Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κάτι τρέχει! Το ΝΑΤΟ δημιούργησε νέα ομάδα μάχης στη Ρουμανία-Στόχος η Υπερδνειστερία και η επικείμενη πολεμική έκρηξη με την Μόσχα;

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δημιούργησε μια νέα ομάδα μάχης στη Ρουμανία. Αυτό αναφέρεται στο μήνυμα της Διοίκησης των Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νάπολη στο Twitter.

Η Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ έχει ενεργοποιηθεί και το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει μια νέα ομάδα μάχης στη Ρουμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται τακτικά μαζί για να προετοιμαστούν για οποιαδήποτε απειλή για την ασφάλεια της Συμμαχίας. Το ΝΑΤΟ δημιούργησε μια νέα ομάδα μάχης στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου, οι ΗΠΑ δημιουργούν στην Ρουμανία την 5η ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ, η οποία αυτόματα θεωρείται από την Μόσχα, ως πυρηνική απειλή για την Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία, ενώ στην εξίσωση εισέρχονται και τα ...Στενά του Βοσπόρου, από ,τα οποία διέρχονται ρωσικά πολεμικά και εμπορικά πλοία.  

 

“Οι ενέργειες της Ουάσιγκτον έχουν ως αποτέλεσμα η Ευρώπη να γίνει μια βάση για τη δημιουργία δυνάμεων εναντίον της Ρωσίας.

“Η εμφάνιση μιας πέμπτης ομάδας του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, με διοικητή Γάλλο αξιωματικό, θα είναι μια κίνηση που θα ξεπερνά την κόκκινη γραμμή που έχει θέσει η Μόσχα.

Στο εγγύς μέλλον, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Πολωνία, τα κράτη της Βαλτικής και η Ουκρανία θα βρεθούν στο επίκεντρο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης που θα ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τις συνέπειες της επέκτασης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προς την Ανατολή”, είχε αναφέρει πρόσφατα Ρώσος ειδικός.

Η ουσία όμως είναι ότι η κόντρα Μόσχας και Ουάσιγκτον έχει μεταφερθεί στην βαλκανική χερσόνησο που αποτελεί μακρινό σύνορο της Ρωσίας, η οποία θα επιδιώξει να κάνει αισθητή εκεί την παρουσία της, για να αναχαιτίσει ΗΠΑ και Τουρκία που έχουν  τα δικά τους γεωπολιτικά και ενεργειακά σχέδια.

Ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν δείχνει να έχει επιτελικό σχέδιο ταυτόχρονης επίθεσης στο ΝΑΤΟ με επίκεντρο τα Βαλκάνια και τον Εύξεινο Πόντο, αν δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες κινούνται ήδη στην “κόψη του ξυραφιού”, τονίζουν πολλές πηγές στην Ρωσία.

Τονίζεται επίσης ο τεράστιος κίνδυνος για Βαλκάνια και Ευρώπη σε περίπτωση πιθανής έκρηξης στις ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στην Υπερδνειστερία.

Τα μέσα ενημέρωσης από την Υπερδνειστερία ανέφεραν χθες περιστατικό με πυρά στην περιοχή των τεραστίων στρατιωτικών αποθηκών κοντά στο χωριό Kolbasna, δίπλα στα ουκρανικά σύνορα.

Η αποθήκη πυρομαχικών στην Kolbasna όμως, είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, ενώ είναι γνωστό ότι στην Υπερδνειστερία γενικά, υπάρχουν οι μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών της Ευρώπης,με τον κίνδυνο να ελοχεύει πρώτα φυσικά για τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, από 19 χιλιάδες έως 21 χιλιάδες 500 τόνους πυρομαχικών έχουν αποθηκευθεί επί του παρόντος, μόνο στις αποθήκες στην Kolbasna, αποτελούμενες από οβίδες, βόμβες, νάρκες, χειροβομβίδες, φυσίγγια με όγκο 2500 σιδηροδρομικών βαγονιών.

Οποιαδήποτε πιθανή έκρηξη των υπαρχόντων πυρομαχικών μπορεί να συγκριθεί με την έκρηξη μιας πυρηνικής βόμβας 10 κιλοτόνων που έπεσε στη Χιροσίμα τον Αύγουστο του 1945”, δήλωσε ο Στσέρμπα, ο οποίος είναι επίσης σίγουρος ότι οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών.

Εδώ μπορούμε να θυμηθούμε για κάποιους που μιλούσαν για  μεγάλη “φωτιά” στα Βαλκάνια, που μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ στην περιοχή της Υπερδνειστερίας.

https://www.youtube.com/watch?v=QX_jVi6GEs8

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ