Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανοί: Οι Ρώσοι δεν μπορούν ούτε τους τραυματίες τους να περιθάλψουν και ναρκοθετούν νοσοκομεία

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παρείχε επιχειρησιακές πληροφορίες για τη ρωσική εισβολή σήμερα πρν από λίγη ώρα. ι

Σύμφωνα με το ουκρανικό ΓΕΣ: 

ο εχθρός συνεχίζει να έχει απώλειες. Από τις 24 Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης έχουν ανακοινώσει μόνο δύο φορές την απώλεια του προσωπικού μιας ομάδας στρατευμάτων που διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος του κράτους μας. Όμως, παρά τα «επίσημα» στοιχεία, από καιρό σε καιρό γίνεται γνωστό για τις απώλειες μεμονωμένων μονάδων και υπομονάδων Ρώσων.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι απώλειες της 20ης μεραρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων (στο Kamyshin, περιοχή Βόλγκογκραντ) του 8ου συνδυασμένου στρατού όπλων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας (ιδιαίτερα, το 33ο, 255ο, 294ο συντάγματα μηχανοκίνητων τυφεκίων που επέστρεψαν στα μόνιμα σημεία ανάπτυξής τους ) ανερχόταν στο 40% του προσωπικού, των όπλων και του στρατιωτικού εξοπλισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως αποτέλεσμα, σημαντικό μέρος των στρατιωτικών που κατάφεραν να επιστρέψουν προσπαθούν να παραιτηθούν, γράφει η υπηρεσία Τύπου του ΓΕΣ.

"Τα υπάρχοντα στρατιωτικά ιατρικά ιδρύματα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας δεν επιτρέπουν τη θεραπεία τόσο σημαντικού αριθμού στρατιωτικού προσωπικού των κατοχικών δυνάμεων που τραυματίστηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας. Έτσι, το ιατρικό προσωπικό του κεντρικού περιφερειακού νοσοκομείου στο Glushkov, στην περιοχή Kursk , μετατέθηκε σε καθεστώς ενισχυμένου καθήκοντος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την τελευταία περίοδο από 29 αυξήθηκαν σε περίπου 100 οι τραυματίες που έγιναν δεκτοί από το έδαφος της περιοχής Sumy έως τις 2 Απριλίου. Στην πόλη Izyum, λόγω σημαντικών απωλειών προσωπικού από τις μονάδες του 237ου συντάγματος αρμάτων μάχης και του 752ου συντάγματος μηχανοκίνητων τυφεκίων της 3ης μεραρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίωνν, οι εισβολείς αναγκάστηκαν να εξοπλίσουν ένα νοσοκομείο πεδίου στις εγκαταστάσεις ενός τοπικού σχολείου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης ότι στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της περιοχής Zaporozhye στην πόλη Pologi, Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν και ναρκοθετούσαν το έδαφος του κεντρικού περιφερειακού νοσοκομείου. Το προσωπικό και οι ασθενείς ειδοποιήθηκαν να μην επιστρέψουν στο νοσοκομείο. Οι τραυματίες Ρώσοι παρέμειναν στο νοσοκομείο.

Η στρατιωτική διοίκηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσπαθεί να αναπληρώσει τις υπάρχουσες απώλειες του σώματος αξιωματικών σε βάρος των αξιωματικών ανώτερων στρατιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ισχυρίζονται επίσης οι Ουκρανοί αξιωματούχοι. 

Αναφέρουν ακόμη:

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η στρατιωτική ακαδημία επικοινωνιών στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιεί επείγουσα εκπαίδευση αξιωματικών για την πλήρωση θέσεων σε μάχιμες στρατιωτικές μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στην κατεύθυνση Seversk δεν έχει αλλάξει. Υπάρχει εκκαθάριση των συνεπειών των δραστηριοτήτων των στρατευμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στο Slobozhanshchina , στην πόλη Izyum, ο εχθρός πραγματοποιεί μέτρα φιλτραρίσματος και την αναγκαστική απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι μάχες συνεχίζονται στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της περιοχής Χερσώνα . Γύρω από τη Novaya Kakhovka, ο εχθρός έσφιξε τον έλεγχο πρόσβασης στα σημεία ελέγχου.

Οι εισβολείς καταφεύγουν σε κράτηση αμάχων και εξαναγκασμό τους στον μηχανολογικό εξοπλισμό των θέσεων. Συχνότερες είναι οι περιπτώσεις παράνομης κατάσχεσης οχημάτων από τον πληθυσμό.

Αμπχάζιοι το πλευρό των Ρώσων 

Ο ουκρανικός στρατός, επίσης, όπως υποστηρίζεται, εξουδετέρωσε ορισμένα από τα μέλη του τάγματος "Piatnishka" των Αμπχαζών που πολεμούσε υπέρ των Ρώσων.

https://twitter.com/visegrad24/status/1510832854049116162

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ