Ένοπλες Συρράξεις

Γεννάνε! Νέα τουρκικά Bayraktar φαίνεται να φτάνουν στην Ουκρανία κάθε δυο εβδομάδες (Βίντεο)

Το Snake Island είδε κάποια δραματική δράση το περασμένο Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένου ενός βομβαρδισμού υψηλής ταχύτητας, χαμηλού επιπέδου από ουκρανικά τζετ και μια σειρά χτυπημάτων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, που βύθισαν δύο περιπολικά και ένα σκάφος προσγείωσης που μετέφερε σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος, ενώ στη συνέχεια κατέστρεψε ένα ελικόπτερο Mi-8 καθώς έριχνε στρατεύματα στο νησί . Αλλά για τη Ρωσία, η μεγαλύτερη ανησυχία μπορεί να ήταν ένας αριθμός σε μια από τις οθόνες βίντεο του Bayraktar: μια εγγραφή που έδειχνε ότι ήταν ένα ολοκαίνουργιο drone κατευθείαν από τη γραμμή παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποστολή τουρκικών επιθετικών drones Bayraktar TB2 στην Ουκρανία, πραγματοποιείται κάθε δύο εβδομάδες και φαίνεται ότι ο ουκρανικός στρατός λαμβάνει δύο σετ τουρκικών επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2, κάθε δύο εβδομάδες.

https://youtu.be/7QJ6xUGTdI4

Σήμερα, η τουρκική εταιρεία Baykar Makina εργάζεται πρακτικά για την Ουκρανία, γεγονός που εξηγεί το γεγονός ότι αντί για τα κατεδαφισμένα ουκρανικά drones, εμφανίζονται νέα επιθετικά drones αυτού του τύπου στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Σήμερα, οι δυνατότητες του τουρκικού κατασκευαστή Baykar Makina είναι τέτοιες που, κατά μέσο όρο, ένα επιθετικό drone την ημέρα μπορεί να σταλεί στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ωστόσο, μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη αναχωρούν από το έδαφος της τουρκικής πόλης Tekirdag, τα οποία, σύμφωνα με πηγές, παραδίδουν επιθετικά drones στο έδαφος της γειτονικής Πολωνίας, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στην Ουκρανία.

«Είναι κερδοφόρο για την Ουκρανία να αγοράζει τουρκικά επιθετικά drones και είναι κερδοφόρο για την Τουρκία να τα πουλάει. Δεν μιλάμε καν για συγκροτήματα, αλλά για τα ίδια τα drones, τα οποία μπορεί κάλλιστα να λειτουργούν με συστήματα ελέγχου που είχαν προηγουμένως παραδοθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας» σημειώνει ο αναλυτής.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, περισσότερα από 50 drones Bayraktar TB2 έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του JMD στην Ουκρανία, αλλά η Ουκρανία, προφανώς χάρη στην Τουρκία, αναπληρώνει γρήγορα τις απώλειες.

Αλλά μερικά Bayraktar καταρρίπτονται και ο αρχικός στόλος της Ουκρανίας  εξαντλείται σταθερά με τουλάχιστον επτά απώλειες, σύμφωνα με τον οριστικό απολογισμό της Oryx. Η Τουρκία παρέμεινε φανερά ουδέτερη σε αυτή τη σύγκρουση, εξαρτημένη σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό αέριο και το σιτάρι, και έχει τοποθετηθεί ως μεσολαβητής , και η τουρκική κυβέρνηση, σε αντίθεση με πολλά άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, «δεν προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα». 

Η Άγκυρα αρνήθηκε να σχολιάσει εάν επιτρέπονταν ιδιωτικές πωλήσεις όπλων, επομένως υποτίθεται ότι δεν θα παραδοθούν άλλα Bayraktars. Εξ ου και οι προτάσεις για τις ΗΠΑ, να προμηθεύσουν την Ουκρανία με MQ-9 Reapers ή άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να αυξήσουν τον στόλο της.

Αλλά ένας αναλυτής πληροφοριών, σημείωσε ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό μιας από τις επιθέσεις στο Snake Island: η ροή βίντεο Bayraktar, η οποία συνήθως αναλύεται για να αποκαλύψει ψηφιακές πληροφορίες αναγνώρισης, έμεινε ανέπαφη. Αυτό δείχνει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τον Σταθμό Ελέγχου εδάφους 13, που λειτουργούσε ένα Bayraktar με την εγγραφή T253.

Στη συνέχεια, ο αναλυτής συνδύασε αυτήν την εγγραφή με δεδομένα πτήσης ανοιχτού κώδικα από την Τουρκία, τα οποία έδειξαν ότι το TB2 T253 πραγματοποίησε μια δοκιμαστική πτήση, νότια της μονάδας δοκιμών πτήσης του Baykar κοντά στο Keşan στην Τουρκία στις 21 Μαρτίου, μόλις πριν από έξι εβδομάδες.

«Αυτό υποδηλώνει έντονα ότι η Ουκρανία παραλαμβάνει τα TB2 γρήγορα από τη γραμμή παραγωγής» , καταλήγουν.

Ένας άλλος αναλυτής, σημειώνει ότι ένα Bayraktar με ταξινόμηση T261 έχει επίσης εντοπιστεί στην Ουκρανία και ότι το T258-T262, πέρασε από δοκιμές μαζί στο Keşan. Καθώς τα drones κανονικά παρέχονται σε παρτίδες των έξι, αυτό υποδηλώνει ότι η Ουκρανία μπορεί να έχει λάβει τουλάχιστον δύο τέτοιες παρτίδες από την έναρξη του πολέμου. Άλλοι έχουν παρακολουθήσει πρόσφατες πτήσεις, φαινομενικά από το εργοστάσιο Baykar προς την Πολωνία.

Φυσικά, τα δεδομένα βίντεο μπορεί να είναι πλαστά ή η Ουκρανία μπορεί απλώς να τροποποιεί τους αριθμούς εγγραφής που εμφανίζονται, για να μπερδέψει τη Ρωσία σχετικά με το πώς μπορεί να έχουν εγκαταλείψει τα Bayraktars.

Ακόμη και πριν από τον πόλεμο, αυτό ήταν ένα ευαίσθητο θέμα για την Τουρκία. Τον Οκτώβριο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει να αναφέρει την Τουρκία σε σχέση με τις εισαγωγές drone: «Εάν μια χώρα έχει αγοράσει ένα όπλο από εμάς ή από άλλη χώρα, τότε αυτό το όπλο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τουρκικό ή ρωσικό ή ουκρανικό», είπε.

Από τον πόλεμο, η τουρκική κυβέρνηση τόνισε ότι οι προπολεμικές πωλήσεις στην Ουκρανία ήταν ιδιωτική συμφωνία και δεν είχαν καμία σχέση με αυτές.

«Πρόκειται για ιδιωτικές εταιρείες και αυτές οι αγορές drone, είχαν γίνει και πριν από τον πόλεμο», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters .

Μέχρι τώρα δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι η Τουρκία συνέχισε να προμηθεύει Bayraktars στην Ουκρανία. Αλλά αν η νέα ανάλυση είναι σωστή, τότε η Baykar προμηθεύει την Ουκρανία με νέα drones όσο πιο γρήγορα μπορούν να τα κατασκευάσουν, πιθανώς με τη σιωπηρή έγκριση της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος Zelensky σημείωσε ότι τα Bayraktars, δεν είναι αποφασιστικά από μόνα τους και ότι οι πύραυλοι και το πυροβολικό είναι επίσης ζωτικής σημασίας, αλλά τα drones παρέχουν μια σημαντική ικανότητα αφού τα αεροσκάφη της ουκρανικής αεροπορίας, μπορούν να πραγματοποιούν μόνο μια χούφτα εξόδους κάθε μέρα.

 Εάν η Ουκρανία έχει λάβει πραγματικά 12 ή περισσότερα, τότε μπορεί τώρα να έχει περισσότερα Μπαϊρακτάρ από ότι όταν ξεκίνησε η σύγκρουση. 

Φαίνεται ότι το πρόβλημα των Μπαϊρακτάρ  για τη Ρωσία θα επιδεινωθεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ