Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σύρτη-Αλ Τζούφρα: Δορυφορικές εικόνες με τους S-300 σε ετοιμότητα

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-300 στη Σύρτη και την Αλ Τζούφρα μετά το "πράσινο φως" του αιγυπτιακού κοινοβουλίου για επέμβαση στη Λιβύη και τις τουρκικές κινήσεις για επίθεση σε αυτές τις περιοχές.

Η USAFRICOM, ο αμερικανικός στρατός στην Αφρική, για άλλη μια φορά κατηγόρησε τη Ρωσία ότι στέλνει όπλα στη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αμερικανική στρατιωτική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία και συγκεκριμένα δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα περιλαμβανομένου και ενός IL-6s,τα οποία μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό στους μαχητές της ρωσικής Ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.

«Ο τύπος και οι ποσότητες των εξοπλισμών δείχνουν μια πρόθεση προς την κατεύθυνση του να συντηρείται μια διαρκής επιθετική μάχιμη δράση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής Διοίκησης στην Αφρική.

Τόσο η Ρωσία όσο και ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός έχουν διαψεύσει προηγούμενες δηλώσεις του αμερικανικού στρατού ότι η Μόσχα έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της Ιδιωτικής στρατιωτικής Εταιρείας Wagner.

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στην Λιβύη έχουν κινητοποιήσει τις δυνάμεις γύρω από την πόλη Σύρτη, όπου μια οποιαδήποτε νέα μεγάλη κλιμάκωση θα ενισχύσει τα σχέδια κύριων περιφερειακών δυνάμεων να εμπλακούν περαιτέρω στην δύσκολη αυτή διένεξη.

Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στην Αφρική δημοσίευσε φωτογραφίες που φέρονται να δείχνουν ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό που διαχειρίζεται η ρωσική μισθοφορική εταιρεία Wagner στη Λιβύη.

Τρεις χώρες στο ΝΑΤΟ διαθέτουν τα ρωσικά συστήματα S-300, η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σλοβακία. Ορισμένοι αναλυτές επεσήμαναν ότι η προέλευση των S-300 στην Λιβύη μπορεί να είναι η Ελλάδα, λόγω των τεταμένων σχέσεων με την Τουρκία σε πολλά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών, με αποτέλεσμα τη μεταφορά οπλισμών στη Λιβύη, αναφέρει αραβικό ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο αυτό να αποδεικνύεται κάπως.

Το σύστημα, το οποίο παραλήφθηκε από την Ελλάδα, περιλαμβάνει 4 μπαταρίες, 16 πλατφόρμες εκτόξευσης και 80 πυραύλους, τους οποίους η Αθήνα είχε τοποθετήσει σε μια αποθήκη στο νησί της Κρήτης.

https://twitter.com/rabrowne75/status/1286636580615135232

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...