Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έλεγχος πολεμικής ετοιμότητας της 2ας αιγυπτιακής στρατιάς

Έλεγχο επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 2ας αιγυπτιακής στρατιάς υλοποίησε ο Αιγύπτιος Α/ΓΕΣ στρατηγός Μωχάμεντ Φαρίντ, κατά τη διάρκεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά, ενδεικτικό του σχεδίου ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.    

Ο Αιγύπτιος ανώτατος αξιωματικός παρακολούθησε την υλοποίηση της κύριας φάσης του τακτικού σχεδίου των μονάδων παρακολουθώντας από κοντά όλες τις δραστηριότητες και τις βολές πυροβολικού, όλμων και αρμάτων μάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκοπός της δραστηριότητας των αιγυπτιακών δυνάμεων ήταν ο έλεγχος του επιπέδου και των δεξιοτήτων μάχης, με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας συστημάτων, διαφόρων όπλων και εξοπλισμού, στο σενάριο εντοπισμού εχθρικών στόχων και την αντιμετώπισή τους.

Ο αιγυπτιακός στρατός σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου ευρίσκεται σε φάση αυξημένης πολεμικής ετοιμότητας, ελέγχοντας την κατάσταση τόσο στο μέτωπο της Σύρτης όσοι και στο μέτωπο της Α.Μεσογείου.
   
Η διασπορά τουρκικών μονάδων επιφανείας αλλά και υποβρυχίων λόγω της κόντρας με την Ελλάδα έχει θέσει σε συναγερμό και το αιγυπτιακό γενικό επιτελείο, το οποίο παρακολουθεί την όλη κατάσταση με μεγάλη προσοχή.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες πολύ σύντομα πιθανότατα να έχουμε μία ακόμη αεροναυτική άσκηση στην Α.Μεσόγειο με την συμμετοχή της Ελλάδος, της Κύπρου, της Γαλλίας και της Αιγύπτου, ειδικά μετά την έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκώλ.

Τουρκικό AWACS σαρώνει την περιοχή

Την ίδια στιγμή ο ιταλικός ιστότοπος "Itamil Radar" επιβεβαίωσε ότι τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου Boeing E-7T No. 002-13, με σήμα κλήσης TURAF27), αφού απογειώθηκε από την τουρκική αεροπορική βάση του Ικονίου πέταξε στην περιοχή μεταξύ Τρίπολης και Μισράτα παρακολουθώντας και τις αιγυπτιακές ετοιμασίες.

Το τουρκικό αεροσκάφος εκτέλεσε αποστολή αναγνώρισης στην περιοχή πληροφοριών πτήσης της Τρίπολης, αλλά έξω από τον εναέριο χώρο της Λιβύης, με την διάρκεια της πτήσης να είναι αισθητά μεγάλη, ενδεικτικό των προθέσεων της Άγκυρας για κάτι ίσως πιο σοβαρό στη Λιβύη.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης και την άφιξη ετέρου τουρκικού αεροσκάφους μεταγωγικού αυτήν την φορά (Atlas) στη Λιβύη, γεγονός που δείχνει ότι η τουρκική αερογέφυρα όπλων, πυρομαχικών και ανταρτών προς τη Λιβύη συνεχίζεται σε καθημερινή βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για ένα στρατιωτικό αεροσκάφος Airbus A400M της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας «Άτλας» (αρ.16-0055, σήμα κλήσης TUAF221, το οποίο προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στη Μισράτα στις 07:30 ερχόμενο από  Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες φέρεται να απέσυρε κάποιες δυνάμεις από το Ιράκ και να τις μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, προετοιμαζόμενη πιθανότατα για μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επίθεση στη Σύρτη,ταυτόχρονα με την κρίση στο Αιγαίο με την Ελλάδα.

Επίσης την ίδια στιγμή έχουμε την τουρκική άσκηση "Μεσογειακή Καταιγίδα" στα κατεχόμενα με την συμμετοχή εκατοντάδων Τούρκων αλεξιπτωτιστών, δεκάδων αρμάτων μάχης, ΤΟΜΑ και μονάδων αυτοκινούμενου πυροβολικού.

Το όλο σκηνικό που έχουν προκαλέσει όλα αυτά τα άκρως προκλητικά σχέδια του Ερντογάν, ενδεχομένως να πυροδοτήσουν μαι πιθανή ανάφλεξη σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ