Ένοπλες Συρράξεις

Οι ΗΠΑ ψάχνουν τα υποβρύχια της Ρωσίας στην Κριμαία!

Ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να οργανώσει μια νέα πρόκληση κοντά στα ρωσικά σύνορα, πετώντας στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας και πλησιάζοντας τα ρωσικά σύνορα όσο το δυνατόν πιο κοντά. 

Ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος πραγματοποίησε μια επικίνδυνη πρόκληση στα δυτικά παράλια της Κριμαίας.

Η διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, συνεχίζει να οργανώνει πτήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα. Έτσι, πριν από λίγες ώρες, το ανθυποβρυχικό αεροσκάφος Boeing P-8A Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πραγματοποίησε μια επικίνδυνη πρόκληση κοντά στη δυτική ακτή της Κριμαίας, στην πραγματικότητα, πλησιάζοντας στα σύνορα του εναέριου χώρου της χερσονήσου.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό στρατιωτικό  αντι-υποβρυχιακού πολέμου αεροσκάφος Boeing P-8A Poseidon, πραγματοποίησε μια μάλλον επικίνδυνη και μακρά αποστολή κοντά στα ρωσικά σύνορα. 

Κρίνοντας από τη διάρκεια της πτήσης του αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους, τα μαχητικά των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων δεν σηκώθηκαν για να το αναχαιτίσουν.

Όσον αφορά την αποστολή του ίδιου του αμερικανικού αεροσκάφους, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το αεροπλάνο προσπαθούσε να εντοπίσει  ρωσικό υποβρύχιο, όπως αποδεικνύεται από το σχέδιο πτήσης, κάνοντας παρατεταμένους  κύκλους  πάνω από ένα ακριβές γεωγραφικό σημείο στα δυτικά παράλια της χερσονήσου της Κριμαίας, ωστόσο,  δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για αυτό το θέμα και από τις δύο πλευρές.

Ανώτατες ανώνυμες  πηγές αναφέρουν, ότι το αμερικανικό αεροσκάφος πετούσε με κύρια αποστολή να τοποθετήσει ειδικό εξοπλισμό στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας για την παρακολούθηση ρωσικών υποβρυχίων σε αυτήν την περιοχή.

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, τα ρωσικά στρατεύματα σπάζοντας την εκεχειρία, άνοιξαν επτά φορές  πυρ εναντίον των θέσεων του Ουκρανικού Στρατού, σύμφωνα με το κέντρο Τύπου της ένωσης επιχειρήσεων των κοινών δυνάμεων όπως αναφέρει το Ukrinform.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, στις 7 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν επτά παραβιάσεις της εκεχειρίας από ένοπλες ομάδες υπό την ηγεσία της Ρωσίας, στη ζώνη επιχειρήσεων των κοινών δυνάμεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην κατεύθυνση του οικισμού Zalizne, Ρώσοι μισθοφόροι πυροβόλησαν τις θέσεις των Ουκρανών στρατιωτών χρησιμοποιώντας εκτοξευτές αντιαρματικών χειροβομβίδων.

Στην Ουκρανία, προκαλείτε μια ανησυχία ότι η Ρωσία εκπαιδεύεται για επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και έτσι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στα σύνορα με την Κριμαία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση στα σύνορα με την Κριμαία, με πραγματικά πυρά από ένα ευρύ φάσμα πυραυλικών συστημάτων. Υποστηρίζεται ότι οι πυραυλικές επιθέσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο δοκιμών Yagorlyk, με τη χρήση στόλου, στρατιωτικών αεροσκαφών και διαφόρων τύπων επίγειων πυραυλικών συστημάτων.

Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι η διεξαγωγή των ουκρανικών στρατιωτικών ασκήσεων συνδέεται με τις προθέσεις να επιδείξουν στη γειτονική Ρωσία και τη Λευκορωσία, την απάντηση στις στρατιωτικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν με την επωνυμία “Zapad 2021” .

Μέχρι σήμερα, είναι γνωστό ότι η ουκρανική πλευρά σκοπεύει να εξασκήσει χτυπήματα με συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Alder, πυραυλικά συστήματα Ποσειδώνα, με την συμμετοχή της πολεμικής  αεροπορίας και το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας, και, προφανώς, χερσαία πυραυλικά συστήματα θα ασκήσουν βολές, από το βορρά προς ανατολάς, για προσομοίωση χτυπημάτων στην Κριμαία, πράγμα που δείχνει ότι οι ασκήσεις  μπορεί να εκληφθούν από την ρωσική πλευρά ότι έχει προκλητικό χαρακτήρα.

Εάν η προηγούμενη κλιμάκωση που προηγήθηκε, με την  ρωσική κινητοποίηση στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας, δίνοντας την εικόνα ενός  πολέμου  νεύρων,  η τωρινή ένταση μοιάζει πολύ περισσότερο με ελιγμούς εν όψει μιας συμβατικής σύγκρουση μεταξύ δύο εθνικών στρατών.

Ας μην ξεχνάμε, ότι η μεγάλη διακλαδική άσκηση “Zapad 2021” έχει ανάψει μεγάλες “φωτιές” σε Ουάσιγκτον και Μόσχα, με την κόντρα να παίρνει πλέον μεγάλες διαστάσεις, για πρώτη φορά μετά το 2014 και την κατάληψη της Κριμαίας.

Ρωσία και Λευκορωσία ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν, παρουσία 200.000 στρατιωτών τους, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα πολωνικά σύνορα τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας πανικό στην Δύση.

Συνολικά θα συμμετάσχουν επίσης 760 μονάδες εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 290 αρμάτων μάχης και 15 πολεμικών πλοίων.

Στο Λευκορωσιακό τμήμα της ασκήσεως Zapad-2021, πρόκειται να συμμετάσχουν 12.800 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 2.500 Ρώσων, ενώ θα υπάρχουν επίσης 50 στρατιώτες από το Καζακστάν.

Οι ασκήσεις της Λευκορωσίας, θα πραγματοποιηθούν σε χώρους στην περιφέρεια Μπρεστ στο δυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Τον Ιούνιο του 2021, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι θα προηγηθεί της ασκήσεως Zapad-2021, μια σειρά προπαρασκευαστικών στρατιωτικών ασκήσεων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, η Ρωσία θέλει να δοκιμάσει, διαφορετικά είδη εξοπλισμού και τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεών της, κατά τη διάρκεια της ασκήσεως Zapad-2021.

Η Μόσχα θέλει επίσης να δοκιμάσει τα ηλεκτρονικά της συστήματα πολέμου, ενώ στόχος είναι να δοκιμαστεί και η ανίχνευση των συστημάτων επικοινωνίας του εχθρού, καθώς και η άμυνα κατά επιθέσεων από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ