Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τι είδους μανία είναι αυτή; Φορτηγό με ναρκοθετημένα πτώματα 152 Ουκρανών μαχητών αλλά και άγνωστα χημικά παρασκευάσματα βρέθηκαν στο Azovstal

Ο Ουκρανικός στρατός και οι μαχητές άφησαν ένα φορτηγάκι με πτώματα 152 νεκρών στις υπόγειες εγκαταστάσεις του Azovstal, τα οποία ναρκοθετήθηκαν κατόπιν άμεσης εντολής από το Κίεβο για να προκαλέσουν τη Ρωσία, δήλωσε την Τρίτη ο υποστράτηγος Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πληροφορία αυτή δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

«Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των υπόγειων κατασκευών του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη, όπου κρύβονταν οι Ναζί του ουκρανικού σχηματισμού Azov που είχαν παραδοθεί, Ρώσοι στρατιώτες ανακάλυψαν ένα φορτηγό ψυγείο. 152 πτώματα νεκρών μαχητών και στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχαν αποθηκευτεί στο φορτηγό με σπασμένο σύστημα ψύξης», είπε ο Konashenkov.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την επιθεώρηση του φορτηγού, Ρώσοι βρήκαν τέσσερις νάρκες τοποθετημένες κάτω από τα σώματα των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών. Ο Κονασένκοφ είπε ότι η συνολική μάζα της εκρηκτικής ύλης θα ήταν αρκετή για να καταστρέψει όλα τα υπολείμματα των σορών που είχαν απομείνει στο βαν.

Σημείωσε ότι οι συλληφθέντες μαχητές του Αζόφ κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων είπαν ότι τα πτώματα εξορύχθηκαν κατόπιν άμεσης εντολής από το Κίεβο. Ο Konashenkov τόνισε ότι σκοπός της πρόκλησης ήταν να κατηγορηθεί η Ρωσική Ομοσπονδία ότι σκόπιμα καταστράφηκε τα λείψανα των σορών και επίσης να αποτραπεί η μεταφορά τους σε συγγενείς προκειμένου να «σωθεί η πολιτική» φήμη «του καθεστώτος του Κιέβου και προσωπικά του Ουκρανού Προέδρου Volodymyr] Zelensky».

Υπενθύμισε ότι πριν από την παράδοση, η διοίκηση του Αζόφ έκανε δημόσια έκκληση στον Ζελένσκι και ζήτησε να πάρει τα πτώματα των νεκρών ώστε να ταφούν στην περιοχή που ελέγχεται από το Κίεβο. Την ίδια στιγμή, ο Konashenkov σημείωσε ότι δεν υπήρξαν αιτήματα από το Κίεβο να παραλάβουν τα πτώματα των νεκρών από το Azovstal.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική πλευρά σκοπεύει να παραδώσει τα πτώματα Ουκρανών μαχητών και στρατιωτικών που βρέθηκαν στο έδαφος του εργοστασίου σε εκπροσώπους της Ουκρανίας στο εγγύς μέλλον.

Χημικά παρασκευάσματα 

Επιπλέον οι υπάλληλοι της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη βρήκαν μια σύριγγα με χημική ουσία άγνωστης προέλευσης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, βρισκόταν σε καταφύγιο βομβών, όπου, κατά πάσα πιθανότητα, βρισκόταν η έδρα μιας από τις εταιρείες των Ουκρανών μαχητών. Η σύριγγα βρισκόταν στο τραπέζι περικυκλωμένη από φάρμακα, γράφει το RIA Novosti στις 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΚ που συμμετείχε στην επιθεώρηση του Azovstal, η σύριγγα μπορεί να περιέχει ναρκωτική ή εκρηκτική ουσία, ανέφερε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι Ρώσοι κατέστρεψαν 100 εκρηκτικά αντικείμενα στο Azovstal μέσα σε δύο ημέρες.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...