Ερντογάν, μισθοφόροι, Λιβύη
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Φυτώριο τζιχαντιστών" η Τουρκία: Στέλνει 300 μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν

Αξιόπιστες πηγές του συριακού παρατηρητηρίου ανέφεραν ότι η τουρκική κυβέρνηση μετέφερε στο Μπακού, πάνω από 300 Τζιχαντιστές των συριακών φιλοτουρκικών οργανώσεων, «Σουλτάνος Μουράτ» και «Αλ-Αμσάτ» από τα χωριά και τις πόλεις του καντονιού Αφρίν στο βορειοδυτικό Χαλέπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ίδιοι οι Τζιχαντιστές δήλωναν ότι μεταφέρονται στο Αζερμπαϊτζάν με αντάλλαγμα μισθούς 1.500 έως 2.000 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Σεπτεμβρίου, συριακές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι μείωνε τους μισθούς των μισθοφόρων που επιθυμούσαν να συνεχίσουν τις μάχες στη Λιβύη.

Το σχέδιο Ερντογάν που προκαλεί οργή στην Μόσχα

Οι Ρώσοι μόλις τώρα άρχισαν να υποψιάζονται ότι η Τουρκία μεταφέρει Τζιχαντιστές στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας και σε συνδυασμό με μεταφορά ισλαμιστών ανταρτών στο Τατζικιστάν, έχουμε έναν τρομερό κίνδυνο κοντά στα ρωσικά σύνορα.  

Ο Ερντογάν στηρίζει και επίσημα στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση με την Αρμενία, αντανακλώντας στους στενούς πολιτιστικούς και εθνοτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο τουρκικών εθνών, τονίζουν ξένοι ειδικοί αναλυτές.

Σύμφωνα λοιπόν με ΜΜΕ της Αρμενίας, τα οποία επικαλούνται πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, η Τουρκία εξοπλίζει συνεχώς τους Αζέρους, σε μια αντιγραφή της πρακτικής στην Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αρμενική κυβέρνηση απέρριψε την τουρκική αντίδραση, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή, υποτιμώντας τις διεθνείς προσπάθειες για επίλυση της σύγκρουσης και θέτοντας σοβαρή απειλή για την ασφάλεια στην Αρμενία.

Ο Ερντογάν στηρίζει και επίσημα στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση με την Αρμενία, αντανακλώντας στους στενούς πολιτιστικούς και εθνοτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο τουρκικών εθνών, τονίζουν ξένοι ειδικοί αναλυτές.

Οι Τούρκοι αρνήθηκαν να δημιουργήσουν διπλωματικές σχέσεις με την Αρμενία και κρατούν εδώ και χρόνια τα τουρκο-αρμενικά σύνορα κλειστά.

Η ειδικός Χρατσιά Αρζομανιάν πιστεύει ότι τον 21ο αιώνα η Δύση θέτει και πάλι το «τουρκικό ζήτημα» ως μέρος του μεγάλου παιχνιδιού. Ο Αρζουμανιάν σημειώνει, ότι η Αρμενία πρέπει να πάρει τη θέση της και να αρθρώσει με σαφήνεια την αρμενική απάντηση στον συνασπισμό από τα κρατή που σχηματίστηκε γύρω από τις διαδικασίες στη Μεσόγειο.

"Πρέπει να αφήσουμε τη σοβιετική αφήγηση, και να επιστρέψουμε στη δική μας – τη χιλιετή Αρμενική, να θυμόμαστε, ότι είμαστε πολιτισμός και έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τη θέση μας στο τραπέζι των αρχαίων πολιτισμών. Στον 21ο αιώνα, η Αρμενία μπορεί να είναι μόνο πολιτισμένο κράτος", δηλώνει η ίδια.

Η Τουρκία υπενθυμίζουμε ότι έστειλε μεγάλο αριθμό Τζιχαντιστών και στη Λιβύη για να βοηθήσει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη κατά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA).

Τι θα πράξει η Μόσχα στα σχέδια του Τούρκου προέδρου που υλοποιεί πρόγραμμα όπως φαίνεται ύποπτο και άκρως απειλιτικό για την ρωσική ομοσπονδία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήπως το Ναγκόρνο/Καραμπάχ ήταν απλά η αφορμή και δούμε σύντομα Τζιχαντιστές και στην Κριμαία μαζί με τους αδελφούς (Τούρκους) Τάταρους;   

Το όλο σκηνικό μυρίζει μπαρούτι και σύντομα θα δούμε τις κινήσεις των Ρώσων που δεν πρόκειται να συγχωρέσουν την Τουρκία και τα σχέδια της.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ