Ένοπλες Συρράξεις

Μπλέκουν και οι Τσετσένοι στην Ουκρανία! Στρατεύματα πιστά στον Καντίροφ αναπτύσσονται στα ουκρανικά σύνορα (Βίντεο)

Πληροφορίες από πηγές στην Τσετσενία αναφέρουν ότι στρατιωτικές δυνάμεις που συνδέονται με την υποστηριζόμενη από τη Ρωσία διοίκηση του Ραμζάν Καντίροφ, φέρονται να αναπτύσσονται επίσης στα ουκρανικά σύνορα.

Στα πλάνα αποστολής που είναι διαθέσιμα από την περιοχή, αναφέρεται ότι μονάδες «Αχμέντ Καντίροφ» υπό τον Ραμαζάν Καντίροφ είναι καθ' οδόν προς τα ουκρανικά σύνορα.

Σε σύγκριση με τις εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνουν τις νέες αποστολές της Ρωσίας στα ουκρανικά σύνορα, υποστηρίζεται ότι τα στρατεύματα που αποστέλλονται είναι ακριβώς όμοια με τις στρατιωτικές μονάδες της διοίκησης του Καντίροφ.

https://twitter.com/200_zoka/status/1488844089730781184

Το «141ο Ειδικό Μηχανοκίνητο Σύνταγμα», γνωστό ως «Βορράς», πήρε επίσης το όνομά του από τον πατέρα του Ραμζάν Καντίροφ, Αχμέντ Καντίροφ. Η έδρα της ένωσης είναι το Γκρόζνι, η πρωτεύουσα της Τσετσενίας.

Στρατιωτικές δυνάμεις υπό την κυβέρνηση του Καντίροφ είχαν πολεμήσει στη Συρία μετά από αίτημα της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας στο Πενταπόσταγμα, ο επικεφαλής της Τσετσενίας , Ραμζάν Καντίροφ , είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν τίποτα καλό για την Ουκρανία, αλλά απλώς προσπαθούν να υπαγορεύσουν τους όρους τους στη Ρωσία. Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία θα πρέπει να «λάβει μέτρα» σε μια τέτοια κατάσταση. Ο Καντίροφ είπε ότι η Ρωσία πρέπει να ενεργήσει προληπτικά.

«Τώρα έχουν καταλήξει στην Ουκρανία. Και τι, η Ρωσία πρέπει να δώσει τη θέση της σε δυτικές χώρες που βρίσκονται 9 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά; Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι η Αμερική δεν θέλει τίποτα καλό για την Ουκρανία; Αν υπάρχουν άνθρωποι στην Ουκρανία, θα πρέπει να αντιταχθούν σε αυτό, και αν όχι, τότε η Ρωσία θα πρέπει να αναλάβει δράση», είπε ο Καντίροφ.

«Αν ήμουν αντί του προέδρου, θα είχα πάρει την Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό, θα είχα στείλει στρατεύματα εκεί και θα έβαζα τα πράγματα σε τάξη. Αν στην κεφαλή του κράτους βρίσκονται τρελοί, διεφθαρμένοι άνθρωποι και απειλούν την ασφάλειά μας, πρέπει να σιωπήσουμε ή τι; Αν δεν είχαν σταματήσει στη Συρία, θα είχαν περάσει όλα σε εμάς στη Ρωσία. Με τον ίδιο τρόπο, όλα από την Ουκρανία θα περάσουν σε εμάς, πρέπει να λάβουμε προληπτικά μέτρα», είπε.

Θυμηθείτε ότι νωρίτερα, ο Καντίροφ, είχε δηλώσει ότι ήταν έτοιμος να συγκεντρώσει προσωπικά 100.000 μαχητές για να καταλάβει την Ουκρανία. Είχε προηγηθεί η δήλωσή του ότι εάν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνεχίσει την αντιρωσική πολιτική του, τότε η Ουκρανία θα πρέπει να προσαρτηθεί στη Ρωσία.

https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1488749359911079941

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...