Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικό ''κάζο'' στη Λιβύη: ''Στάχτη'' 28 Bayraktar μέσα σε λίγους μήνες

H απόλυτη αποτυχία για την Τουρκία στη Λιβύη. Την στιγμή που Ερντογάν είχε επενδύσει τα πάντα γεωπολιτικά, αλλά και οικονομικά στη Συρία, φαίνεται πλέον πως θα πρέπει να αποδεχθεί άλλη μία ήττα μετά τον Έβρο, την Συρία και το Αιγαίο. 

Η Άγκυρα στόχευε σε επιτυχία στο μέτωπο της Λιβύης με τα UAV, όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Σε στοιχεία που δημοσίευσε ο LNA, από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει χάσει 28 οπλισμένα Τουρκικά UAV τύπου TB2 Bayraktar. Βέβεαι έχει χάσει και drones και UAV, άλλων τύπων, ενώ πολλά έχουν κατασχεθεί από τις δυνάμεις του LNA.  

Στη λίστα περιλαμβάνονται μόνο τα Bayraktar και αυτό πρέπει να τονιστεί.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τουρκικά εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα έχουν ανεπαρκέστατη θωράκιση, ενώ άλλες περιπτώσεις κατάρριψης τους, αποδόθηκαν σε έλλειψη εμπειρίας των Τούρκων στρατιωτών που τα χρησιμοποιούν. Τα drone καθοδηγούνται από Τούρκους ειδικούς από κέντρα διοίκησης στην Τρίπολη.  
 
Ο κύριος λόγος για την κατάρριψη των τουρκικών αεροσκαφών είναι η εγγύτητα των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ στο αεροδρόμιο Μίτιγκα στην Τρίπολη, λόγω της δυνατότητας διαθέσιμων σημείων στόχευσης τους κατά την απογείωση και προσγείωση αυτών των εναέριων οχημάτων είναι πολύ σχετική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μετά από ενδελεχείς έρευνες, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη πολλών τεχνικών προβλημάτων στα τουρκικά drone, κυρίως κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπως το περιορισμένο βάρος των πυρομαχικών που μπορούν να φορτώσουν αυτά τα εναέρια οχήματα, είτε είναι "Bayraktar", είτε οποιοσδήποτε άλλος τύπος σε Λιβύη ή Συρία.
 
Συγκρίνοντας το τουρκικό Bayraktar με άλλα επιθετικά drone, όπως  τα αμερικανικά, που πετούν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων συνεχώς, μεταφέροντας πυρομαχικά που ξεπερνούν το εμπόδιο των 300 χιλιογράμμων, τα τουρκικά είναι ουσιαστικά “παιχνιδάκια” μπροστά τους. 

Το ''κάζο'' της Τουρκίας στην Λιβύη αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, καθώς θα πρέπει αφενός να έρθουμε σε επαφή με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, με σκοπό να μας μεταφέρουν πληροφορίες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα UAV. 

Η Άγκυρα στέλνει συνεχώς UAV σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ και ήρθε η στιγμή για τα ελληνικά αντίμετρα. 

 

 

Τι αναφέρουν την ίδια στιγμή Ουκρανοί αναλυτές  

 

Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν εκεχειρία στις 5 Μαρτίου για να τερματίσουν τις μάχες στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Idlib.

Η κατάπαυση του πυρός έχει πραγματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και η Τουρκία ανακοίνωσε στις 5 Απριλίου ότι θα περιορίσει τις διασυνοριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις της, προκειμένου να βοηθήσει στον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

“Η προοπτική οποιαδήποτε πολεμικής συγκρούσεως στη Συρία υποχωρεί, το αντίθετο όμως θα συμβεί στη Λιβύη, όπου η Τουρκία παρενέβη και θα συνεχίσει να το πράττει για να υποστηρίξει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στον πόλεμο ενάντια στις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα”, ανέφεραν οι αναλυτές.

«Ένας παράγοντας πίσω από αυτήν τη διαφορετική αντιμετώπιση είναι το γεγονός ότι η Συρία βρίσκεται γεωγραφικά κοντά στην Τουρκία, και αυτό δημιουργεί  φόβους για πιθανή μετάδοση του ιού στους χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες που έχει αποστείλει η Άγκυρα κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα», δήλωσαν οι δύο ειδικοί.

Οι μάχες στη Λιβύη κλιμακώθηκαν πρόσφατα, με τον GNA να καταλαμβάνει έξι πόλεις κοντά στην Τρίπολη, κάτι που δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την τουρκική αεροπορική υποστήριξη",τόνισαν οι αναλυτές.

Ο Χαφτάρ ξεκίνησε επιθέσεις με πυραύλους εδάφους-εδάφους και πυροβολικό εναντίον στόχων εντός και γύρω από την Τρίπολη, αφού τα τουρκικά συστήματα αντιεροπορικής άμυνας άρχισαν να περιορίζουν την αποτελεσματικότητα της αεροπορικής εκστρατείας υπό την ηγεσία των ΗΑΕ εναντίον της πρωτεύουσας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Μ. Παρασκευή, ο τουρκικός στρατός φέρεται να ξεκίνησε μια εντατική εναέρια δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τριών αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού.

«Αυτές οι εξελίξεις, σε συνδυασμό με τον σχετικά περιορισμένο στρατιωτικό κίνδυνο επιπλοκών του κορονοϊού στη Λιβύη, δείχνουν ότι περαιτέρω κλιμάκωση της τουρκικής στρατιωτικής παρέμβασης στην χώρα αυτή είναι αναπόφευκτη και μπορεί να είναι ήδη σε εξέλιξη», ανέφεραν οι δύο αναλυτές. 

https://twitter.com/LNA2019M/status/1251645085902495745https://twitter.com/veryansintvcom/status/1251797391126249472
https://twitter.com/LNA2019M/status/1251512141284327431

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...