Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σείεται η γη στην Α. Ουκρανία! "Προ των πυλών οι εχθροπραξίες" - Τουρκικά ΜΜΕ: "Οι Ρώσοι θα επιτεθούν με χημικά όπλα"

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανέπτυξαν συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Smerch και Uragan στο Ντονμπάς και προετοιμάζονται για επίθεση, δήλωσε η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

"Η διοίκηση καθορίζει την προετοιμασία των μονάδων των ενόπλων σχηματισμών της Ουκρανίας για να εξαπολύσουν ενεργά εχθροπραξίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ντόνετσκ κατέληξε σε τέτοια συμπεράσματα με βάση τα στοιχεία πληροφοριών που έλαβε.

"Στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Krasnoarmeysk (που ελέγχεται από το Κίεβο), εκφορτώθηκαν έξι συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Smerch και δύο Uragan MLRS με πυρομαχικά διασποράς", πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, στο πεδίο εκπαίδευσης κοντά στο χωριό Anadol, στη βάση της 25ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μονάδες του RCBZ προετοιμάζονται εντατικά - πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανές προκλήσεις με χρήση χημικών.

Επίσης στο DPR, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η άφιξη στη ζώνη επιχείρησης των συνδυασμένων δυνάμεων των εθνικιστικών μονάδων "Δεξιός Τομέας" * και ελεύθερων σκοπευτών από το 74ο τάγμα αναγνώρισης και των ειδικών δυνάμεων της SBU "Alpha".

"Σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, καταγράφεται αύξηση στις δραστηριότητες αναγνώρισης του εχθρού με χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων. Ενεργός ανεφοδιασμός πυρομαχικών πραγματοποιείται σε αποθήκες πυροβολικού στη ζώνη JFO (Joint Forces Operations), ενώ συνολικά σημειώνεται ενεργή προμήθεια διαφόρων πυρομαχικών", είπε ο εκπρόσωπος του τμήματος.

Ειδικότερα, 2.000 αντιαρματικοί εκτοξευτές χειροβομβίδων NLAW παραδόθηκαν στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πιθανώς, θα δεχθούν ομάδες εφόδου της 25ης και 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας και μαχητές των "εθνικών ταγμάτων", ουσιαστικά νεοναζί που οργανώνουν το ουκρανικό "αντάρτικο" όπως γράφαμε προ ημερών στο Πενταπόσταγμα.

Η διοίκηση του Ντόνετσκ σημείωσε ότι Βρετανοί εκπαιδευτές είχαν ήδη προετοιμάσει υπολογισμούς για τη χρήση αυτών των όπλων, τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο 199ο εκπαιδευτικό κέντρο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Zhytomyr. Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι για τους σκοπούς αυτούς, το Λονδίνο έστειλε 30 μαχητές της νεοσυσταθείσας επίλεκτης μονάδας, της Ταξιαρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού, στην Ουκρανία. Συνολικά, σύμφωνα με τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ΛΔΝ, τις τελευταίες ημέρες, μονάδες που ελέγχονται από το Κίεβο έχουν λάβει περισσότερους από 460 τόνους διαφόρων φονικών όπλων που παραδόθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την άλλη πλευρά, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία στρατολογεί ενεργά μισθοφόρους και τους στέλνει για εντατική εκπαίδευση σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από αυτονομιστές. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι καύσιμα, αρκετά άρματα μάχης, πυροβολικό και όλμοι είχαν μεταφερθεί κρυφά στην περιοχή από τη Ρωσία.

Το καλοκαίρι του 2020, οι αρχές του Κιέβου συμφώνησαν με το DPR και το LPR πρόσθετα μέτρα για την εξασφάλιση εκεχειρίας. Αυτά συνεπάγονται πλήρη απαγόρευση εχθροπραξιών, απαγόρευση τοποθέτησης όπλων εντός και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, απαγόρευση επιθετικών και αναγνωριστικών επιχειρήσεων και σαμποτάζ. Επιπλέον, προβλέπουν πειθαρχική ευθύνη για παραβίαση του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός. Αυτές οι διατάξεις θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ έως ότου επιλυθεί πλήρως η σύγκρουση. Πρόσφατα, οι αναφορές για μεταφορά βαρέων όπλων από ουκρανικά στρατεύματα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά. Την ίδια ώρα, το Κίεβο και οι δυτικοί εταίροι του δηλώνουν ότι η Μόσχα προετοιμάζει εισβολή στην Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται τέτοιες κατηγορίες και τονίζει ότι χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη στρατευμάτων και όπλων χωρών του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι οι ουκρανικές αρχές αρνούνται να εφαρμόσουν τις συμφωνίες του Μινσκ και εξετάζουν το ενδεχόμενο επίλυσης της σύγκρουσης με τη βία.

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία

Την ίδια στιγμή, τα τουρκικά ΜΜΕ φαίνεται πως στήνουν προβοκάτσια και προπαγανδίζουν υπέρ της Ουκρανίας, καθώς κατηγορούν τη Μόσχα για προετοιμασία χρήσης χημικών όπλων στο ουκρανικό έδαφος.

Συγκεκριμένα σε τουρκικό ΜΜΕ διαβάζουμε:

"Η Ρωσία συνεχίζει να αποστέλλει όπλα και πυρομαχικά με 100 χιλιάδες στρατιώτες, υπάρχει φόβος ότι θα υπάρξουν μεγάλης κλίμακας χημικές επιθέσεις σε περίπτωση πιθανού πολέμου.

Ο Fehmin Haciyev, ένας από τους πρώην στρατηγούς του στρατού του Αζερμπαϊτζάν που ζει στην Ουκρανία, υπενθύμισε την καταστροφή του Τσερνομπίλ και είπε:

"Η Ρωσία χρησιμοποίησε χημικά όπλα με τους Αρμένιους στον Πρώτο Πόλεμο του Καραμπάχ και με τον Άσαντ στη Συρία. Υπάρχει σοβαρή χημική απειλή και κίνδυνος που περιμένει την Ουκρανία και τις χώρες της περιοχής σε περίπτωση πολέμου".

Οι ουκρανικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσία μετέφερε χημικά όπλα στην περιοχή μαζί με πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Οι αυτονομιστές υπό τη Ρωσία στο Ντονμπάς ισχυρίστηκαν ότι η Ουκρανία ετοίμαζε επίθεση με χημικά.

Ο ρωσικός στρατός έχει εντοπίσει επτά κύρια σημεία επίθεσης ως μέρος του ουκρανικού πολέμου. Εκτός από τα ρωσικά πολεμικά πλοία που σταθμεύουν στη Μαύρη Θάλασσα, τη Λευκορωσία, το Ντονμπάς, την Κριμαία και τη Μολδαβία-Γκαγκαούζ, η Περιφέρεια Ροστόφ θα είναι οι κύριες βάσεις επίθεσης για τις ρωσικές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στρατηγός Χατζίεφ δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να μετακινήσει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια στρατιώτες στην περιοχή για να επιτύχει αποτελέσματα σε αυτόν τον πόλεμο και είπε:

"Η ρωσική εισβολή θα περιλαμβάνει αεροπορικές επιχειρήσεις και αεροσκάφη. Ωστόσο, χρειάζεται δύναμη τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων για να πάρει αποτελέσματα και να ελέγξει το πεδίο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πόλεμος είναι μαθηματικά. Η Ουκρανία είναι μια μεγάλη γεωγραφία και όλα αλλάζουν όταν ξεκινά η αντίσταση".

Η Άγκυρα, δια μέσου των φερέφωνών της στον τουρκικό τύπο, υποστηρίζει ενεργά το Κίεβο, πραγματοποιώντας προπαγάνδα σε βάρος της Ρωσίας και δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα για τη Μόσχα, κατηγορώντας την ουσιαστικά για εγκλήματα πολέμου. Μένει να δούμε αν, πώς και πόσο θα επηρεαστούν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις από την κρίση στην Ουκρανία...

Ρωσία: "Το ΝΑΤΟ να εγκαταλείψει Ρουμανία και Βουλγαρία"

Οι εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Ρωσία από τη Δύση, περιλαμβάνουν και την απαίτηση οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ να εγκαταλείψουν τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μόσχα έχει ζητήσει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ ότι ο Οργανισμός θα σταματήσει την επέκταση του και θα επιστρέψει στα σύνορα του 1997.

Απαντώντας σε ερώτημα για το τι θα σήμαινε αυτό για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίες εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ μετά το 1997, το υπουργείο δήλωσε πως η Ρωσία θέλει να αποσυρθούν όλα τα ξένα στρατεύματα, τα όπλα και όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός από αυτές τις χώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...