Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικό F-16 κατέρριψε μαχητικό της Αρμενίας

Η Τουρκική ΠΑ κατέρριψε μαχητικό Su-25 της Αρμενίας, σύμφωνο με το Αρμενικό ΥΠΑΜ. Ο πιλότος είναι νεκρός

Πρόκειται για μία απίστευτη πρόκληση, η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πόλεμο. 


Η σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με την ορεινή περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια αμφισβητούμενη περιοχή που ήταν επαρχία της Σοβιετικής Ένωσης, κατοικείται κυρίως από Αρμένιους , ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 1988.  


 
Η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ Αρμενίας  


 
''Σήμερα, ξεκινώντας από τις 10.30, F-16 τζετ της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Γκάνια στο Αζερμπαϊτζάν, για να προστατεύουν αζέρικα μαχητικά SU-25 και τουρκικής κατασκευής UAV βομβαρδιστικά Bayraktar, που είχαν σηκωθεί από το αζέρικο αεροδρόμιο της Νταλιάρ και έπλητταν αρμενικούς οικισμούς και αρμενικές μεραρχίες πεζικού που είναι αναπτυγμένες στις περιοχές Βαρντενίς, Μετς Μασρίκ και Σοτκ, στην περιοχή της Βαρντενίς της Αρμενίας.

Στην προαναφερθείσα περίοδο, η Πολεμική μας Αεροπορία (Αρμενική) παρείχε αεροπορική υποστήριξη στις μονάδες Άμυνας των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατέρριψε ένα αεριωθούμενο αεροσκάφος SU-25 της αρμενικής πολεμικής αεροπορίας στον αρμενικό εναέριο χώρο'', δήλωσε η εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Άμυνας, Σουσάν Στεπανιάν. ''Ο Αρμένιος πιλότος του SU-25 σκοτώθηκε'', επιβεβαίωσε.

''Το τουρκικό αεροσκάφος είχε εισέλθει 60 χλμ στον εναέριο χώρο της Αρμενίας.''

https://twitter.com/SputnikInt/status/1310943136794005506

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...