Ένοπλες Συρράξεις

Οι ΗΠΑ στέλνουν Αφγανικά Mi-17 helos στην Ουκρανία: Τακτοποιημένα… και έτοιμα για μάχη

Ο ρωσικός στρατός αναφέρει σχεδόν καθημερινά, για εχθρικά αεροπλάνα και ελικόπτερα που καταρρίφθηκαν στον ουρανό της Ουκρανίας. Ωστόσο, τον Μάρτιο, αναφέρθηκε ότι «πρακτικά όλα» τα πολεμικά αεροσκάφη  του Κιέβου είχαν καταστραφεί. Αποδεικνύεται όμως ότι, η Ουκρανία παραλαμβάνει αεροσκάφη από το εξωτερικό και με κάποιο τρόπο, καταφέρνει να επισκευάσει γρήγορα κατεστραμμένα αεροσκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα, πολλοί θυμούνται ότι στις 6 Μαρτίου, στην αρχή της «ειδικής επιχείρησης», ο ίδιος στρατηγός Konashenkov ανέφερε την καταστροφή σχεδόν όλων των πολεμικών αεροσκαφών του εχθρού. 

Όμως έχουν περάσει τρεις μήνες από την ανακοίνωση και η ουκρανική αεροπορία δεν έπαψε να υπάρχει. Πώς είναι αυτό δυνατόν;

Από τις αναφορές του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποδεικνύεται ότι από τις 31 Μαΐου, από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 184 αεροσκάφη, 128 ελικόπτερα και 1070 drones. Παράλληλα, αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι, σύμφωνα με το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, την εποχή που ξεκίνησε η «ειδική επιχείρηση», οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, διέθεταν σε υπηρεσία 152 αεροσκάφη και 149 ελικόπτερα. 

Τίθεται το ερώτημα,  από πού προήλθε ο αριθμός 184;

Την ίδια ερώτηση έθεσαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης, για παράδειγμα, η εφημερίδα "Vzglyad" και η "Στρατιωτική Επιθεώρηση". Έχουν διατυπωθεί αρκετές εκδοχές σχετικά με το γιατί συμβαίνει αυτό. Δημοσιογράφοι της εφημερίδας Vzglyad, για παράδειγμα, υπέδειξαν ότι η Ουκρανία λάμβανε αεροπορική βοήθεια  από το εξωτερικό . Θεωρητικά  είναι δυνατό. 

Στο Πενταπόσταγμα, είχαμε αναφέρει: Η “κατεστραμμένη” Ουκρανική αεροπορία… συνεχίζει να πετά, τονίζοντας ότι  πολλές ευρωπαϊκές χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία, όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, μπορούν να μεταφέρουν αεροσκάφη σοβιετικού τύπου στο Κίεβο. 

Σύμφωνα με το bulgarianmilitary,  οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν μεταφορικά ελικόπτερα Mi-17 πολλαπλών χρήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες , που ανήκαν στο παρελθόν στην αφγανική Πολεμική Αεροπορία. Φωτογραφίες με παραταγμένα και έτοιμα για μεταφορά και είσοδο στη μάχη, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Τα αφγανικά ελικόπτερα σοβιετικής κατασκευής, ανήκουν στην 167η πτέρυγα Πολεμικής Αεροπορίας της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλά ελικόπτερα που δόθηκαν στην Ουκρανία,  προσγειώθηκαν πρώτα στη βάση Davis-Montan στην Αριζόνα, από όπου τα αεροσκάφη C-17 Globemaster III τα μετέφεραν στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Από εκεί τα προώθησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μερικά από τα ελικόπτερα  έχουν ήδη μεταφερθεί και πετούν στον ουρανό της Ουκρανίας, εν ώρα υπηρεσίας. Είναι γνωστό ότι, το πακέτο βοήθειας ασφαλείας προς την Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνει 20 ελικόπτερα Mi-17. 

Περίπου δύο δωδεκάδες ελικόπτερα Mi-8/17 της πρώην αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας, βρίσκονταν εκτός της χώρας και η τύχη τους παραμένει άγνωστη. Το Mi-17 είναι το όνομα εξαγωγής του σοβιετικού ελικοπτέρου πολλαπλών ρόλων Mi-8MT, που αναπτύχθηκε από το ML Mile Design Bureau στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Και μαχητικά αεροσκάφη

 Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει ήδη, ένα μεγαλύτερο σύνολο μαχητικών για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή . Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι, αποκάλυψε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «έχουν περισσότερα μαχητικά σταθερής πτέρυγας τώρα από ότι πριν από δύο εβδομάδες».

Ο Kirby, απέφυγε να διευκρινίσει την προέλευση των πρόσθετων μαχητικών, αλλά παραδέχεται ότι αυτό οφείλεται σε ξένη βοήθεια. Το γεγονός ότι, ο στόλος της χώρας έχει αυξηθεί, είπε, «δεν είναι τυχαίο, γιατί άλλα έθνη που έχουν εμπειρία με αυτόν τον τύπο αεροσκαφών, μπόρεσαν να τα βοηθήσουν να εκτοξεύσουν περισσότερα αεροσκάφη».

Με αυτά τα λόγια, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου φαίνεται να υπονοεί ότι πρόκειται για αεροσκάφη που θα ήταν ήδη διαθέσιμα στο Κίεβο και ότι έχουν ήδη, λάβει ορισμένα ανταλλακτικά και βοήθεια που τους επιτρέπουν να καταστούν αξιόμαχα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου τον Απρίλιο, ο Kirby πρόσθεσε, αφού προειδοποίησε ότι δεν ήθελε «να υπεισέλθει σε αυτό που προσφέρουν άλλα έθνη ότι, οι Ουκρανοί είχαν λάβει πρόσθετες πλατφόρμες και εξαρτήματα για να μπορέσουν να αυξήσουν το μέγεθος του στόλου τους».

Αργότερα εξήγησε ότι, δεν θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα: «Νομίζω ότι θα το άφηνα έτσι» , πρόσθεσε. Αλλά όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε με τον όρο «πλατφόρμα» , ο Kirby παραδέχτηκε ότι, «η πλατφόρμα είναι ένα αεροπλάνο σε αυτή την περίπτωση. Με αυτόν τον τρόπο, έλαβαν πρόσθετα αεροσκάφη και εξαρτήματα αεροσκαφών για να τους βοηθήσουν να εκτοξεύσουν περισσότερα αεροσκάφη».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...