Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μπαράζ εκτοξεύσεων ρωσικών πυραύλων στην Μαριούπολη-Οι Ρώσοι “γλυκοκοιτάζουν” κινεζικά αιωρούμενα πυρομαχικά; (Βίντεο)

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πριν λίγο βίντεο που δείχνει την καταστροφή μονάδας αναγνώρισης των περιβόητων ουκρανικών ταγμάτων του Αζόφ στρατευμάτων με πυραύλους ακριβείας, ενώ σε εργοστάσιο στην περιοχή έχουμε αυτήν την στιγμή ένα σενάριο βγαλμένο από ταινία τρόμου.

https://twitter.com/spriter99880/status/1505107316298944517?cxt=HHwWisC4jafIm-MpAAAA

“Όλοι οι άμαχοι έχουν εξαφανιστεί από την περιοχή του εργοστασίου Azovstal, επομένως ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος και αεροσκάφη σφυροκοπώντας τους Ουκρανούς του Αζώφ.

Έγινε έκκληση στους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και αυτοί αρνήθηκαν, επομένως υπόκεινται σε πλήρη εξουδετέρωση.

Ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu παρακολουθεί από κοντά την πλήρη εξαφάνιση των Ουκρανών του τάγματος Αζώφ”, αναφέρει ΜΜΕ.

Προφανώς οι Ρώσοι έχουν περικυκλώσει το εργοστάσιο και με βαρέα όπλα αλλά και ελεύθερους σκοπευτές εξουδετερώνουν έναν έναν τους Ουκρανούς.

 "Το βίντεο δείχνει ένα χτύπημα σε μονάδα αναγνώρισης και δολιοφθοράς των ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών, που εκτελεί επιχειρήσεις αναγνώρισης και έρευνας με τέσσερα στρατιωτικά οχήματα παντός εδάφους κατασκευής ΗΠΑ. Μετά το χτύπημα με πυραυλικά όπλα ακριβείας, η ομάδα καταστράφηκε", ανακοίνωσε πριν λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Πρόκειται για δύναμη ακροδεξιών Ουκρανών σαμποτέρ που σαμποτάζ μεταφέρθηκε με στρατιωτικά οχήματα Humvees κατασκευής Ηνωμένων Πολιτειών”, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε το Σάββατο ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν 69 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων θέσεων διοίκησης και τεσσάρων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων.

«Τη νύχτα προς την 19η Μαρτίου, ρωσικά επιχειρησιακά-τακτικά, στρατιωτικά συστήματα μαζί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έπληξαν 69 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.

Ανάμεσά τους υπήρχαν τέσσερις θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων μιας ανώτερης διοίκησης ταξιαρχίας στον οικισμό Zabuyannya, τέσσερα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα , συμπεριλαμβανομένων τριών S-300 και ενός Buk-M1», είπε ο Konashenkov.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν έναν σταθμό ραντάρ για καθοδήγηση και προσδιορισμό στόχων, τρεις πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, 12 αποθήκες πυραύλων και όπλων πυροβολικού, καθώς και 43 θέσεις συσσώρευσης στρατιωτικού εξοπλισμού.

Επιπλέον, η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 12 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, είπε ο Konashenkov.
Αυτήν την στιγμή το  ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία “σφυροκοπούν” το μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας στη Μαριούπολη.

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι αρκετές εκατοντάδες μαχητές του νεοναζιστικού συντάγματος της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας «Azov» έχουν καταφύγιο εκεί.

Πληροφορίες περί πιθανής κινεζικής βοήθειας σε αιωρούμενα πυρομαχικά στην Μόσχα

Ενώ η κρίση ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ, καλά κρατεί παρά την επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Τ. Μπάιντεν με τον Κινέζο ομόλογο του, το κύριο θέμα της κινεζικής βοήθειας στην Ρωσία, παρέμεινε άλυτο.
Μερικοί εκτιμούν ότι το πρώτο κινεζικό πακέτο αμυντικής βοήθειας που θα ζητούσαν οι Ρώσοι θα ήταν αιωρούμενα πυρομαχικά.

https://twitter.com/wrongname46/status/1503421552083275783?cxt=HHwWjsC4-fT7nN0pAAAA

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν εκατοντάδες από αυτά στην Ουκρανία προχθές ανοίγωντας τον Ασκό του Αιόλου για το είδος των επιχειρήσεων από εδώ και στο εξής.  

Το Πεκίνο διαθέτει μεγάλους αριθμούς από αιωρούμενα πυρομαχικά σε τρομερά καλή τιμή (CH-901 και ASN-301), τα οποία θα μπορούσαν να εξοπλίσουν τις ρωσικές δυνάμεις για θανατηφόρα κτυπήματα στις ουκρανικές δυνάμεις, σε ένα πολύ λογικό σενάριο ενός παράλογου πολέμου.

Η Ρωσία έπληξε μια υπόγεια αποθήκη πυραύλων στην περιοχή Ivano-Frankivsk

Παράλληλα,  ρωσικά στρατεύματα έπληξαν την υπόγεια αποθήκη πυραύλων στην περιοχή Ivano-Frankivsk. Πιθανώς, αυτό θα μπορούσε να γίνει με τη βοήθεια του πυραυλικού συστήματος Kinzhal.

Αυτό δήλωσε ο ομιλητής της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Γιούρι Ιγκνάτ, αναφέρει η «Ukrainian Pravda».

"Πράγματι, ο εχθρός χτύπησε τις αποθήκες μας, οι οποίες έχουν ήδη υποδειχθεί. Ο τύπος του πυραύλου θα εξακριβωθεί. Έχουμε ζημιές, υπάρχει καταστροφή. Έγινε έκρηξη πυρομαχικών. Τα θύματα διευκρινίζονται", είπε.

.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...