Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Δεν έκαναν ούτε σεφτέ; Ρωσικά ΜΜΕ: ''Βομβαρδίστηκαν οι Σλοβακικοί πύραυλοι S-300''-Οι Ουκρανοί διαψεύδουν

Ένα ακόμη επεισόδιο μυστηρίου διαδραματίζεται στην Ουκρανία, στο πόλεμο της προπαγάνδας μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων, αφού ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν την καταστροφή των Σλοβακικών πυραύλων S-300 στο Νικολάεφ, με τους Ουκρανούς να απαντούν ότι οι πύραυλοι βρίσκονται στην Δυτική Ουκρανία.     

https://twitter.com/Peterk784hjd/status/1513358624265023488?cxt=HHwWgMC5kdLpw4AqAAAA

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, "ρωσικοί πύραυλοι υψηλής ακρίβειας από αέρος κατέστρεψαν μέρος εκτοξευτών S-300 των ουκρανικών δυνάμεων που είχαν μεταφερθεί πρόσφατα από την Σλοβακία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του χωριού Starobogdanovka στην περιοχή Nikolaev και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Chuguev".

Οι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας «Caliber» κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του τμήματος αντιαεροπορικών πυραύλων που ήταν κρυμμένο στο υπόστεγο, ισχυρίζεται η ρωσική πλευρά. 

Η παρουσία αυτών των πυραυλικών συστημάτων ήταν ζήτημα τιμής για τις ρωσικές δυνάμεις και όλο ο μηχανισμός των πληροφοριών των Ρώσων, έπεσε πάνω τους, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Μόσχα,  να εντοπισθούν στο Νικολάεφ και να χτυπηθούν με πυραύλους, σύμφωνα πάντα με την ρωσική πλευρά.

Σε βίντεο που παρουσιάζεται, βλέπουμε τη στιγμή της εκτόξευσης πυραύλων κρουζ Kalibr από ρωσικό πολεμικό πλοίο.

"Είναι γνωστό ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους, οι οποίοι, πρώτον, εξασφάλισαν την υψηλή αποτελεσματικότητα της καταστολής των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας και, δεύτερον, περιέπλεξαν σημαντικά τη διαδικασία αναχαίτισης πυραύλων Κρουζ.

Είναι γνωστό ότι οι ρωσικές επιθέσεις πυραύλων Κρουζ "Caliber" σημειώθηκαν στην περιοχή Nikolaev (η περιοχή θέσης των Σλοβακικών συστημάτων  αεράμυνας S-300 βρισκόταν κοντά στον οικισμό Starobogdanovka) και στην περιοχή Kharkiv (η περιοχή θέσης του έτερου σλοβακικού  συστήματος αεράμυνας S-300 βρισκόταν στο αεροδρόμιο Chuguev).

Χάρη στα χτυπήματα υψηλής ακρίβειας του ρωσικού πολεμικού πλοίου, οι περιοχές ανάπτυξης αεράμυνας καταστράφηκαν επιτυχώς, κάτι που επιβεβαιώνεται, μεταξύ άλλων από τον ίδιο τον ουκρανικό στρατό σε κλειστές συνομιλίες και κοινωνικά δίκτυα", αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AVIA PRO, χωρίς να είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε

Οι αρχές της Σλοβακίας είχαν ανακοινώσει ότι αποστέλλουν  αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με αντάλλαγμα την μεταφορά από Γερμανία και  Ολλανδία τεσσάρων συστοιχιών του συστήματος αεράμυνας Patriot, που κατασκευάζει η Raytheon.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες άρχισαν να διαδίδονται ενεργά στο διαδίκτυο ότι ακριβώς αυτά τα συγκροτήματα S-300, καταστράφηκαν από πυραύλους υψηλής ακρίβειας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Marat Bashirov αναφέρει  σχετικά: "Γνωρίζουμε ότι οι Σλοβακικοί πύραυλοι S-300 χτυπήθηκαν "κοντά στο Nikolaev. Στείλτε κι άλλα. Αυτά δεν είχαν καν χρόνο να αναπτυχθούν.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου διευκρινίζει ότι αυτά τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας εντοπίστηκαν έγκαιρα από πληροφορίες κοντά στο χωριό Starobogdanovka στην περιοχή Nikolaev και σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Chuguev στην περιοχή Kharkiv.

Μετά από αυτό, αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας χρησιμοποίησαν πυραύλους υψηλής ακρίβειας και έπληξαν αυτά τα συστήματα αεράμυνας. Γενικά, από την αρχή του πολέμου, ο ρωσικός στρατός έχει καταστρέψει εκατοντάδες συστήματα αεράμυνας S-300, Buk-M1 και Osa των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τον συνολικό αριθμό των συστημάτων αεράμυνας που καταστράφηκαν, αναφέρεται ότι και οι σλοβακικοί S-300, οι οποίοι εμφανίστηκαν πρόσφατα στην Ουκρανία, καταστράφηκαν  κάτω από τα χτυπήματα ρωσικών πυραύλων αέρος”, τονίζει ο ίδιος.

Το κανάλι Telegram «WELDERS Z» υποστηρίζει, επικαλούμενο τις πηγές του, ότι οι Σλοβακικοί πύραυλοι δέχθηκαν πυρά στην περιοχή του Νικολάεφ.

Την ίδια ώρα, ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι τα συστήματα αεράμυνας που είχε προηγουμένως μεταφέρει η Σλοβακία, αν και βρίσκονται στη Δυτική Ουκρανία, δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί σε θέσεις για μάχιμη υπηρεσία.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες και εικόνες από την επίθεση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, αφού ουσιαστικά τώρα ξεκινά η ρωσική επίθεση από ισχυρότατες δυνάμεις, με σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει το Κρεμλίνο για την χώρα αυτή ειδικά το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ