Συρία
Ένοπλες Συρράξεις

Συρία: Οι Ρώσοι "σφυροκοπούν" τους φιλότουρκους τζιχαντιστές

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές στη βορειοδυτική Συρία αυτή την εβδομάδα, καθώς τα πολεμικά αεροπλάνα τους στόχευσαν έντονα τις θέσεις της Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS) και των συμμάχων τους.

Σύμφωνα με μια πηγή στο Κυβερνείο της Λαττάκειας, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε αρκετές αεροπορικές επιδρομές στο Κυβερνείο της Ιντλίμπ την Τετάρτη, χτυπώντας διάφορα σημεία που ανήκουν στους τζιχαντιστές αντάρτες στην περιοχή Τζαμπάλ Αλ Ζαουίγια.

Αυτός ο τελευταίος γύρος αεροπορικών επιθέσεων της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου εξαπέλυσαν μια βαριά επίθεση στην περιοχή Jabal Al-Zawiya.

Την Τρίτη, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σε θέσεις τζιχαντιστών, αφού τα αεροσκάφη αναγνώρισής τους παρατήρησαν αρκετά οχήματα που ανήκουν στη Hay’at Tahrir Al-Sham να κινούνται προς τις πρώτες γραμμές στο νότιο Ιντλίμπ.

Ενώ η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε στην τζιχαντιστική άμυνα την Τρίτη, ο τουρκικός στρατός αποχώρησε από το παρατηρητήριο Morek στη βόρεια Χαμά, το μεγαλύτερο στην περιοχή.

Ο τουρκικός στρατός αποσύρθηκε επίσης από τρία άλλα σημεία, τερματίζοντας έτσι την παρουσία τους στη βόρεια περιοχή του Κυβερνείου της Χαμά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ