τουρκικά μαχητικά, Αρμενία
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικά ΜΜΕ: "Υψηλός κίνδυνος σύγκρουσης Ρωσίας-Τουρκίας στην Αρμενία"

Η Τουρκία εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον της Αρμενίας και απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη, απειλώντας το Γερεβάν με στατιωτική παρέμβαση και βομβαρδισμός στη σύγκρουση στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Δεδομένης της σαφούς ανωτερότητας της Τουρκίας έναντι των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Αρμενίας, η επιθετικότητα της Άγκυρας αποτελεί μια πραγματικά σοβαρή απειλή για το Γερεβάν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεδομένων των υποβαθμιμένων σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας, η Άγκυρα μπορεί πράγματι να παραβιάσει εκ νέου το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και να συμμετάσχει στη στρατιωτική σύγκρουση, ωστόσο, η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ότι σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος συγκρούσεων με τη Ρωσία, η οποία παρέχει μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη στο Γερεβάν", επισημαίνει ρωσικό ΜΜΕ.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι για αυτόν τον λόγο τα επιθετικά ελικόπτερα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων πετούν στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, προσπαθώντας έτσι να μειώσουν τον αριθμό των επιθέσεων από το Αζερμπαϊτζάν και να αποτρέψουν την εμφάνιση του τουρκικού στρατού σε αυτήν τη χώρα.

"Η Ρωσία αυτή τη στιγμή είναι πιο πιθανό να διαδραματίσει ρόλο ειρηνευτή, προσπαθώντας να συμφιλιώσει την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο, η Άγκυρα, κάνοντας τέτοιες προκλητικές δηλώσεις, είναι πιο πιθανό να ρίξει λάδι στη φωτιά, προφανώς λόγω των εθνικιστικών ιδεών για τη δημιουργία της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας", σημειώνει Ρώσος ειδικός υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στις παραμεθόριες περιοχές έχει γίνει πολύ πιο περίπλοκη, καθώς πλέον γίνεται χρήση βαρέων όπλων σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, τη στιγμή που η εκπρόσωπος του αρμενικού ΥΠΑΜ, Shushan Stepanyan, ανακοινώνει τα εξής:

"Η κατάσταση στο βορειοανατολικό τμήμα των συνόρων Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν παραμένει σχετικά σταθερή αυτή τη στιγμή. Η κατάσταση τελεί υπό τον έλεγχο των σωμάτων των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων".

Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε αρχικά ότι ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ των στρατών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, η πρώτη πλευρά δεν έχει απώλειες, ωστόσο ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν μεταδίδουν πως οι απώλειες των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων ήδη ξεπερνούν τα 100 άτομα, ενώ περίπου διακόσια έχουν τραυματιστεί

"Στις μάχες στην περιοχή Tovuz, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας έχασαν περίπου 100 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Για άλλη μια φορά, όπως πάντα, η Αρμενία επιδιώκει να κρύψει τις στρατιωτικές της απώλειες από το κοινό. Αλλά μετά από λίγο η αλήθεια αναδύεται και θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις απώλειες", αναφέρει ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν, επικαλούμενο στοιχεία από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το κατά πόσο τα εν λόγω στοιχεία είναι έγκυρα ή αποτελούν μέρος της προπαγάνδας των Αζέρων παραμένει άγνωστο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Απόλυτη συνεργασία με τους Γάλλους-Τέσσερα ελληνικά Rafale σε επίπονη αεροπορική άσκηση στη Γαλλία με την επωνυμία «Volfa 2024»

Η αεροπορική άσκηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική κατά την διάρκεια της οποίας εκτελούνται σύνθετες αεροπορικές αποστολές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Στρατηγικής σημασίας Ρωσικό σιδηροδρομικό "By-Pass" της γέφυρας του Κέρτς-Τι φοβάται ο Πούτιν και τι προσδοκούν οι Ουκρανοί;

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή στρατιωτικού εφοδιασμού θα εξυπηρετεί τον ρωσικό στρατό στην Κριμαία και επίσης τις δίδυμες...