Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μυστικά υποβρύχια όπλα! Εν κρυπτώ μεταφορά τορπιλών -Ακραία σενάρια! (Βίντεο)

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, μαζί με χώρες – συμμάχους όπως η Λευκορωσία, πραγματοποίησαν πρόσφατα την στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Zapad 2021» στην οποία συμμετείχαν έως και 200.000 στρατιώτες, 80 αεροπλάνα και ελικόπτερα, 760 οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 290 αρμάτων μάχης, 240 συστήματα πυροβολικού και πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, καθώς επίσης και 15 πολεμικά πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν μερικά διεθνή αμυντικά μέσα ενημέρωσης, οι Ρώσοι είχαν αποφασίσει να στείλουν ένα σαφές «μήνυμα» στο NATΟ, καθώς όπως αποκάλυψε ανώνυμη ρωσική πηγή έλαβε χώρα ένα πολύ συγκεκριμένο σενάριο στο πλαίσιο των ασκήσεων, που προέβλεπε εικονικό πυρηνικό πλήγμα εναντίον στρατευμάτων του NATO που εδρεύουν στην Πολωνία.

https://www.youtube.com/watch?v=oZgspowP6mE

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη πηγή είπε χαρακτηριστικά ότι στην ουσία η άσκηση μεγάλης κλίμακας «Zapad 2021», που σημαίνει «Δύση» στα ρωσικά, είναι μια προσομοίωση αντεπιθέσεων σε περίπτωση πολέμου μεγάλης κλίμακας με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της εντός πλαισίου NATO και γι’ αυτό οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις:

  • Απογείωσαν δύο στρατηγικά πυρηνικά βομβαρδιστικά τύπουTu-22M3 για εικονική επίθεση  μια επίθεση στην αμερικανική στρατιωτική δομή διοίκησης στην Πολωνία,
  • Έδωσαν εντολή σε μονάδα πυροβολικού με ικανότητα πυρηνικού πλήγματος να προχωρήσει στην εκτέλεση βολών μεγάλης εμβέλειας.

Αυτό όμως που αποκαλύφθηκε πρόσφατα είναι ότι στη μέση της μεγάλης ρωσικής στρατιωτικής άσκησης Zapad 21 στη Βαλτική Θάλασσα,  ένα από τα υποβρύχια του Σουηδικού Ναυτικού  που «παρακολουθούσε» την άσκηση, δέχθηκε  και αυτό εντολή με την σειρά του και  συνάντησε ένα σκάφος συντήρησης για να φορτώσει  τορπίλες στη θάλασσα.

Τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, καλύπτονται από το υψηλότερο επίπεδο εμπιστευτικότητας. Μόνο ελάχιστοι στις Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζουν πού βρίσκονται και τι κάνουν. Η άσκηση έκτακτης ανάγκης που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, παρείχε μια ασυνήθιστη εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας τους υπό  πραγματικές συνθήκες μάχης.

Το HMS Uppland είναι ένα υποβρύχιο κλάσης Gotland που έφυγε από τη Ναυτική Βάση στην Karlskrona, με ένα σενάριο πολύ παρόμοιο με το πώς θα έπρεπε να ενεργούν στον πόλεμο.

« Κανονικά το υποβρύχιο πηγαίνει στην αποβάθρα στην Καρλσκρόνα για να φορτώσει νέες τορπίλες. Αυτή τη φορά το κάναμε από ένα πιο τακτικό μέρος», λέει ο Αντισυνταγματάρχης Adam Camél, επικεφαλής ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης, μετά από ένα έκτακτο απόρρητο  σήμα που λάβαμε.

Ο επαναφοδιασμός ενός υποβρυχίου με νέες τορπίλες στη θάλασσα, είναι μια σύνθετη επιχείρηση, αλλά απαραίτητη για να μπορεί να λειτουργήσει εάν η βάση του  έχει τεθεί εκτός ενεργείας (πιθανώς από βομβαρδισμό). Κατά τον έλεγχο έκτακτης ανάγκης, η εντολή για την εκτέλεση της ανάθεσης δίδεται  εντελώς απροσδόκητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Όταν η εντολή δίδεται χωρίς προειδοποίηση, δεν υπάρχουν ευκαιρίες να κανονισθεί οτιδήποτε καθώς αυτές οι εντολές σημαίνουν, ότι δοκιμάζεται το πλήρωμα και τα μέσα υποστήριξης του υποβρυχίου,  με πιο πραγματικό τρόπο συνθηκών. Απαιτεί εκτεταμένη υποστήριξη από άλλα μέσα και ομάδες.

Οι χερσαίες δυνάμεις από τη Νότια Στρατιωτική Περιοχή, έλαβαν το καθήκον να εξασφαλίσουν μια θέση στην ακτή του Östergötland από ξηρά, μονάδες από το ναυτικό φρουρούσαν το περιβάλλον γύρω από τον καθορισμένο κόλπο στη θάλασσα. Οι τορπίλες μεταφέρθηκαν τόσο οδικώς όσο και με το HMS Pelikanen, το μοναδικό σκάφος διάσωσης ρομπότ και τορπιλών του πολεμικού ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αυτού του είδους, οι μονάδες γνωρίζουν μόνο τη δική τους δευτερεύουσα εργασία. Μόνο η ανώτατη διοίκηση, γνωρίζει το πλήρες εύρος των εργασιών που μοιράστηκαν και πώς πρέπει να συναρμολογηθούν τα μεμονωμένα κομμάτια του παζλ, για να πετύχει η λειτουργία.

Όταν η περιοχή ασφαλίστηκε από την πλευρά της ξηράς και της θάλασσας, συνέβη κάτι πολύ ασυνήθιστο. Μια ομάδα από πεζοναύτες μάχης των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων, τεκμηρίωσαν τον έλεγχο έκτακτης ανάγκης. Οι μάχιμοι πεζοναύτες οδήγησαν το στρατιωτικό όχημά τους σε σκοτεινούς μικρούς δρόμους προς την ακτή την ώρα που οι περισσότεροι κοιμόντουσαν. Οι φρουροί σταμάτησαν το όχημα εκτός δρόμου και ζήτησαν κωδικούς πρόσβασης για να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν. Σε μια έρημη προκυμαία, επιβιβάστηκαν σε θωρηκτό για να τους βγάλει στον κόλπο όπου έγινε η καθοριστική στιγμή.

Το υποβρύχιο πήγε από τη θέση του κάτω από την επιφάνεια της Βαλτικής Θάλασσας και προς το σημείο συνάντησης. Το HMS Pelikanen, είχε τότε συναντήσει τη μονάδα που μετέφερε τορπίλες οδικώς και τις μετέφερε σε άλλη τοποθεσία. Οι ναυτικοί ξεκίνησαν το έργο της φόρτωσης  τορπιλών από τον Pelican στο υποβρύχιο. Όταν ένας υδραυλικός γερανός πάνω στο «σωσίβιο» τορπίλης, σήκωσε μία προς μία από τις τορπίλες πάνω στο υποβρύχιο, η αποφασιστική στιγμή ολοκληρώθηκε.

Το πόσο χρειάστηκαν όλα είναι μυστικό. Όταν όμως έγινε, οι επίγειες δυνάμεις έφυγαν τόσο διακριτικά όσο είχαν έρθει. Το HMS Pelikanen εκκίνησε τους κινητήρες και οδήγησε αργά προς τη θάλασσα, ενώ το υποβρύχιο, φορτωμένο με νέες και έτοιμες τορπίλες, εξαφανίστηκε κάτω από τη σκοτεινή επιφάνεια της Βαλτικής Θάλασσας.

Σύμφωνα με τις Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, η ώρα για τον έλεγχο έκτακτης ανάγκης επιλέχθηκε με προσοχή. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, πραγματοποιείται μεγάλη δραστηριότητα στην άμεση περιοχή της Σουηδίας, τη στιγμή του ελέγχου έκτακτης ανάγκης, μεγάλες δυνάμεις κινήθηκαν στη Βαλτική Θάλασσα σε σχέση με την μεγάλη ρωσική άσκηση.

«Υπάρχει μια σοβαρότητα σε αυτό. Η ικανότητα που μόλις ελέγξαμε είναι μέρος της βασικής μας δραστηριότητας, να υπερασπιστούμε τελικά τη Σουηδία με τη δύναμη των όπλων. Τώρα δείχνουμε ότι έχουμε ικανότητες και είμαστε σοβαροί», λέει ο Peder Ohlsson.

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, ο Αρχηγός Επιχειρήσεων διέταξε μια σειρά ελέγχων έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να δοκιμαστούν οι δυνατότητες εντός των κλάδων όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

https://www.youtube.com/watch?v=BA3Aqst8GLchttps://www.youtube.com/watch?v=TaEKgw17_j0

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...