Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανία: Τελεσίγραφο των Ρώσων για τη Μαριούπολη - "Αιματηρό αδιεξοδο" λέει ο στρατηγός Πετρέους

Η Ουκρανία καλείται να δώσει την απάντησή της για παράδοση της Μαριούπολης μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και όπως αναφέρει το πρακτορείο Ria.  Κάλεσε τους «εθνικιστές μέσα στην πόλη» να παραδώσουν τα όπλα, σημειώνοντας ότι θα τους προσφέρει ασφαλές πέρασμα τη Δευτέρα.

«Oι αρχές της Μαριούπολης έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουν μια επιλογή και να περάσουν στο πλευρό του λαού, αλλιώς το στρατιωτικό δικαστήριο που τους περιμένει θα είναι απλά πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που τους αξίζει για τα τρομερά εγκλήματά τους, τα οποία η ρωσική πλευρά τεκμηριώνει πολύ προσεκτικά, δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου σε ενημέρωση την Κυριακή της Διοίκησης Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Απευθύνουμε ιδιαίτερη έκκληση στους «συμμορίτες»,  οι οποίοι τώρα αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι των επίσημων τοπικών αρχών, αυτής της μοναδικής πόλης της Μαριούπολης . Γνωρίζουμε ότι στην παρούσα κατάσταση, λίγα εξαρτώνται από εσάς, δεδομένου ότι είστε υπό τον πλήρη έλεγχο των εθνικιστικών ταγμάτων, αλλά πραγματικά ελπίζουμε ότι εσείς, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της πόλης, έχετε τουλάχιστον κάτι στοιχειώδες, ανθρώπινο, τουλάχιστον μια αίσθηση συμπόνιας για τους πολίτες που σας έχουν εμπιστευτεί «, δήλωσε ο Mizintsev .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Άμυνας κάλεσε το Κίεβο να ακυρώσει τις οδηγίες προς τους μαχητές να γίνουν «μάρτυρες»

«Είστε εσείς που έχετε τώρα το δικαίωμα να κάνετε μια ιστορική επιλογή – είτε είστε με το λαό σας, είτε είστε με τους ληστές, διαφορετικά το στρατοδικείο που σας περιμένει είναι απλώς λίγο σε σχέση με αυτό που αξίζετε λόγω της άθλιας συμπεριφοράς απέναντι στους ίδιους τους πολίτες σας, αλλά και των τρομερών εγκλημάτων και προκλήσεων που έχετε ήδη οργανώσει», δήλωσε ο Mizintsev..

«Οι διασωθέντες κάτοικοι της Μαριούπολης, περίπου 60 χιλιάδες άνθρωποι, έχοντας βρεθεί σε πλήρη ασφάλεια στη Ρωσία , μιλούν τώρα ανοιχτά για τις μαζικές θηριωδίες και τα εγκλήματα που έχετε διαπράξει. Όλα αυτά τα καταγράφουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

"Αιματηρό αδιέξοδο" το τελεσίγραφο για την Μαριούπολη

«Αιματηρό αδιέξοδο» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ουκρανία ο πρώην διευθυντής της CIA, στρατηγός ε.α. Ντέιβιντ Πετρέους, μιλώντας στο CNN.

Πρόκειται για μια «μάχη φθοράς», με πολλές απώλειες και για τις δύο πλευρές, όπως είπε, δίνοντας έμφαση, μεταξύ άλλων, και στις βαριές οικονομικές κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας.

Ο έμπειρος πρώην αξιωματούχος ανέλυσε τις κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων και επικεντρώθηκε στην πολιορκία του Κιέβου, καθώς η ουκρανική πρωτεύουσα αποτελεί βασικό στόχο των ρωσικών δυνάμεων.

Όπως είπε, στο Κίεβο και τα περίχωρα της πόλης, δεν υπάρχει κάποια σημαντική αλλαγή στις ρωσικές στρατιωτικές θέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ σημείωσε πως οι Ρώσοι καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες να περικυκλώσουν την πόλη.

Όσο για τη Μαριούπολη, την πόλη που – σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της Μόσχας – δέχτηκε ρωσικό τελεσίγραφο να παραδοθεί μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο στρατηγός Πετρέους είπε ότι «δεν έπεσε» ακόμη, παρότι έχει μείνει χωρίς τροφή, νερό και ρεύμα, ωστόσο, εξακολουθούν να μάχονται πολύ σκληρά, τόσο οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, όσο και οι κάτοικοι της πόλης.

«Οι Ρώσοι θα πρέπει να καταλάβουν το ένα μετά το άλλο κάθε κτίριο, θα πρέπει να καθαρίσουν κάθε δωμάτιο, για να πετύχουν εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και σημείωσε ότι ενδεχόμενη κατάληψη της Μαριούπολης από τους Ρώσους, θα ήταν ίσως καθοριστική για την πορεία του πολέμου, καθώς θα έδινε τη δυνατότητα στους Ρώσους να προχωρήσουν στο εσωτερικό της Ουκρανίας και να πάρουν τον έλεγχο περισσότερων πόλεων, όπως το Χάρκοβο ή την Οδησσό, που αποτελεί στρατηγικής σημασίας πόλη – λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως εξήγησε, το ίδιο επιχειρούν να κάνουν οι ρωσικές δυνάμεις και στο Μικολάιβ, αλλά ούτε εκεί έχει λήξει η επιχείρηση με οριστική νίκη των εισβολέων. Εάν το Μικολάιβ «πέσει», τότε οι Ρώσοι θα μπορούν να κατευθυνθούν προς την Οδησσό, που αποτελεί και τον επόμενο βασικό στόχο της Μόσχας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ