Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σε διάταξη μάχης ρωσικά πολεμικά πλοία σε Α. Μεσόγειο & Μ. Θάλασσα

O νέος ''Ψυχρός Πόλεμος'' είναι γεγονός, καθώς ρωσικά πολεμικά πλοία και αμερικανικά, βρίσκονται αντιμέτωπα σε Αιγαίο, Α. Μεσόγειο και Μ. Θάλασσα. 

Καταρχήν όπως αναφέραμε χθες, το υποβρύχιο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Ροστόφ Ον Ντον” εντοπίστηκε δυτικά της Κρήτης στις 16 Μαρτίου σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι "Militarist". Το ρωσικό υποβρύχιο εντοπίστηκε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κοντά στα δυτικά παράλια της Κρήτης. Μια ιταλική φρεγάτα ανθυποβρυχιακού πολέμου το αναζητά εναγωνίως χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Την ίδια στιγμή, εδώ και λίγες ώρες, λαμβάνει χώρα η άσκηση "Sea Shield 21'' στη Μ. Θάλασσα, όπου συμμετέχουν πάνω από 2.400 στρατεύματα από οκτώ κράτη, με 18 πολεμικά πλοία και 10 αεροσκάφη. Οι χώρες που συμμετέχουν: Βουλγαρία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Τουρκίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 
Η πληροφορία περί εκτόξευσης ρωσικού πυραύλου cruise προς αμερικανικά πλοία φυσικά δεν ευσταθεί και διακινείται από μη έγκυρα ρωσικά ΜΜΕ, με ελληνικά μέσα να ''τσιμπάνε'' και να διασπείρουν fake news.  

Πάντως ο ρωσικός Στόλος της Μ. Θάλασσας βρίσκεται σε επιφυλακή και παρακολουθεί κάθε κίνηση που λαμβάνει χώρα στη περιοχή. 

Την ίδια στιγμή, έχουμε είκοσι ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, με αμερικανικό Boeing P-8A, να κάνει πτήσεις πάνω από αυτά. 


 
Ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με Ουκρανία  

 

Την ίδια στιγμή, οι Ρωσικές ΕΔ πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Στο έδαφος της Κριμαίας, επίσης έχουμε ανάπτυξη στρατιωτικών στρατευμάτων, όπου επίσης πραγματοποιούν ασκήσεις. 

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, αυτές οι ενέργειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στέλνουν μήνυμα στο Κίεβο, πως ανά πάσα ώρα και στιγμή, η Μόσχα είναι έτοιμη για αντιπαράθεση εάν χρειαστεί.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ