Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Αρμενία προετοιμάζει την προσάρτηση του Ναγκόρνο/Καραμπάχ

Σε ολοκληρωτικό πόλεμο εξελίσσεται πλέον η αναμέτρηση Αζέρων και Αρμενίων αποδίδοντας παράλληλα πολλά διδάγματα στην στρατιωτική επιστήμη για την μορφή των πολέμων στην εποχή μας.

Ο αρμενικός στρατός όπως αναφέρουν πολλές πηγές στα κοινωνικά δίκτυα, κάνει ευρεία χρήση μονάδων ελευθέρων σκοπευτών, προκαλώντας πολλά θύματα και ρίχνοντας ταυτόχρονα το ηθικό των Αζέρων. 

Ταυτόχρρονα έχουμε νέες καταρρίψεις UAV και βομβαρδισμό τανκ.

https://twitter.com/RojavaNetwork/status/1310837634885775360

Σε ένα βίντεο φαίνεται μια ομάδα στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν να έχουν πέσει σε ενέδρα Αρμενίων ελεύθερων σκοπευτών ,χάνοντας συναδέλφους τους, αφού δέχονται σφαίρες από διάφορες κατευθύνσεις.   

Την Τρίτη, ένα αρμενικό κανάλι YouTube δημοσιοποίησε  πλάνα στα οποία οι  αρμενικές δυνάμεις επιτίθεντο σε μια στρατιωτική βάση του Αζερμπαϊτζάν κατά μήκος των συνόρων του Καραμπάχ.

https://youtu.be/n1Q2Il5dxeA

Επίσης έχουμε ευρεία χρήση πυραυλικών συστημάτων TOS, Smerch, αλλά και άλλων συστημάτων μεγάλης διαμέτρου, τα οποία αλλάζουν την φιλοσοφία και την κλίμακα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, αναβαθμίζοντας τα σε νέο επίπεδο ενός ολοκληρωτικού πολέμου με την χρήση βαρέων όπλων, αναφέρουν ειδικοί αναλυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή η Αρμενία προετοιμάζει το έδαφος για ανεξαρτησία του Ναγκόρνο/Καραμπάχ και προσάρτησή του αργότερα, έναντι των ύποπτων σχεδίων Τούρκων και Αζέρων που θέλουν να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

“Εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων οι αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ της Αρμενίας εξετάζουν σχέδια για τη δημιουργία στρατιωτικής και πολιτικής συμμαχίας με την μη αναγνωρισμένη δημοκρατία”, ανέφερε η ηγέτης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής φατρίας Λ. Μακούντς στη σελίδα της στο Facebook.

"Στην τρέχουσα κατάσταση συζητούνται ενεργά οι πιθανές δράσεις μας, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης στρατιωτικής και πολιτικής συμμαχίας με το Artsakh (μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ)", αναφέρει η ίδια.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιανάν, ανακοίνωσε ότι ο Ερεβάν εξετάζει σχέδια αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επίσης ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίγιεφ ευχαρίστησε δημόσια τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την υποστήριξη του στην κατεχόμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Hikmet Hajiyev, βοηθός του προέδρου και επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής για την Προεδρία του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ότι ο Μπακού χαιρέτισε τις δηλώσεις Ερντογάν που καλούσαν την Αρμενία να τερματίσει αμέσως την κατοχή των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η Τουρκία, ειδικά ο Πρόεδρος Ερντογάν, καταδίκασε έντονα την επίθεση και έδειξε απόλυτη υποστήριξη. Το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται πάντα δίπλα στην Τουρκία με βάση την αρχή «δύο κράτη, ένα έθνος», ανέφερε ο Αλίγιεφ.

Τουρκία και Αζέροι ξεκίνησαν ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι που έχει στόχο όχι μόνο την Αρμενία αλλά και την Ρωσία.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο σήμερα Τρίτη για να συζητήσει τις συγκρούσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Η σύνοδος θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και πραγματοποιείται καθώς ο συριακός εθνικός στρατός, μια φιλο-Τουρκική ομάδα που πολεμά ενάντια στον στρατό του Προέδρου Μπασάρ Άσαντ στη Συρία, επιβεβαίωσε ότι μαχητές του εντάχθηκαν ήδη στην σύγκρουση στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ.

Η σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με την ορεινή περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια αμφισβητούμενη περιοχή που ήταν επαρχία της Σοβιετικής Ένωσης,  κατοικείται κυρίως από Αρμένιους , ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 1988.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τις συγκρούσεις         

https://twitter.com/301_AD/status/1310894463737376775https://twitter.com/Iran_Military/status/1310873696236695553https://twitter.com/Conflicts/status/1310850535147425794https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1310895006715203584https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1310894023712870400https://twitter.com/KarabakhRecords/status/1310897106006278144https://twitter.com/ArmenianUnified/status/1310867170222628866

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...