Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Το απόλυτο ''θρίλερ'': To NATO ψάχνει ρωσικό υποβρύχιο στη Κρήτη!

Περίεργες καταστάσεις έχουμε νοτίως της Κρήτης σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, με την παρουσία ενός ρωσικού υποβρυχίου με πυραύλους Kalibr στην Κρήτη, ενώ το γαλλικό πολεμικό ναυτικό εκτελεί ασκήσεις κοντά στην Κύπρο.     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

   
Το υποβρύχιο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Ροστόφ Ον Ντον” εντοπίστηκε δυτικά της Κρήτης στις 16 Μαρτίου σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι "Militarist".

Το ρωσικό υποβρύχιο εντοπίστηκε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κοντά στα δυτικά παράλια της Κρήτης. Μια ιταλική φρεγάτα ανθυποβρυχιακού πολέμου το αναζητά εναγωνίως χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, με πολλές αποτυχημένες ανθυποβρυχιακές αποστολές εντοπισμού του.

Το ρωσικό υποβρύχιο "Rostov-on-Don" με πυραύλους Κρουζ "Calibr" εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα στις 07 Μαρτίου 2021, περνώντας από το Γιβραλτάρ.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η διέλευση του υποβρυχίου κατά μήκος των ακτών της Πορτογαλίας, είχε την αμέριστη προσοχή αμερικανικών ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών P-8A Poseidon, όταν όμως αυτό καταδύθηκε χάθηκαν τα ίχνη του.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό πως μία ομάδα πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν έρευνα εντοπισμού του ρωσικού υποβρυχίου και αυτό «εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ της συμμαχίας. Όμως εμφανίστηκε ξανά δυτικά της Κρήτης σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

Η ρωσική ναυτική διοίκηση δεν έχει χάσει επαφή με το υποβρύχιο Rostov-on-Don, ενώ αναφέρθηκε πως η ικανότητα του ρωσικού υποβρυχίου να παραμείνει εκτός νατοϊκών ραντάρ έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής του ρωσικού στόλου Μαύρης Θάλασσας, υποναύαρχος Igor Osipov, σημείωσε πως και τα έξι υποβρύχια του στόλου παραμένουν σε επιφυλακή.

Γαλλικά πολεμικά πλοία κοντά στην Κύπρο για ασκήσεις

Την ίδια περίοδο το γαλλικό πολεμικό ναυτικό και μοίρα αεροσκαφών πραγματοποίησαν μια δεύτερη άσκηση στη Μεσόγειο, και πιο συγκεκριμένα στα νότια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

https://twitter.com/EtatMajorFR/status/1372584111269888016?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1372584111269888016%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.opex360.com%2F2021%2F03%2F19%2Fmediterranee-les-forces-francaises-envoient-un-second-message-avec-un-exercice-de-lutte-anti-navire%2F

“Αν και η κλίμακα της ήταν μικρότερη από εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου, το μήνυμά της δεν ήταν λιγότερο σημαντικό, ειδικά ενόψει των εντάσεων που αυτή την περίοδο υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με φόντο τις αξιώσεις της Άγκυρας για τις θαλάσσιες ζώνες" αναφέρουν γαλλικές πηγές.

Φρεγάτα FREMM Auvergne και το ελικοπτεροφόρο Mistral συμμετείχαν σε "μια σειρά από ασκήσεις" σε συνεργασία με δύο αεροσκάφη Rafale.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στόχος αυτής της άσκησης ήταν να εκπαιδεύσουν τα πληρώματα των γαλλικών μαχητικών σε αποστολές τύπου TASMO κατά ναυτικών στόχων, ενώ τα δύο πλοία του Γαλλικού Ναυτικού ασκήθηκαν στον αντιαεροπορικό πόλεμο.

"Όντας σε συνεχή επαφή με το κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων στη Λυών, τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη αύξησαν τον αριθμό των εικονικών επιθέσεων κατά των "εχθρικών" πολεμικών πλοίων πραγματοποιώντας εξόδους σε διαφορετικούς σχηματισμούς μάχης.

Οι ασκήσεις αυτές σε έναν τέτοιας σημασίας στρατηγικό χώρο, επιτρέπουν στη Γαλλία να επιβεβαιώσει την προσήλωσή της στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην ανοικτή θάλασσα και στον έλεγχο του διεθνη χώρου από τυχόν παραβιάσεις στην ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε ο  διοικητής της γαλλικής αρμάδας.

Αυτό που γίνεται πλέον κατανοητό είναι ότι οι Γάλλοι έρχονται με “άγριες” διαθέσεις απέναντι στους Τούρκους σε Νότιο Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, έχοντας την πρόθεση να μην αποδεχθούν καμία τουρκική πρόκληση, όπως αυτή του καλοκαιριού του 2020 στα ανοικτά της Λιβύης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία πριν λίγους μήνες δεν δίστασε να καταφύγει σε μία άκρως επιθετική ενέργεια. Τουρκικά πολεμικά πλοία φώτισαν τρεις φορές με τα ραντάρ τους τη γαλλική φρεγάτα Courbet στην Α. Μεσόγειο.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ