Ένοπλες Συρράξεις

Kommuna-Αυτό είναι το πλοίο των 110 ετών που η Ρωσία αναπτύσσει για τη διερεύνηση του ναυαγίου του Moskva

Από τότε που βυθίστηκε από ουκρανικούς πυραύλους στις 13-14 Απριλίου, οι αναλυτές παρακολουθούν για ενδείξεις επιχείρησης διάσωσης του Moskva. Το άλλοτε κραταιό καταδρομικό κλάσης SLAVA είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει χαθεί σε μάχη εδώ και δεκαετίες. Και η απώλειά του είναι τόσο στρατηγική όσο και συμβολική.

Οι τελευταίες ώρες του αποτυπώθηκαν σε δορυφορικές εικόνες και στη συνέχεια προέκυψαν κάποιες εικόνες. Αλλά μέχρι στιγμής η ανάλυση των δορυφορικών εικόνων ανοικτής πηγής δεν έχει οδηγήσει πουθενά για την αναμενόμενη επιχείρηση διάσωσης. Η περιοχή όπου βυθίστηκε καλύπτεται συχνά από σύννεφα και τις καθαρές ημέρες δεν εθεάθησαν ρωσικά πλοία να φυλάνε το ναυάγιο.

Τώρα φαίνεται ότι έχει αναπτυχθεί το παλαιό διασωστικό πλοίο Kommuna.
 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πλοία του ρωσικού ναυτικού, το Kommuna (Коммуна) ναυπηγήθηκε το 1912 και καθελκύστηκε το 1913. Η ασυνήθιστη διάταξη καταμαράν επιτρέπει τη μεταφορά μικρών υποβρυχίων ανάμεσα στα κύτη. Αρχικά προοριζόταν για την ανέλκυση χτυπημένων υποβρυχίων στην περιοχή αυτή.

Ωστόσο, καθώς τα υποβρύχια μεγάλωναν σε μέγεθος και η τεχνολογία έρευνας και διάσωσης ωρίμαζε, αυτό κατέστη ξεπερασμένο. Ωστόσο, μικρά υποβρύχια διάσωσης μπορούσαν να μεταφέρονται και να αναπτύσσονται μέσω του κεντρικού φρέατος και το πλοίο συνέχισε να... ζει. Είναι σχεδόν σίγουρα ένα από τα παλαιότερα εν ενεργεία πολεμικά πλοία οποιουδήποτε μεγάλου ναυτικού.

Μεγάλα τμήματα των ναυαγίων μπορούν επίσης να ανεβούν με βίντσι, αν και το Moskva είναι πιθανότατα πολύ μεγάλο. Αλλά στοιχεία όπως εκτοξευτές πυραύλων θα μπορούσαν ενδεχομένως να διασωθούν με αυτόν τον τρόπο.

Το Kommuna είναι πιθανό να φέρει ένα υποβρύχιο βαθιάς κατάδυσης. Το AS-28 είναι ένα DSRV (όχημα διάσωσης βαθιάς κατάδυσης) κατηγορίας Priz του έργου 1855. Αυτό το υποβρύχιο των 55 τόνων μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 1.000 μέτρων, που υπερβαίνει κατά πολύ τα βάθη πάνω από το Μόσκβα.
Μπορούν επίσης να μεταφερθούν τηλεχειριζόμενα οχήματα (ROV), αν και δεν είναι σαφές εάν υπάρχει επί του σκάφους επί του παρόντος κάποιο από αυτά.

Το ρωσικό ναυτικό διαθέτει επίσης ένα ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος κλάσης Project 11982 στη Μαύρη Θάλασσα. Το Lagoda μπορεί επίσης να εμπλέκεται στην έρευνα, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Το 110 ετών Kommuna θα βρεθεί σε κίνδυνο αν πάει στο σημείο του ναυαγίου. Παρά την ηλικία του και το ρομαντισμό του, θα αποτελέσει νόμιμο ναυτικό στόχο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...