχίες τους ότι το EDGun χρησιμοποιεί προϊόντα  από τη ρωσική εταιρεία Alfa Precision και όχι  από ξένες εταιρείες.

Αντιμέτωπος με οξύτατη κριτική και σαρκασμό, σχετικά με την «υποκατάσταση εισαγωγών», ο Gafarov εξηγεί ότι αυτά τα προϊόντα δεν είναι χειρότερα από τα ξένα και ισχυρίζεται ότι, είναι ο πρώτος που δοκιμάζει προηγμένα προϊόντα στη ρωσική αγορά όπλων.

Υπάρχει ένα σχόλιο του Gafarov σε ρωσικό φόρουμ, όπου εξηγεί γιατί χρησιμοποιεί κάννες Alfa Precision αντί για ξένες. Αυτό σημαίνει ότι, οι κάννες Alfa Precision κατασκευάζονται από το Μηχανολογικό Εργοστάσιο του Izhevsk της εγκεκριμένης εταιρείας Kalashnikov και ο Gafarov τις χρησιμοποιεί στην παραγωγή των όπλων του.

Το 2015, έγινε γνωστό ότι το Izhevsk Mechanical Plant OJSC και το Izhmash Concern OJSC, συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο κυρώσεων των ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύεται στους πολίτες των ΗΠΑ και της ΕΕ να έρχονται σε επαφή με αυτές τις επιχειρήσεις.

Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι, τα αεροβόλα τουφέκια EDGun παράγονται με κάννες που παράγονται από το Izhevsk Mechanical Plant της εταιρείας Kalashnikov, που κρύβεται πίσω από τη «βιτρίνα» της Alfa Precision.

Οι δραστηριότητες της EDGun, ενδέχεται να ενδιαφέρουν τις αρμόδιες αρχές που παρακολουθούν τη συμμόρφωση με τις οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις. Για παράδειγμα, το Γραφείο Ελέγχου ξένων περιουσιακών στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC).

Όπως είναι γνωστό, οι αμερικανικές κυρώσεις δεν ισχύουν μόνο για ιδιώτες και εταιρείες των ΗΠΑ, αλλά και για αλλοδαπούς και ξένες εταιρείες. Ούτε ο EDGun ούτε ο Eduard Gafarov, βρίσκονται ακόμη στις λίστες κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της ΕΕ είναι αρμόδιο για αποφάσεις στο πλαίσιο της πολιτικής κυρώσεων, με βάση τις προτάσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας. Ούτε το EDGun έχει χτυπήσει το ραντάρ τους ακόμα.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ