Ένοπλες Συρράξεις

Η Μόσχα "φορτώνει" με βαρύ οπλισμό τον Άσαντ - Στήνει νέα βάση στη Συρία

Ρωσικό φορτηγό πλοίο φωτογραφήθηκε αυτήν την εβδομάδα με προορισμό το λιμάνι της Ταρτούς στην Συρία, φορτωμένο με μεγάλο αριθμό στρατιωτικών οχημάτων για τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ΜΜΕ, το φορτηγό πλοίο με ρωσική σημαία Sparta II διέσχισε το Στενό του Βοσπόρου στην πορεία του προς το λιμάνι της Ταρτούς κατά μήκος των ακτών της Συρίας.

Το πλοίο ήταν φορτωμένο με ειδικά στρατιωτικά οχήματα που θα δοθούν στον συριακό στρατό (SAA) και τους συμμάχους του στο συριακό έδαφος.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αντικαθιστά πολλά από τα οχήματα των συριακών ενόπλων δυνάμεων που καταστράφηκαν από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας επίθεσης στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Η τελευταία ρωσική αποστολή έφερε μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και αρμάτων μάχης, καθώς και ΤΟΜΑ, τα οποία παραδόθηκαν στις δυνάμεις του Άσαντ.

Νέα ρωσική στρατιωτική βάση ταράζει τα “νερά”

Την ίδια περίοδο ο ρωσικός στρατός οικοδομεί μια νέα στρατιωτική βάση σε κομβική περιοχή που συνδέει την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου δώδεκα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα έφτασαν στην παραμεθόρια πόλη Al-Malikiyah, συνοδευόμενα από δύο ρωσικά ελικόπτερα.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι η βάση ετοιμάζεται στο χωριό Qasr Deeb, που βρίσκεται βορειοδυτικά του Al-Malikiyah, το οποίο βρίσκεται κοντά στο τρίγωνο των συνόρων μεταξύ των τριών χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγές του παρατηρητηρίου της Συρίας (SOHR) αναφέρουν σχετικά με μια ρωσική στρατιωτική συνοδεία που κατευθύνθηκε  στην περιοχή του “τριγώνου των συνόρων” για πρώτη φορά.

Μια πηγή από τις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις είπε ότι ο ρωσικός στρατός διεξήγαγε περιπολία στην περιοχή, αλλά δεν ανέφερε τίποτα για μια νέα βάση στο Al-Hasakah.

Ωστόσο, εάν αυτό υπάρχουν έγκυρες  πληροφορίες για νέα στρατιωτική βάση, η οποία θα  βρίσκεται κοντά στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας.

Η Ρωσία έχοντας την δική της πολιτική θέλει να έχει από κοντά τους Αμερικανούς, ενώ ταυτόχρονα θέλει να ελέγχει και μέρος των συνόρων με την Τουρκία.

Ο λόγος είναι απλός και αφορά τις προθέσεις της Μόσχας έναντι σε Άγκυρα και Ουάσιγκτον με κύριο διακύβευμα τα πετρέλαια της Συρίας και τον έλεγχο της χώρας. Αυτόν τον τρόπο δράσης δείχνει η Ρωσία ότι θα εφαρμόσει και στην Λιβύη προς το παρόν.    

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ