Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

ΗΠΑ εναντίον Ρωσίας-Πόλεμος ή εικόνες Πολέμου; H «πληροφοριακή τρομοκρατία» και τα παιχνίδια του μυαλού

Η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, απέναντι στην επίθεση της Ρωσίας είναι ακλόνητη. 

Φάνηκε κι από το διάγγελμα Μπάιντεν... 

Οι ΗΠΑ πιστεύουν, ότι οι ενέργειες του προέδρου Πούτιν σήμερα αποτελούν μια μεγάλη κλιμάκωση και αποτελούν, άλλη μια ένδειξη ότι η Ρωσία επιδιώκει πόλεμο και  όχι διπλωματία.

Έμπειροι αναλυτές εξωτερικής πολιτικής όπως ο Ρέι ΜακΓκόβερν, ο Σκοτ ​​Ρίτερ και ο Πέπε Εσκομπάρ, ενώ συμφωνούν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι ξεκάθαρα ένοχη για την πρόκληση της Ρωσίας για την Ουκρανία, διχάζονται για το αν θα οδηγήσει σε πόλεμο . 

Όλοι συμφωνούν ότι η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να εισβάλει στην Ουκρανία και ότι είναι ξεκάθαρα δικαιολογημένη να απαιτεί ασφαλή σύνορα, επιμένοντας να αποσύρουν τα στρατεύματα και τους πυραύλους των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ από τις χώρες που την περιβάλλουν, να σταματήσει την πολιτική «ανοιχτών θυρών» του ΝΑΤΟ,  και να σταματήσει να βάζει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το zerohedge, είναι σαφές ότι τέτοιες απαιτήσεις συνάδουν με τις ιστορικές απαιτήσεις των ΗΠΑ για ασφαλή σύνορα, που αποδεικνύεται πιο ξεκάθαρα στην Κρίση των Πυραύλων της Κούβας τον Οκτώβριο του 1962, όταν ο κόσμος παραλίγο να υποστεί έναν πυρηνικό πόλεμο για τους σοβιετικούς πυραύλους στην Κούβα. Και εξίσου προφανές, είναι το γεγονός ότι η αμερικανική στάση σήμερα είναι υποκριτική στο άκρο και μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνο από προπαγανδιστές και όσους αγνοούν την ιστορία.

Είτε αυτή η επίμονη επιθετικότητα των ΗΠΑ είναι προπαγανδιστική παρωδία είτε όχι, είναι ένα πιο επικίνδυνο παιχνίδι . Τον Δεκέμβριο του 2021, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ προετοίμαζαν ένα γεγονός ψευδούς σημαίας για να προκαλέσουν μια ρωσική απάντηση. Αυτό απορρίφθηκε ή αγνοήθηκε από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως παράλογο. Πρόσφατα, ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν σφυροκόπησε το μήνυμα ότι η Ρωσία είναι αυτή που ετοιμάζει ένα ψεύτικο γεγονός, για να κατηγορήσει την Ουκρανία προκειμένου να δικαιολογήσει μια ρωσική εισβολή.

«Ο δυτικός Τύπος, με επικεφαλής τους  New York Times ,  το CNN , τον Guardian και την  Washington Post  –στενογράφοι της CIA, της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών και του Πενταγώνου– έχουν γίνει όλο και πιο υστερικοί μέρα με τη μέρα, προωθώντας αυτό το ψέμα χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο. Είναι σαρδόνια κωμικό. Αν δεν υπάρχουν στοιχεία, μπορεί να κατασκευαστούν, όπως όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, κλπ. Είναι εύκολο σαν πίτα. Το να αποκαλούμε αυτά τα μέσα ενημέρωσης Κίτρινος Τύπος είναι υποτιμητικό», αναφέρει το zerohedge.

Στις μέρες μας η «πληροφοριακή τρομοκρατία», είναι φυσικά γνωστή. Προς επιβεβαίωση και ενίσχυση μιας υπόθεσης, τα μέσα ενημέρωσης παρέχουν ένα καθημερινό μενού με ανάμεικτα και αντιφατικά μηνύματα που έχουν σκοπό να μπερδέψουν, να αποπροσανατολίσουν και να ανακατέψουν την αίσθηση των ανθρώπων, για την ικανότητά τους να κατανοούν τον κόσμο.

 Έτσι σύμφωνα με το zerohedge,  για να πειστεί το κοινό ότι οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο, θα επιχειρηθεί όχι τόσο με λόγια όσο με εικόνες. Αναφέρει μάλιστα το βιβλίο του Gustave Le Bon, The Crowd: A Study of the Popular Mind. 

«Αναλύοντας το «μυαλό του πλήθους» το 1895, αντιμετώπιζε το άγχος που ένιωθε η μεσαία τάξη εξαιτίας της λαϊκής αναταραχής. Ο φόβος της λαϊκής αναταραχής, όπως το Freedom Convoy των φορτηγών στον Καναδά και τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία, είναι σήμερα ένας σημαντικός παράγοντας στον πόλεμο προπαγάνδας που διεξάγεται από τον ελίτ Τύπο. Ονομάστε το ταξικό πόλεμο», αναφέρει.

Ο Λε Μπον, υποστήριξε ότι το πλήθος σκέφτεται με εικόνες, όχι με λόγια, και μέσω των εικόνων οι κυβερνώντες μπορούν να το ελέγξουν

 Έτσι, μπορεί κανείς να περιμένει να δει τα μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν φωτογραφίες και ταινίες, για να δημιουργήσουν μια συναισθηματική αντίδραση στον πληθυσμό, για να τον πείσουν ότι η Ρωσία και όχι οι ΗΠΑ είναι ο κακός σε αυτήν την αντιπαράθεση. 

Και πάλι, μπορεί να μην αποτελεί αντιπαράθεση, γιατί είναι πιθανό η κυβέρνηση Μπάιντεν να έχει πραγματικά πρόθεση στον πόλεμο, επειδή έχουν απομακρυνθεί εντελώς από την πραγματικότητα και πιστεύουν ότι ένας τέτοιος πόλεμος μπορεί να κερδηθεί. Ίσως πιστεύουν ότι μπορούν να δελεάσουν τη Ρωσία να «τσιμπήσει» το δόλωμα, και να κάνει κάτι, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «εισβολή» στην Ουκρανία. 

«Αυτό θα ήταν αντίθετο με τις μακροχρόνιες, υπομονετικές διπλωματικές προσπάθειες της Ρωσίας να επιλύσει αυτά τα ζητήματα και να πείσει τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, ότι η μονοπολική εποχή έχει τελειώσει και τώρα που είναι ένας πολυπολικός κόσμος πρέπει να τερματιστεί η περικύκλωση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ /Νατοϊκά στρατεύματα και όπλα», αναφέρει το zerohedge.

Κατά την άποψη της Μόσχας, το δικαίωμα των χωρών να «επιλέγουν ελεύθερα ή να αλλάζουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης συμμαχιών», το οποίο επικαλούνται οι ΗΠΑ, δεν είναι απόλυτο, αλλά είναι μόνο η μισή φόρμουλα που περιέχεται στις υπάρχουσες ευρωπαϊκές συνθήκες ασφάλειας.

Η πρόσφατη διαμάχη για την Ουκρανία μεταξύ της Μόσχας και των συμμάχων του ΝΑΤΟ, ξεκίνησε όταν η Ρωσία φέρεται να άρχισε να συγκεντρώνει στρατεύματα στα δυτικά της σύνορα. Στη συνέχεια, οι φόβοι για πόλεμο οδήγησαν ορισμένα έθνη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να ζητήσουν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα αμέσως. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι σχεδιάζει στρατιωτική εισβολή, υποστηρίζοντας ότι οι μετακινήσεις στρατευμάτων κοντά στα σύνορα οφείλονται σε προγραμματισμένες εκπαιδευτικές ασκήσεις.

Μόνο που με το χθεσινό διάγγελμα του προέδρου Πούτιν και με την υπογραφή  της ανεξαρτησίας του  Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ,  η κατάσταση στο Ντονμπάς έχει λάβει έναν κρίσιμο, οξύ χαρακτήρα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ