Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Χασάπηδες"! Τέσσερα χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στο Αφρίν και οι θηριωδίες των Τούρκων συνεχίζονται

 Νέος κύκλος βίας ξέσπασε στη  Συρία, με τη Ρωσία να διεξάγει  κύμα αεροπορικών επιδρομών  σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 μαχητές του Daesh στην έρημο της Συρίας τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες

Οι 21  καχητές σκοτώθηκαν σε τουλάχιστον 130 αεροπορικές επιδρομές «που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τη ρωσική αεροπορία με στόχο το Daesh σε μια περιοχή στις παρυφές των επαρχιών Χαλέπι, Χάμα και Ράκα», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι  αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες συνεχίστηκαν το Σάββατο, ακολουθούν μια σειρά επιθέσεων του Daesh την Παρασκευή κατά της κυβέρνησης και των συμμαχικών δυνάμεων που σκότωσαν τουλάχιστον οκτώ μέλη μιας πολιτοφυλακής που ήταν υπέρ της Δαμασκού, ανέφερε το εν λόγω παρατηρητήριο.

Τους τελευταίους μήνες, η απέραντη έρημος, γνωστή στα αραβικά ως Badia, ήταν το σκηνικό ολοένα και συχνότερων συγκρούσεων μεταξύ των εξτρεμιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία.

Το Daesh κατέλαβε μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράκ και κήρυξε ένα διασυνοριακό «χαλιφάτο» το 2014, προτού πολλαπλές επιθέσεις στις δύο χώρες οδηγήσουν στην ήττα του

Οι μαχητές συνεχίζουν να εξαπολύουν επιθέσεις, κυρίως στην έρημο Μπάντια που εκτείνεται από την κεντρική επαρχία Χομς μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ.

Περισσότερα από 1.300  στρατιώτες των κυβερνητικών στρατευμάτων έχουν σκοτωθεί σε αυτές τις συγκρούσεις, καθώς και 145 μέλη της πολιτοφυλακής που πρόσκειται  στο Ιράν και περισσότεροι από 750 μαχητές του Daesh, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία το 2011, περισσότεροι από 387.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

https://twitter.com/arabnews/status/1484067036611620867?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Eembeddedtimeline%7Ctwterm%5Eprofile%3Aarabnews%7Ctwgr%5EeyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19%7Ctwcon%5Etimelinechrome&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.arabnews.com%2F

 

Στο μεταξύ ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δέχθηκε σήμερα Πέμπτη στο Ριάντ τον ειδικό απεσταλμένο της Ρωσίας για τη Συρία, σύμφωνα με την τηλεόραση Al-Ekhbariya. Ο πρίγκιπας διάδοχος Mohammed bin Salman συζήτησε με τον απεσταλμένο της Ρωσίας Alexander Lavrentiev πτυχές των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο φιλικών χωρών και τις εξελίξεις στη Συρία.

Η "επέτειος" της τουρκικής κατοχής στο Αφρίν 

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την τουρκική εισβολή και κατάληψη της Συριακής επαρχίας του Αφρίν που κατοικείτο από Κούρδους και οι βιοπραγίες σε βάρος των  Κούρδων αμάχων κατοίκων του συνεχίζονται από τους Τούρκους, με βίαους εκτοπισμούς, λεηλασίες περιουσιών, βασανισμών  και άλλων έκνομων πράξεων

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης, PYD με αφορμή την "μαύρη επέτειο", τόνισε ότι "η απελευθέρωση του Αφρίν και των άλλων κατεχόμενων περιοχών μας είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες και στρατηγικές μας και θα εργαστούμε γι' αυτό με όλες μας τις δυνατότητες και τις δυνάμεις μας".

Η Δήλωση του PYD για την τουρκική κατοχή  και τα εγκλήματα στο Αφρίν

Το Γενικό Συμβούλιο του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης, PYD, εξέδωσε γραπτή δήλωση, που συμπίπτει με την επέτειο από την έναρξη των επιθέσεων του τουρκικού στρατού κατοχής και των μισθοφόρων του στο Αφρίν.

Η δήλωση ανέφερε:

ο Αφρίν εισέρχεται στον τέταρτο χρόνο του υπό την τουρκική κατοχή και τις μισθοφορικές τρομοκρατικές φατρίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, κατά σαφή παραβίαση του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, τη Σύμβαση της Χάγης του 1907, και όλα τα πρότυπα του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου"

Η δήλωση προσθέτει: "Λόγω εξωτερικών επεμβάσεων και του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ο πόλεμος ξεκίνησε στο Αφρίν από την Τουρκία, ο οποίος εξελίχθηκε σε  κατοχή από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις(ΤΕΔ) και τους πιστούς σε αυτήν μισθοφόρους, που υιοθετούν την προσέγγιση της τρομοκρατίας.

Διαπράχθηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις σοβαρές παραβιάσεις και συστηματικά εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων, και μεταξύ αυτών των παραβιάσεων είναι η αλλαγή της δημογραφικής υφής στην περιοχή, η αλλοίωση του φυσικου περιβάλλοντος, η αλλαγή των ονομάτων των χωριών και των περιοχών και η διάδοση τρόμου και φόβου στον πληθυσμό για να τους ωθήσουν σε φυγή μαζί με εθνοκάθαρση , δολοφονίες βάσει ταυτότητας, στόχευση αμάχων, περιστατικά βιασμών και κλοπών, επιβολή οικονομικών δασμών σε πολίτες και τα εδάφη τους, κλοπή των γεωργικών καλλιεργειών τους και απαγωγές για λύτρα.

Επιβεβαιώνουμε ότι η τουρκική κατοχή αποτελεί πάντα εμπόδιο σε όλη τη σταθερότητα, αντιτίθεται σε λύσεις και συναίνεση και αντιτίθεται σε όλα τα δημοκρατικά σχέδια, ειδικά στο δημοκρατικό σχέδιο που ηγείται ο λαός μας στη βόρεια και ανατολική Συρία και θεωρείται το καλύτερο μοντέλο λύσης στη Συρία και της περιφέρειας γενικότερα"

Η δήλωση σημειώνει ότι "η διαιώνιση της τουρκικής κατοχής αποτελεί κίνδυνο για όλο τον συριακό λαό χωρίς διακρίσεις, και κανένας από τους Σύριους δεν έχει συμφέρον σε αυτό. Η πίστη μας στην ενότητα των συριακών εδαφών και στο καθήκον μας να διατηρήσουμε την ενότητά τους, μας προτρέπει να καλέσουμε όλες τις  εθνικές δυνάμεις στη Συρία να συμφωνήσουν μεταξύ τους, να ενώσουν τις προσπάθειές τους και να ξεκινήσουν έναν σοβαρό διάλογο για συνύπαρξη και εργασία για τον τερματισμό της κατοχής και την ήττα κάθε μορφής τρομοκρατίας στη Συρία".

Στη δήλωσή του, το Γενικό Συμβούλιο του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης κάλεσε «τα Ηνωμένα Έθνη, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλες τις χώρες του κόσμου να μην  μείνουν σιωπηλές σε αυτό που γίνεται στο Αφρίν .Προειδοποιούμε για τους κινδύνους των συμφωνιών που συνάπτουν ορισμένα μέρη με την Τουρκία, οι οποίες σε βάρος των ίδιων των Σύριων».

Χαιρέτισε επίσης «τη σταθερότητα και την αντίσταση των εκτοπισμένων μας με τη βία από το Αφρίν και τις περιοχές του, και τους διαβεβαιώνουμε ότι η απελευθέρωση του Αφρίν και των άλλων κατεχόμενων περιοχών μας είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες και στρατηγικές μας, και θα εργαστούμε για αυτό με όλες μας τις δυνατότητές και ενέργειες».

Μαζικές διαδηλώσεις  στο Χαλέπι

Στην τέταρτη ετήσια επέτειο της τουρκικής κατοχικής επίθεσης κατά του Καντόνιου Αφρίν, μια μαζική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη του Χαλεπίου, όπου συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι, Άραβες, Σύριοι και Τουρκομάνοι των συνοικιών Ashrafiye και Sheiykh Maqsud της πόλης καταδικάζοντας την  τουρκική κατοχή του Αφρίν και τα εγκλήματα που διαπράττουν εκεί οι τουρκικές δυνάμεις και οι συνδεδεμένες με αυτές ομάδες μισθοφόρων.

Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, εκπρόσωπος  του YPG έκανε μια ομιλία στην οποία είπε: «Θα επιστρέψουμε στο Αφρίν με τη θέληση του λαού μας και με το πνεύμα της αντίστασης. Το τουρκικό κράτος θα ηττηθεί. μπροστά στην αντίστασή μας που πηγάζει  την δύναμη του λαού μας.

Το Αφρίν καταλήφθηκε επειδή είναι το μαργαριτάρι του Κουρδιστάν , έχει  πλούτη και  είναι η ενσάρκωση της ιστορίας και της κληρονομιάς των ανθρώπων της περιοχής».

Με τη σειρά της, η Fatima Hesino έκανε μια ομιλία εκ μέρους των γυναικών της αντίστασης λέγοντας «αφήσαμε τα σπίτια μας βίαια, αλλά θα επιστρέψουμε νικητές χάρη  στη θέληση της αντίστασης και την αποφασιστικότητά μας».

Η Fatima Hesino συνέχισε λέγοντας ότι το τουρκικό κράτος κατοχής δεν σταμάτησε μόνο στην κατοχή του Αφρίν, αλλά παρεμβαίνει στη βορειοανατολική Συρία και επιδιώκει να ανατρέψει τη βούληση της αντίστασης.

Στο τέλος η Χέσινο δεσμεύτηκε να προχωρήσει στον δρόμο που ανέλαβαν οι μάρτυρες για να «απελευθερώσουν όλα τα  κατεχόμενα εδάφη, λέγοντας ότι το Αφρίν είναι μια εθνική υπόθεση που αναγκάζει όλο τον συριακό λαό να κινηθεί για την υποστήριξή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μήνυμα του κινήματος TEV-DEM

Επίσης το Κίνημα για μια Δημοκρατική Κοινωνία (TEV-DEM) εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας τα εγκλήματα των επιθέσεων της τουρκικής κατοχής στο Αφρίν, καλώντας την παγκόσμια κοινή γνώμη, συμπεριλαμβανομένης της ο ΟΗΕ να λάβει τολμηρές και σαφείς θέσεις για τις  καταγγελίες των εγκλημάτων του Τούρκου κατακτητή και των συμμοριών του και την απώθησή τους από τα εδάφη της Συρίας.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει:

"Υπό το πρίσμα της σιωπής της διεθνούς κοινότητας και της συγκαλυμμένης συμφωνίας των χωρών που ασχολούνται με το συριακό ζήτημα, η περιοχή του Αφρίνδέχθηκε  πριν από τέσσερα χρόνια μια σφοδρή τρομοκρατική και φασιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο τουρκικός φασιστικός στρατός κατοχής από αέρος και ξηρά, με τη  συμμετοχή πολλών μισθοφόρων, χρησιμοποιώντας στην πρώτη του επιδρομή εβδομήντα δύο πολεμικά αεροσκάφη με στόχο την κατάληψη της περιοχής, την εξάλειψη του πολιτισμού της και την άρνηση των ιστορικών της αξιών μέσω πολλαπλών βάρβαρων πολιτικών και στρατιωτικών μεθόδων για την επίτευξη των επεκτατικών ονείρων του

Αυτό το οποίο βιώνει η περιοχή του Αφρίν και οι κάτοικοί της κατά τη διάρκεια των 4 ετών της φασιστικής τουρκικής κατοχής και των μισθοφόρων της μέχρι σήμερα, είναι  η καταπάτηση όλων των  διεθνών νόμους και κανόνων,η παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, οι  συνεχείς απαγωγές, βιασμοί και δολοφονίες σε καθημερινή βάση και η επιβολή μιας βιάιαης  πολιτικής στο Αφρίν.

Το τουρκικό κράτος κατοχής και οι μισθοφόροι του έχουν μετατρέψει την περιοχή του Αφρίν σε  εμπόρευμα, ως αποτέλεσμα της λεηλασίας και της κλοπής της περιουσίας τους, των αρχαιολογικών μνημείων και των φυσικών πόρων και της πώλησής τους στην παγκόσμια αγορά.

Από την άλλη πλευρά, το πιο σοβαρό είναι η ανάπτυξη των ενόπλων παρατάξεων στα εδάφη της Συρίας, οι δολοφονίες εντός της περιοχής, η επιβολή  λύτρων στους Κούρδους, καθώς και η δημογραφική αλλαγή στην περιοχή με την ίδρυση οικισμών και την επανεγκατάσταση των ξένων..

Οι αυτόχθονες πληθυσμοί και οι λαοί του Αφρίν ζουν σε μια οργανωμένη καταστροφή, αντιμετωπίζοντας τη μάστιγα της μαζικής γενοκτονίας και των εγκληματικών πράξεων σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων ως αποτέλεσμα αυθαίρετων και τυχαίων συλλήψεων και μιας συστηματικής πολιτικής εθνοκάθαρσης με στόχο την τρομοκρατία των ανθρώπων

Ακόμη και τα στρατόπεδα al-Shahba δεν έχουν γλιτώσει από αυτές τις βρώμικες πολιτικές, καθώς αντιμετωπίζουν μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή, που περιβάλλεται από καθημερινούς τουρκικούς βομβαρδισμούς και πολιτικές πολιορκίας και λιμού που επιβάλλει η Αρχή της Δαμασκού, εκμεταλλευόμενη τη διεθνή σιωπή.

Εμείς στο κίνημα TEV-DEM καλούμε   όλα τα θεσμικά όργανα, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και όλους τους διεθνείς οργανισμούς που ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών για αυτά τα ανήθικα εγκλήματα, να παρέμβουν

Καλούμε τη διεθνή κοινή γνώμη, ιδίως τα Ηνωμένα Έθνη, να λάβουν τολμηρές και σαφείς θέσεις καταδικάζοντας και να καταγγέλλουν τα εγκλήματα για τα οποία είναι ένοχη η ανθρωπότητα, να εργαστούν για την απομάκρυνση του Τούρκου κατακτητή και των μισθοφόρων του από όλες τις περιοχές της Συρίας και για τη διασφάλιση της  επιστροφής όλων των εκτοπισμένων στα σπίτια τους. "

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι ο δρόμος για την ειρήνη στη Συρία είναιμακόμη μακρύς και δύσκολος, αφού οι θύλακες του Daesh δεν έχουν ακόμη εξαλειφθεί πλήρως

Αναφορικά δε με τους Τούρκους, φυσικά και δεν αναμένουμε αποχώρησή τους από το Αφρίν, αφού η εμπειρία της Κύπρου μας έχει δείξει ότι όπου μπεί ο Τούρκος με το στρατό του δεν φεύγει με τίποτε

Τα όσα καταγγέλουν οι Κούρδοι  για εγκλήματα πολέμου,βιασμούς, λεηλασίες, δημογραφική αλλοίωση, ξεπούλημα περιουσιών και βιάιους εκτοπισμούς αμάχων Κούρδων πολιτών, ότι διέπραξαν τα κατοχικά τουρκικά στρατεύματα στο Αφρίν, για εμάς τουλάχιστον δεν αποτελεί είδηση, αφού είναι γνωστά σε εμάς δυστυχώς  από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας το 1922 και από τον εποικισμό της κατεχόμενης Κύπρου από το 1974 και μετά, από Τούρκους της Ανατολίας

Αλήθεια πόσοι είναι οι πραγματικοί τουρκοκύπριοι στην Κύπρο μας;

Πάρα πολύ λιγότεροι από αυτούς που δηλώνονται ότι είναι, αφού οι περισσότεροι είναι απόγονοι εποίκων που ήρθαν στο νησί μετά το 1974, από τα βάθη της Ανατολίας

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ