Ένοπλες Συρράξεις

Νέα εισβολή Τουρκίας στο Β. Ιράκ; Ενέργειες στο Σιντζάρ για να ενεργήσει κατά του ΡΚΚ

Ο Mir Jahour Ali, αξιωματούχος της κοινότητας Yazidi, δήλωσε ότι η Τουρκία θα επιτεθεί στην περιοχή Σιντζάρ και θα χτυπήσει τις βάσεις του PKK.

Ο Αλί είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Shafaq, "Η συμφωνία μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα, εκτός από το ότι οι ιρακινές αρχές ασφαλείας διέταξαν το PKK να εκκενώσει την έδρα του στο Σιντζάρ, ενώ τα μέλη και οι οργανώσεις του κόμματος εξακολουθούν να είναι παρόντα στην περιοχή. "

Αποκάλυψε ότι είχε συναντηθεί με τον Τούρκο πρόξενο στην περιοχή του Κουρδιστάν για να συζητήσει τις επιπτώσεις οποιασδήποτε πιθανής τουρκικής επίθεσης στο Σιντζάρ, σημειώνοντας ότι ο Τούρκος πρόξενος επιβεβαίωσε ότι οι πολίτες θα ήταν ασφαλείς εάν ξεκινήσει οποιαδήποτε τουρκική επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Σιντζάρ βιώνει ταραχώδεις συνθήκες λόγω της παρουσίας του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), του οποίου τα κέντρα διοικήσεως του βρίσκονται συνεχώς υπό τουρκικό βομβαρδισμό.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο τοπικές κυβερνήσεις για το Σιντζάρ, μία εκ των οποίων διορίστηκε από τις αρχές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και η δεύτερη είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση, η οποία διευθύνει τις δραστηριότητές της από το Κυβερνείο του Ντουκόκ.

Το  PKK δημιούργησε επίσης μια φατρία πιστή σ 'αυτό, που ονομάζεται «Μονάδες Προστασίας Σιντζάρ» και λαμβάνει μισθούς από την ιρακινή κυβέρνηση ως φατρία κάτω από την ομπρέλα του Al-Hashd Al-Shaab.

Το PKK απέρριψε τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Περιφέρειας να εγκαταλείψουν τις περιοχές που υπέστησαν τουρκικές επιθέσεις, γεγονός που εμποδίζει την επιστροφή δεκάδων χιλιάδων εκτοπισμένων Yazidis στα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ