Ένοπλες Συρράξεις

Δεν τον παίρνει! Ρωσική "πλημμύρα" τεθωρακισμένων στέλνεται στη Συρία- Θα κάνει το λάθος ο Ερντογάν να επιτεθεί;

Χθες ο Τσαβούσογλου "κλάφτηκε", αφότου οι Τούρκοι κατάλαβαν πλέον ότι ΗΠΑ-Ρωσία τα βρήκαν για Άσσαντ και Κούρδους στη Συρία, αφήνοντας τους στα κρύα του λουτρού. Μετά, λοιπόν, τις τουρκικές απειλές για απόσυρση από τη συμφωνία με τη Ρωσία για τη Συρία, ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα στάλθηκαν στην αραβική δημοκρατία.

Η Ρωσία στέλνει άρματα-ΤΟΜΠ-πυρομαχικά στη Συρία

Η προσπάθεια της Τουρκίας να ασκήσει στρατιωτική πίεση στη Ρωσία στη Συρία οδήγησε στην απόφαση από πλευράς ρωσικών ενόπλων δυνάμεων να στείλουν το τεράστιο αρματαγωγό  "Orsk" στην Αραβική Δημοκρατία, το οποίο κρίνοντας από μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Βόσπορο, μεταφέρει μεγάλο αριθμό βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων.

Η Τουρκία όχι μόνο ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, στην οποία υποτίθεται ότι θα καταλάβει το έδαφος από το Τελ Ριφάτ  ως το Χαλέπι, αλλά κατηγόρησε τη Ρωσία για τους θανάτους των στρατιωτών της, επικαλούμενος το γεγονός ότι η Ρωσία συνεργάζεται με κουρδικές ένοπλες ομάδες και δεν πληροί τους όρους της προηγουμένως συναφθείσας συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Προφανώς, τέτοιες δηλώσεις του Ρετζέπ Ερντογάν και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποδείχθηκαν τόσο αβάσιμες και  απαράδεκτες που η Ρωσία άρχισε να μεταφέρει επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό στη Συρία, όχι μόνο με μεταγωγικά  αεροσκάφη,  αλλά και με αρματαγωγά πλοία.

Στην  φωτογραφία, τραβηγμένη στο Βόσπορο, το αρματαγωγό "Orsk",φαίνεται να  είναι αρκετά φορτωμένο. Το τι ακριβώς μεταφέρει δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί , ωστόσο από διαρροές πληροφοριών και  δεδομένης της πιθανής επιθετικότητας από την Τουρκία, φέρεται ότι μεταφέρει βαριά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, συστήματα φλογοβόλων και άλλα όπλα, τα οποία, παρεμπιπτόντως, θα χρησιμοποιηθούν επίσης κατά των τρομοκρατών στο Ιντλίμπ. Χαλέπι, Λατάκια και άλλες περιοχές της Συρίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το μεγάλο σκάφος προσγείωσης Orsk μπορεί να χωρέσει έως και 20 κύρια άρματα μάχης, ή 45 τεθωρακισμένα μεταφορέα προσωπικού ή 50 φορτηγά, καθώς και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Η τουρκική πρόκληση

Μετά την καταστροφή του ρωσικού drone, τα μαχητικά ελικόπτερα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων εκπόνησαν  "θανατηφόρες επιθέσεις" σε τουρκικές θέσεις.

Η  πρόσφατη πρόκληση της Τουρκίας  η οποία φέρεται να συνδέεται με την καταστροφή του ρωσικού αναγνωριστικού drone "Orlan-10" με τη χρήση ενός συγκροτήματος ηλεκτρονικού πολέμου που αναπτύχθηκε στην περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων, δεν πέρασε απαρατήρητη από τη  Ρωσική στρατιωτική Διοίκηση της Συρίας 

Σύμφωνα  με φιλοτουρκικές πηγές στη Συρία, λίγο καιρό μετά το περιστατικό με το ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, πάνω από την πόλη Jarablus, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και των τρομοκρατών που ελέγχονται από την Τουρκία, εθεάθησαν ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 , το οποίο, κρίνοντας από τα βίντεο που παρουσιάστηκε, όχι μόνο "αναγνώρισαν σαν" τις θέσεις του τουρκικού στρατού, αλλά εφάρμοσαν  επίσης μια τακτική τεχνική των ελικοπτέρων με την επωνυμία "καρουζέλ θανάτου" .

Στα παρουσιαζόμενα βίντεο από τοπικά ΜΜΕ τα ρωσικά ελικόπτερα εμφανίστηκαν πάνω από το Jarablus. Κρίνοντας εφαρμόζοντας αυτή τη μοναδική τεχνική τακτικής ελικοπτέρων, η οποία ήταν παλαιότερα γνωστή τόσο στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους όσο και στους τρομοκράτες του Χαγιάτ Ταχρίρ αλ -Σαμ.

Σύμφωνα με πηγές, μετά από αρκετές πτήσεις πάνω από το Jarablus, τα ρωσικά ελικόπτερα αποχώρησαν, ωστόσο, αυτή η κίνηση των Ρωσικών ελικοπτέρων υπενθύμισε στην τουρκική πλευρά ότι ο ρωσικός στρατός ελέγχει πλήρως την κατάσταση στη Συρία, παρά την παρουσία αρκετών χιλιάδων τουρκικών στρατιωτικών και δεκάδων χιλιάδων των Τούρκων μισθοφόρων.

Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να σταματήσει τον Ερντογάν

Μπορεί ο Ερντογάν να συγκάλεσε πρό ημερών Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο να λήφθηκε απόφαση νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία κατά των δυνάμεων του Άσσαντ και των Κούρδων του YPG, ωστόσο τώρα η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να παραμείνει θεατής της τουρκικής επιθετικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Πούτιν στέλνει διαρκώς στρατιωτικές ενισχύσεις στη Συρία, τόσο με μεταγωγικά αεροσκάφη, όσο και με αρματαγωγά πλοία.

Παράλληλα οι Κούρδοι του YPG έχουν ενισχυθεί εξοπλιστικά από τις ΗΠΑ, ενώ έχουν λάβει και εκπαίδευση για διεξαγωγή τακτικών επιχειρήσεων και όχι μόνο ανορθοδόξου πολέμου όπως στο παρελθόν.

Αναμένουμε από τη Ρωσία στη συνέχεια την κήρυξη non- fly-zone στην περιοχή γειτνίασης των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων με τις δυνάμεις του Άσσαντ και των Κούρδων του YPG, στη Συρία, κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία.

Αυτή μπορεί να την επιβάλλει η Ρωσία χάρη στους S-400 που διαθέτει , αλλά και στην πολεμική της αεροπορία.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση παροχής εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από την τουρκική αεροπορία και τα drone σε περίπτωση έναρξης επιθετικής ενέργειας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (ΤΕΔ) στη Συρία, καθιστώντας κοστοβόρο σε αίμα και χρόνο την τουρκική επίθεση.

Παράλληλα έχοντας τον πλήρη αεροπορικό έλεγχο της υπόψιν περιοχής τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα και drone θα είναι σε θέση να σβήσουν εν τη γενέσει  την οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των χερσαίων τουρκικών  ενόπλων δυνάμεων και των μισθοφόρων τους.

Η Τουρκία από την άλλη τι ενναλακτικές έχει αν ο Πούτιν εφαρμόσει τα παραπάνω;

Να ζητήσει βοήθεια και συνδρομή από το ΝΑΤΟ άραγε;

Οι ΗΠΑ θα συνηγορήσουν σε κάτι τέτοιο; Πολύ αμφιβάλλουμε.

 

 

 

 

.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ