Ένοπλες Συρράξεις

Προσομοίωση επίθεσης του Ισραήλ στο τουρκικό ΠΝ με βαλλιστικό πύραυλο

Το Ισραήλ υλοποίησε επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου στις 2 Ιουνίου στη Μεσόγειο στέλνοντας ένα σαφές “μήνυμα” στην Άγκυρα. Ο βαλλιστικός πύραυλος LORA εξουδετέρωσε ναυτικούς στόχους σε απόσταση 70 και 400 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Israel Aerospace Industries Systems (MALAM) δήλωσε: «Και στα δύο σενάρια, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε και χτύπησε τους στόχους με τη μέγιστη ακρίβεια».

Για λόγους ασφαλείας, τόσο ο εκτοξευτής πυραύλων όσο και οι στόχοι ήταν στη θάλασσα.

Η πρώτη δοκιμή του πυραυλικού συστήματος LORA πραγματοποιήθηκε το 2017. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη και η δοκιμή του πυραύλου πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία.

Η συγκεκριμένη ισραηλινή εταιρεία MALAM είναι κατασκευαστής των συστημάτων αντιεραπορικής άμυνας Arrow 2 και 3 καθώς του  Barak 8.

Τον περασμένο Ιανουάριο το Ισραήλ πραγματοποίησε περιορισμένη δοκιμή του συστήματος βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας Arrow-3 στη Μεσόγειο.

Η δοκιμή αποτέλεσε μέρος των προετοιμασιών για τη δοκιμή αναχαίτισης πλήρους κλίμακας του γνωστού ισραηλινού συστήματος “Σιδερένιος θόλος”.

Πρόκειται σαφώς για επίδειξη ισχύος από την πλευρά του Ισραήλ, τόσο προς τη ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία, όσο και προς την Τουρκία και τα σχέδια της στην Α.Μεσόγειο.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι οπλικά συστήματα στρατηγικής φύσης, με τα οποία “πείθεται” ένας αντίπαλος να μην προκαλεί σε περιοχές που ευρίσκονται μέσα στην εμβέλεια τους. Αυτήν την περίοδο οι Τούρκοι απλώνουν τα καράβια τους στην Α.Μεσόγειο εμποδίζοντας το έργο του αγωγού East Med,το οποίο έχει εγκριθεί από ΗΠΑ, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο.  

Οι Ρώσοι ετοιμάζονται να αποστείλουν εκατοντάδες Σύριους στη Λιβύη

Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν την αποστολή της δεύτερης παρτίδας μαχητών από το Deir Ezzor στη Λιβύη, με σκοπό να συγκρουστούν με τους ομοεθνείς τους που πολεμούν για λογαριασμό της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Μια πηγή ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να στρατολογούν Σύριους νέους από το Deir Ezzor για την Λιβύη.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η δεύτερη ομάδα εθελοντών από τον Deir Ezzor έχουν στρατολογηθεί και εκπαιδευτεί για να πολεμήσουν στη Λιβύη κατά των δυνάμεων του Σαράι με σκοπό την κατάληψη της Τρίπολης.

Οι ρωσικές δυνάμεις στο Deir Ezzor στρατολογούν Σύριους μαχητές από την συγκεκριμένη επαρχία με γενναίους μηνιαίους μισθούς, οι οποίοι όπως αναφέρεται, ανέρχονταν σε περισσότερα από 2.000 $, για να πολεμήσουν στο πλευρό της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας και των δυνάμεων του Χαφτάρ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την άλλη πλευρά ανέφερε με οργή ότι "η Αίγυπτος, η Γαλλία και εκατοντάδες μισθοφόροι από τις γειτονικές χώρες υποστηρίζουν το Χαφτάρ, αλλά το Κατάρ και η χώρα του είναι η πλευρά που  υποστηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης με χρήματα και όπλα".

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε, ότι ο Χαφτάρ δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, συνεχίζει να μεταφέρει μισθοφόρους στη Λιβύη για να πολεμήσει παράλληλα με τις πολιτοφυλακές της κυβέρνησης της Τρίπολης που πολεμούν τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης. Ο συνολικός αριθμός των Σύριων μισθοφόρων έχει ανέλθει σε 11.500 άτομα, ενώ έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία περισσότερων από 50 Τζιχαντιστών του ISIS.

Η Μόσχα κτυπάει στα ίσια την Άγκυρα μεταφέροντας σταδιακά εκατοντάδες και σε λίγο χιλιάδες Σύριους μαχητές εναντίον αυτών που πολεμούν μαζί με Τούρκους και μαχητές του GNA. Πρόκειται για ένα πόλεμο δια αντιπροσώπων σε μια χώρα που προσελκύει το ενδιαφέρων ολόκληρου του κόσμου. Την ίδια στιγμή τα τουρκικά σχέδια στην Μεσόγειο έχουν ανησυχήσει εκτός της Ελλάδος, τόσο το Ισραήλ όσο και την Αίγυπτο και αυτό είναι πλέον εμφανές. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ