Τούρκοι, Συρία
Ένοπλες Συρράξεις

Νέα απόσυρση Τούρκων από τη Β. Συρία: O Συριακός στρατός πολιορκεί παρατηρητήριο

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να αποσυρθούν από ένα ακόμα παρατηρητήριο που πολιορκείται από κυβερνητικές δυνάμεις στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με αρκετές πηγές.

Η εν λόγω θέση βρίσκεται κοντά στην πόλη Sher Maghar, στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χαμά από τον Μάιο του 2018. Τον περασμένο Φεβρουάριο, το παρτηρητήριο πολιορκήθηκε από τον Συριακό Αραβικό Στρατό, ο οποίος κατέλαβε μεγάλο μέρος της πεδιάδας Ghab.

«Οι τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χωριό Sher Maghar, βορειοδυτικά της Χάμα, συνεχίζουν τις προετοιμασίες τους για απόσυρση από τη θέση που βρίσκεται σε περιοχή ελεγχόμενη από το καθεστώς, καθώς συνεχίζουν να αποσυναρμολογούν τον εξοπλισμό τους», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) με έδρα το Λονδίνο.

Το κανάλι Syria TV με έδρα την Κωνσταντινούπολη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για μια ακόμα απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται πως προετοιμάζονται εκ νέου για μια προώθηση στην Ιντλίμπ.

Στο Shir Mughar βρίσκεται το δεύτερο τουρκικό παρατηρητήριο που εγκαταλείπεται. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι τουρκικές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρονται από μια θέση κοντά στην πόλη Murak στη βόρεια επαρχία Χάμα. Σύμφωνα με το SOHR, η διαδικασία συνεχίζεται.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι τουρκικές δυνάμεις δημιούργησαν περισσότερα από 60 παρατηρητήρια, τα οποία στην πραγματικότητα λειτουργούν ως βάσεις, στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ. Χιλιάδες βαριά οπλισμένα στρατεύματα αναπτύσσονται σε αυτές τις θέσεις.

Η τουρκική απόσυρση από τις θέσεις Murak και Shir Mughar μπορεί να αποτελεί ένδειξη νέας ρωσοτουρκικής συμφωνίας για την Ιντλίμπ. Η κατάσταση στην περιοχή δεν είναι ακόμη σταθερή, ενώ η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 5 Μαρτίου δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ