Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Oυκρανοί & ΝΑΤΟ δημιουργούν κλίμα πολέμου - ''Η Ρωσία μεταφέρει πυρηνικά στην Κριμαία''

Να εμπλέξουν όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ σε μία σύγκρουση με την Ρωσία προσπαθεί το Κίεβο. Η ''συνταγή'' γνωστή. ''Σπέρνουν'' τον φόβο στην παγκόσμια κοινότητα, διαδίδοντας ''fake news''! 

Ο ΥΠΑΜ της Ουκρανίας Α.Taran ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η Ρωσία ετοιμάζεται να αποθηκεύσει πυρηνικά όπλα στην Κριμαία"! 

Το όλο σκηνικό μας θυμίζει τα ψεύση ΗΠΑ-Μ. Βρετανίας, όπου ανέφεραν πριν κάποια χρόνια, πως ο Σ. Χουσεϊν έχει βιοχημικά όπλα. Επινόησαν μία ιστορία δηλαδή, για να ''μπουκάρουν'' στο Ιράν, μόνο που δεν βρήκαν ποτέ τίποτα!  

Αναλυτικά 

 

Μιλώντας στην υποεπιτροπή άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ουκρανός ΥΠΑΜ δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία θα μπορούσαν να "πραγματοποιήσουν ουσιαστικές στρατιωτικές προκλήσεις" το 202.

"Η Κριμαία προετοιμάζεται για πιθανή αποθήκευση πυρηνικών όπλων" δήλωσε ο Ουκρανός ΥΠΑΜ, προσθέτοντας ότι "η παρουσία πυρηνικών πυρομαχικών στη χερσόνησο, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από πολύπλοκα πολιτικά, νομικά και ηθικά προβλήματα"

Αξιοσημείωτο αν και αναμενόμενο, ο Taran δεν παρείχε στοιχεία για τον ισχυρισμό του.

''Οποιαδήποτε απόφαση της Ρωσίας να μεταφέρει πυρηνικά όπλα στην Κριμαία, η οποία εκτείνεται στη Βόρεια Μαύρη Θάλασσα, θα σήμαινε σημαντική επιδείνωση των εντάσεων Ανατολής-Δύσης. Θα επιβαρύνει επίσης μια πρόσφατα εκτεταμένη συνθήκη ελέγχου όπλων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, η οποία επιβάλλει περιορισμούς στα πυραυλικά συστήματα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών.''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα ο Τάραν, είπε ότι η χώρα του θα μπορούσε να προκληθεί από τη ρωσική επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή των συγκρούσεων στην ανατολική περιοχή Ντομπάς της Ουκρανίας. Ο Υπουργός είπε ότι οι ρωσικές κατηγορίες για παραβίαση των δικαιωμάτων των ρωσόφωνων, θα μπορούσαν να είναι ο λόγος για την επανάληψη της ένοπλης επιθετικότητας εναντίον της Ουκρανίας.

"Ταυτόχρονα, πρέπει να σημειωθεί ότι η εντατικοποίηση της ένοπλης επιθετικότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας, είναι δυνατή μόνο εάν ληφθεί κατάλληλη πολιτική απόφαση στο υψηλότερο επίπεδο στο Κρεμλίνο", ανέφερε σε δήλωση.  

 

Μεταφορά δυνάμεων από Ουκρανία 

 

Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν ασκήσεις με άρματα και πεζικό κοντά στα σύνορα της Κριμαίας. Τα παραπάνω συνέβησαν μια ημέρα αφότου ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ για να συζητήσουν το θέμα της συγκέντρωσης ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία.

Το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα της Ουκρανίας είναι ο υψηλότερος από το 2014.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζενς Στόλτενμπεργκ για να συζητήσει την κρίση της Ουκρανίας πριν από τη συνάντηση και των 30 συμμάχων κρατών μέσω τηλεδιάσκεψης.

"Έχουμε πολλά πολύ σημαντικά ζητήματα για να συζητήσουμε, το λιγότερο από τα οποία είναι η Ρωσία", δήλωσε ο Ώστιν σε δημοσιογράφους. "Και σίγουρα συμμερίζομαι την ανησυχία σας με την πρόσφατη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε την Τρίτη ότι η στρατιωτική συσσώρευση της Μόσχας κοντά στην Ουκρανία ήταν μέρος μιας μεγάλης ασκήσεως με σκοπό να δοκιμάσει την ετοιμότητα μάχης και να ανταποκριθεί σε αυτό που αποκαλούσε απειλητική στρατιωτική δράση από το ΝΑΤΟ.

Ο Σόιγκου είπε ότι η άσκηση των τριών εβδομάδων, την οποία χαρακτήρισε επιτυχημένη, επρόκειτο να ολοκληρωθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο Σόιγκου είπε ότι το ΝΑΤΟ αναπτύσσει 40.000 στρατεύματα και 15.000 οπλικά συστήματα στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, κυρίως στη Μαύρη Θάλασσα και στις περιοχές της Βαλτικής.  Ωστόσο η δυτική συμμαχία αρνείται τέτοια σχέδια.

Από τις δηλώσεις του Ουκρανού ΥΠΑΜ ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να μεταφέρει πυρηνικά όπλα στην Κριμαία, χωρίς μάλιστα να παραθέτει στοιχεία, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια επιπλέον προσπάθεια της Ουκρανίας να ωθήσει ΕΕ-ΝΑΤΟ να πάρουν περαιτέρω δεσμεύσεις για την ασφάλεια της χώρας του. 

Η δήλωση του Ουκρανού ΥΠΑΜ είναι πάρα πολύ σοβαρή και θα έπρεπε να συνοδεύεται από τεκμηριωμένα στοιχεία, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ώς προπαγανδιστικό πυροτέχνημα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ