Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πασινιάν: Υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν - Όχι σε συνομιλίες λένε οι Αζέροι

Στο μέτωπο του Καυκάσου έχουν πάρει φωτιά. Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, είναι ένα βήμα πριν τον ολοκληρωτικό πόλεμο. Η Τουρκία, έχει βάλει για τα καλά το "χεράκι" της για ακόμη μία φορά, στέλνοντας ακόμη και στρατό στο πλευρό των Αζέρων. Η Άγκυρα, προφανώς και διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές, όπως και την κατάρριψη Αρμενικού πολεμικού αεροσκάφους εντός μάλιστα της Αρμενίας από τουρκικό F-16.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθύμιση ότι τα τουρκικά αεροσκάφη F-16 αναπτύχθηκαν στην Ganja AB του Αζερμπαϊτζάν τον Ιούλιο / Αύγουστο με το πρόσχημα των κοινών ασκήσεων, αλλά παρέμειναν εκεί. Πριν από μια εβδομάδα τα είδαν να πετούν πάνω από την πόλη της Ganja από τους ντόπιους.

https://twitter.com/301_AD/status/1310956175790403589

Ο πρωθυπουργός της Αρμνενίας, Νικόλ Πασινιάν, δήλωσε ότι υψηλόβαθμο τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό βρίσκεται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν και είναι υπεύθυνο για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα λόγια του, η Αρμενία έχει πληροφορίες ότι οι μονάδες του τουρκικού στρατού βρίσκονται στο Ναχίτσεβαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις για το Καραμπάχ θα πρέπει να συνεχιστούν στο επίπεδο των συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, αλλά η βία πρέπει πρώτα να σταματήσει.

"Η Τουρκία εμπλέκεται πραγματικά σε αυτήν τη διαδικασία. Σύμφωνα με τις αξιόπιστες πληροφορίες μας, στρατιωτικοί εκπαιδευτές και υψηλόβαθμο στρατιωτικό προσωπικό βρίσκονται στα διοικητικά σημεία του Αζερμπαϊτζάν, και σε ορισμένα μέρη ηγούνται ακόμη και στρατιωτικών επιχειρήσεων", ανέφερε στον αέρα του προγράμματος των 60 λεπτών στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αρμενία έχει πληροφορίες ότι οι μονάδες του τουρκικού στρατού βρίσκονται ήδη στην επικράτεια της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Nakhichevan. «Η Τουρκία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αναζητά έναν λόγο για ευρύτερη εμπλοκή σε αυτήν τη σύγκρουση και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αναζητούν έναν λόγο για να στείλουν τα στρατεύματά τους στο Ναχίτσεβαν», είπε. «Έχουμε πληροφορίες ότι είναι ήδη εκεί, μονάδες του τουρκικού στρατού ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αναφέρει για την επίλυση της σύγκρουσης

Ο Pashinyan αποκλείει την πιθανότητα στρατιωτικής λύσης στο πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Είπε ότι βλέπει μια διέξοδο μόνο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Η διαδικασία διαπραγμάτευσης πρέπει να συνεχιστεί στην πλατφόρμα από την οποία ξεκίνησε, - στον Όμιλο του ΟΑΣΕ Minsk», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Αλλά οι διαπραγματεύσεις πρέπει να έχουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα. και το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να αποδεχτεί τον τύπο: δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για το πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. "

Δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας στην κατάσταση με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και να απαιτήσει να εγκαταλείψει τον Νότιο Καύκασο. "Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αποφασιστικά τις επιθετικές ενέργειες και την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, να καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας και να απαιτήσει από την Τουρκία να εγκαταλείψει την περιοχή εντελώς", είπε.

Συνομιλία Πασανιάν - Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, προειδοποίησε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές στην διένεξη τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι κατά την διάρκεια της συνομιλίας Πούτιν-Πασινιάν, στην οποία «συνεχίσθηκε η συζήτηση για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την μεγάλη του ανησυχία για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Παράλληλα αναφέρεται ότι «δόθηκε έμφαση στην επιτακτική ανάγκη του τερματισμού των εχθροπραξιών από τις αντιμαχόμενες πλευρές και της λήψης μέτρων με σκοπό την αποκλιμάκωση της κρίσης».

Η σημερινή τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Πούτιν και Πασινιάν είχαν συνομιλήσει και την Κυριακή.

 

 

Αλίγιεφ: Η Τουρκία δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν πρόσθεσε ότι δεδομένης της τρέχουσας θέσης του Ερεβάν, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για διαπραγματεύσεις

 Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev αρνήθηκε τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ένοπλη σύγκρουση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

"Η Τουρκία δεν είναι μέρος της σύγκρουσης, δεν συμμετέχει σε αυτήν και δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό", είπε την Τρίτη ζωντανά στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-1. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρόλος της Τουρκίας είναι αποκλειστικά «σταθεροποίηση» στην περιοχή. "Η Τουρκία είναι η αδελφική μας χώρα και σύμμαχος μας", συνέχισε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν. "Μας παρέχει μόνο ηθική υποστήριξη και είμαστε ευγνώμονες για την αλληλεγγύη της".

Ο Αλίγιεφ πρόσθεσε ότι δεδομένης της τρέχουσας θέσης του Ερεβάν, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για διαπραγματεύσεις.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν τόνισε ότι δεν υπάρχουν τώρα μαχητές από τη Συρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι μάχες συνεχίστηκαν στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η σύγκρουση ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο στρατιωτικός νόμος έχει εισαχθεί στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η Ρωσία καλεί τα μέρη σε μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης.

https://www.youtube.com/watch?v=oVLsXP98b64&feature=youtu.be&t=122

Παρά την παρουσία των Τούρκων, οι απώλειες για τους Αζέρους είναι μεγάλες από τις πρώτες κι όλας ώρες. Οι Αρμένιοι, δεν θα αφήσουν καμία επίθεση αναπάντητη και όπως φαίνεται μάχονται με αξιοζήλευτο σθένος, απένταντι στην τουρκική κλίκα Άγκυρας-Μπακού.

https://twitter.com/301_AD/status/1310950368541650944

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...