Ένοπλες Συρράξεις

Η Σλοβενία ​​προμήθευσε στην Ουκρανία ένα γιουγκοσλαβικό αντίγραφο του σοβιετικού BMP-2

σλοβενική κυβέρνηση έχει παράσχει στην Ουκρανία σημαντικό ποσό στρατιωτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων τουφέκια Καλάσνικοφ, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, άλλα πυρομαχικά και το πιο σημαντικό, 35 οχήματα μάχης πεζικού ταυτόχρονα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Σλοβενίας Marjan Sharets.

Η είδηση ​​για την προμήθεια έως και 35 BMP  ​​από τη Σλοβενία ​​έχει τη δική της ίντριγκα. Διότι τυπικά, σύμφωνα με το The Military Balance, στα τέλη του 2021 δεν υπήρχε BMP στον σλοβενικό στρατό. Αντίθετα, υπήρχαν 115 τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (85 μονάδες Pandur και 30 οχήματα Patria).

 η Σλοβενία ​​προμήθευσε με οχήματα μάχης πεζικού M-80A γιουγκοσλαβικής κατασκευής, τα οποία είναι ουσιαστικά αντίγραφα του σοβιετικού BMP-2. Αν και υπάρχει τουλάχιστον μία ορατή διαφορά - στο M-80A αυτόματο όπλο έχει διαμέτρημα 20 mm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανοιχτές πηγές μπορούμε να βρούμε μια αναφορά ότι το 2016 το Υπουργείο Άμυνας της Σλοβενίας ήθελε να πουλήσει 39 μονάδες M-80A για 1 εκατομμύριο ευρώ. Και φαίνεται ότι κανείς δεν άρχισε να αγοράζει αυτά τα αυτοκίνητα, σε κάθε περίπτωση - δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτό σε ανοιχτές πηγές.

Πιο πρόσφατα, η Σλοβενία  προμήθευσε τα γιουγκοσλαβικής κατασκευής οχήματα μάχης πεζικού M-80A, τα οποία είναι ουσιαστικά αντίγραφα του ρωσικού BMP-2. Ενώ υπάρχει τουλάχιστον μία ορατή διαφορά - το M-80A διαθέτει αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων διαμετρήματος 20 χιλιοστών.

Σε ανοιχτές πηγές μπορούμε να βρούμε μια αναφορά ότι το 2016 το Υπουργείο Άμυνας της Σλοβενίας ήθελε να πουλήσει 39 μονάδες M-80A για 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ακόμα κι αν αναλογιστούμε ότι 35 BMP είναι μόνο ένα σύνολο τάγματος, η προμήθεια ακόμη και γιουγκοσλαβικών αντιγράφων του σοβιετικού BMP-2 αποτελεί ήδη σημαντική υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικά στο πλαίσιο του γεγονότος ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη χάσει 1.300 τεθωρακισμένα οχήματα, όπως είπε ο Ταξίαρχος Volodymyr Karpenko.

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των σλοβενικών αρμάτων μάχης M-84 στην Ουκρανία, που είναι αντίγραφο του T-72, το θέμα σχετίζεται παρόμοια με τη φράση του Σλοβένου υπουργού Άμυνας Marjan Sharec - «Η μεταφορά στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία συνεχίζεται. "

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ