Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ένας Τούρκος νεκρός & δύο τραυματίες στην Ιντλίμπ από ανατίναξη οχήματος

Ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα ανατινάχθηκε από μια τηλεχειριζόμενη εκρηκτική συσκευή (MED) στη νότια συριακή επαρχία Ιντλίμπ, αναφέρουν ξένα ΜΜΕ και το πρακτορείο ειδήσεων FAN.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ως αποτέλεσμα του θανατηφόρου συμβάντος στην περιοχή που ελέγχεται από τους Τζιχαντιστές του χωριού Sfukhon, ένας στρατιώτης του τουρκικού στρατού σκοτώθηκε και δύο τραυματίσθηκαν. Επιπλέον, το τουρκικό όχημα καταστράφηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το περιστατικό στο Sfuhon ήταν η δεύτερη βομβιστική επίθεση κατά του τουρκικού στρατού μέσα σε μια εβδομάδα. Στις 19 Μαρτίου, δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια μιας αναγνώρισης στην εθνική οδό M4 στο Ιντλίμπ.

Από τις 15 Μαρτίου, Ρωσία και Τουρκία πραγματοποιούν κοινές περιπολίες κατά μήκος της εθνικής οδού Χαλέπι-Λατάκεια (Μ4), κατά μήκος της οποίας έχει δημιουργηθεί ένας διάδρομος ασφαλείας. Η απόφαση για κοινή περιπολία έγινε μετά από συνομιλίες μεταξύ των Προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κρεμλίνο στις 5 Μαρτίου.

Τα δύο μέρη επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την συμφωνία της "Astana" και ανακοίνωσαν την εφαρμογή εκεχειρίας τη νύχτα της 5ης και 6ης Μαρτίου. Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν επίσης να περιπολούν από κοινού την εθνική οδό M4 στη Συρία και δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν ενεργή την κρατική κυριαρχία της Συρίας.

Αυτή τη στιγμή, το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση εναντίον του τουρκικού στρατού παραμένει άγνωστο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Τουρκία μπορεί να το χρησιμοποιήσει προς όφελός της, κατηγορώντας τη Συρία και τις φιλοσυριακές δυνάμεις για την επίθεση, γεγονός που θα επιτρέψει στην Τουρκία να διακόψει την ισχύουσα συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με άρθρο μας, “ο τουρκικός στρατός φέρεται να είναι στα πρόθυρα εξέγερσης λόγω των μεγάλων απωλειών στη Συρία. Υπάρχει μια έκρηξη άσχημης κριτικής στον Ερντογάν, από την δική του στρατιωτική διοίκηση".

"Είναι ασύμφορο για τη χώρα μας να εργάζεται κατά της κεντρικής κυβέρνησης της Συρίας και να φέρει το βάρος ενός ιμπεριαλιστικού μεσολαβητικού πολέμου", δήλωσε ο Τούρκος πρώην ναύαρχος Turker Ertürk.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται έντονα από πολλούς εν αποστρατεία Τούρκους ανωτάτους αξιωματικούς, που έχουν διασυνδέσεις στον τουρκικό στρατό, για τις μεγάλες απώλειες και τον χαμένο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου μη επανδρωμένου εναερίου οχήματος Anka-S, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Μιλάμε για τις συνέπειες των ρωσικών και συριακών αεροπορικών επιθέσεων στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, τα θύματα των οποίων ήταν οι Τούρκοι στρατιωτικοί.

Ο λόγος για αυτό ήταν η ανοικτή στρατιωτική υποστήριξη των ισλαμιστών μαχητών από την Άγκυρα, δηλαδή η επέμβαση της Τουρκίας για να σωθούν ακραίοι Τζιχαντιστές και Σύροι αντικαθεστωτικοί".

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα αυξανόμενο κλίμα δυσαρέσκειας στην τουρκική στρατιωτική διοίκηση και πέριξ αυτής, φυσικά κατά του Ερντογάν, ότι ο ίδιος, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ