Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών: Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν τρομοκράτες στη βάση αλ Τανφ για την Ουκρανία

Η ρωσική εξωτερική υπηρεσία πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ στρατολογούν τρομοκράτες που υπάρχουν στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατών του Daesh (ISIS), για να συμμετάσχουν στις μάχες στην Ουκρανία.

«Τρομοκράτες που συνδέονται με τις ΗΠΑ εκπαιδεύονται στη βάση αλ Τανφ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής στη Συρία, για να τους στείλουν στην Ουκρανία», ανέφερε την Τρίτη ο ιστότοπος RT, επικαλούμενος τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών σημείωσαν ότι περίπου 500 τρομοκράτες από το Daesh (ISIS) και άλλοι τρομοκράτες από τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία εκπαιδεύονται.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τόνισαν ότι οι τρομοκρατικές φατρίες κατευθύνονται κυρίως για να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές και τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον μονάδων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία και τώρα και στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προσελκύσει χιλιάδες ξένους μαχητές που μάχονται και στις δύο πλευρές από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής. Κάποιοι τους αποκαλούν μισθοφόρους, ενώ άλλοι τους αποκαλούν εθελοντές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο τον Μάρτιο, σχεδόν 450 εξτρεμιστές Άραβες και ξένοι υπήκοοι έχουν φτάσει στην Ουκρανία από το Ιντλίμπ για να πολεμήσουν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, λιγότερο από τρεις ημέρες αφότου έφυγαν από τη Συρία, περνώντας από την Τουρκία.

Συγγενείς εξτρεμιστών που έφτασαν στην Ουκρανία είπαν στο Sputnik ότι ανώτεροι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Hayat Tahrir al-Sham (η μετονομασμένη εκδοχή της Jabhat Al-Nusra, δηλαδή η Αλ Κάιντα) πραγματοποίησαν αρκετές συναντήσεις με ανώτερους ηγέτες του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκιστάν και τις ομάδες Ansar Al-Tawhid και Hurras al-Din και συμφώνησαν να επιτρέψουν σε έναν αριθμό όλων των μαχητών τους να εισέλθουν στην Ουκρανία μέσω τουρκικού εδάφους.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ξένους μαχητές είναι βετεράνοι του συριακού πολέμου, είχαν προκαλέσει προβλήματα στην Ιντλίμπ και τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας ως συμβιβασμό με τον οποίο θα λάβουν μια νέα αρχή και ένα αποδεκτό εισόδημα.

Η Hayat Tahrir Al-Sham έδωσε επίσης σε αυτούς τους μαχητές διαβεβαιώσεις ότι θα επιτραπεί στις οικογένειές τους να ενταχθούν αργότερα.

Περίπου 300 από αυτούς τους μαχητές είναι Σύριοι υπήκοοι που κατάγονται από την επαρχία Ιντλίμπ και Χαλέπι, ενώ οι άλλοι 150 είναι Βέλγοι, Γάλλοι, Κινέζοι, Μαροκινοί, Τυνήσιοι, Τσετσένοι και Βρετανοί.

Όσον αφορά την οικονομική αποζημίωση, οι πηγές ανέφεραν ότι οι μαχητές που κατάγονται από τη Συρία θα λάβουν περίπου 1200-1500 δολάρια, αλλά δεν γνώριζαν τι επρόκειτο να πληρωθούν οι ξένοι υπήκοοι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ