τζιχαντιστές
Ένοπλες Συρράξεις

Διοικητές των τζιχαντιστών εξουδετερώθηκαν στην Ιντλίμπ - Σκληρές εικόνες

Στη βορειοδυτική Συρία εξουδετερώθηκε αριθμός ηγετικών προσώπων ομάδων τζιχαντιστών κατά τη διάρκεια δείπνου, μετά από αεροπορική επιδρομή αμερικανικού drone.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν από την επίθεση με drone, συμπεριλαμβανομένων πέντε αμάχων και 17 τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Jakarah, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Salqin του Κυβερνείου Idlib.

Το όργανο παρακολούθησης είπε ότι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση περιελάμβαναν διοικητές της Hay’at Tahrir Al-Sham, οι οποίοι αποστασιοποιούνταν από την ομάδα και διαπραγματευόντουσαν με τη Hurras Al-Deen που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στην επίθεση, ήταν διοικητές και μαχητές που είχαν αποσπαστεί από τη Hayyaat Tahrir Al-Sham και συμφώνησαν με την οργάνωση Hurras Al-Din σχετικά με την απόρριψη των ρωσικών-τουρκικών συμφωνιών της ζώνης αποκλιμάκωσης. Επιπλέον, οι θάνατοι περιλάμβαναν 11 πρώην διοικητές του HTS, πέντε από τους οποίους είναι αλλοδαποί (μη Σύριοι), καθώς και έναν πρώην διοικητή του ISIS που αργότερα εντάχθηκε στο HTS», ανέφερε ο οργανισμός.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ κατηγορούνται ότι πραγματοποίησαν επιθέσεις με drones στο Κυβερνείο της Ιντλίμπ. Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει στοχεύσει πολλές φορές την ομάδα Hurras Al-Deen, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης νωρίτερα φέτος που σκότωσε δύο ξένους διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης.

GALLERY

τζιχαντιστές
τζιχαντιστές
τζιχαντιστές
τζιχαντιστές
τζιχαντιστές
τζιχαντιστές
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ