Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αναλώσιμοι! Οι "ετοιμοπόλεμοι" Τούρκοι βάζουν μπροστά τους Σύριους μισθοφόρους στην επιχείρηση κατά των Κούρδων στη Συρία (Βίντεο)

"Αξιοσημείωτη δραστηριότητα στην περιοχή πριν την επιχείρηση της Τουρκίας!", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Υπάρχουν προετοιμασίες για την επικείμενη επιχείρηση στη βόρεια Συρία για την εκκαθάριση από τους τρομοκράτες PKK/YPG. Ο Συριακός Εθνικός Στρατός (SMO) πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση στη βόρεια Συρία με τη συμμετοχή 2.000 μελών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην άσκηση που διεξήχθη από τις Ειδικές Δυνάμεις του 2ου Σώματος SMO συμμετείχαν 2000 στοιχεία SMO και 150 στρατιωτικά οχήματα.

Στην άσκηση συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας της Προσωρινής Κυβέρνησης της συριακής αντιπολίτευσης Χασάν Χαμαντί, ο Διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων Seyf Ebu Bekir και οι διοικητές της SMO, η οποία περιελάμβανε και τεθωρακισμένα οχήματα της SMO.

Στην άσκηση, πραγματοποιήθηκαν βολές όλμων, ρουκετών, αντιαεροπορικές βολές, βολές αρμάτων, ενώ UAVτου SMO έκανε αναγνωριστικές πτήσεις.

Στην άσκηση πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις κατά υποθετικών  θέσεων της  τρομοκρατικής οργάνωσης που  εκκαθαρίστηκαν από τα στοιχεία των ειδικών δυνάμεων του SMO, σύμφωνα με το σενάριο της"

Εξάλλου από τις πρωινές ώρες, τουρκικές υποστηριζόμενες τζιχαντιστικές ομάδες, επιτίθενται στα χωριά Mehrmele και Xidrawi στα βόρεια της πόλης Zirgane και στα χωριά El-Abush, Dardara, Tal Shanan, Qesir Toma Yelda, Tal Juma, El-Exebish, Tawila , στο βόρειο τμήμα του TalTamir. 

 

Αν και υπάρχουν και απαντήσεις....

 

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Ως γνωστόν ο Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), φέρει ως προηγούμενη ονομασία του ,Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και επίσης γνωστός ως Ελεύθερος Συριακός στρατός  που υποστηρίζεται από την Τουρκία  (TFSA),είναι ένας συνασπισμός ένοπλων ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης στον Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο.

Αποτελούμενος από διάφορες φατρίες ανταρτών που εμφανίστηκαν με την έναρξη του πολέμου τον Ιούλιο του 2011, ιδρύθηκε επίσημα το 2017 υπό την αιγίδα της Τουρκίας, η οποία  έκτοτε του  παρέχει χρηματοδότηση, εκπαίδευση και στρατιωτική υποστήριξη. 

Πρόκειται κοινώς για τους Σύριους μισθοφόρους που χρησιμοποιεί η Τουρκία, όχι μόνοι στη Συρία, αλλά και στη Λιβύη, ακόμη και στον πόλεμο Αζέρων-Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Σε προγενεστερο άρθρο μας , είχαμε αναφέρει ότι  η Τουρκική επίθεση  στη Συρία είναι ζήτημα ημερών να ξεκινήσει, με την ανοχή της Ρωσίας, αλλά όχι με τη στήριξη του Ιράν, στο οποίο ο Πούτιν έχει παραχωρήσει ως γνωστόν τα κλειδιά των στρατιωτικών του βάσεων στην εν λόγω χώρα. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι  σύμφωνα με την τουρκική σχεδίαση , οι "ετοιμοπόλεμοι"..... Τούρκοι, θα  βάλλουν  ως εμπροσθοφυλακή , τροφή για τα πολυβόλα και πυροβόλα των Κούρδων της Συρίας του YPG, τους Σύριους μισθοφόρους τους, με τις Ειδικές δυνάμεις και τα τεθωρακισμένα τους να ακολουθούν....

Το Ιράν στηρίζει το καθεστώς Άσσαντ και μένει να δούμε το βαθμό εμπλοκής της Τεχεράνης, σε περίπτωση διεξαγωγής εχθροπραξιών του τουρκικού στρατού με τα στρατεύματα του Συριακού στρατού. 

Αναφορικά με τους Αντικειμενικούς σκοπούς (ΑΝΣΚ) των Τούρκων, αυτοί είναι η  καταστροφή ή απώθηση των Κούρδων χονδρικά, νοτίως του αυτοκινητόδρομου Α4 που διατρέχει από ανατολή προς δύση  τη Συρία κοντά και παράλληλα με τα τουρκοσυριακά σύνορα. 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...