Ένοπλες Συρράξεις

Σύγκρουση εν μέσω πανδημίας: Ηλεκτρονικός ''πόλεμος'' Ρωσίας-ΗΠΑ στη Μ. Θάλασσα!

Ρωσικές πληροφορίες, φέρουν τα ρωσικά συστήματα Η/Π να μπλόκαραν σοβαρά τα ηλεκτρονικά συστήματα των πολεμικών πλοίων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρόσφατα, τα οποία (κατά την Μόσχα πάντα), επιχείρησαν να διεξάγουν παράνομες δραστηριότητες αναγνώρισης κοντά στις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην επικράτεια της Κριμαίας.

"Τα πλοία του ΝΑΤΟ που προσεγγίζουν τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα στην περιοχή της Κριμαίας, είναι πρακτικά ανίκανα να συλλέγουν πληροφορίες,  εξαιτίας της εξουδετερώσεως των συστημάτων τους από τα ρωσικά παράκτια συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου(EW), δήλωσε ρωσική πηγή.

Η ίδια πηγή αποκάλεσε τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων συλλογής πληροφοριών από τα πολεμικά πλοία της συμμαχίας”, ως μια προσπάθεια διείσδυσης του ΝΑΤΟ στα συστήματα  επικοινωνιών και ψηφιακών δικτύων της Ρωσίας".

 "Ως αποτέλεσμα, τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ αναπτύσσονται και εξέρχονται", ανέφερε  πηγή ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων.

Όπως εξήγησε, η δράση των συστημάτων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού όχι μόνο καθιστά ανενεργό τον εξοπλισμό των νατοϊκών πλοίων, αλλά προκαλεί προβλήματα και στα  συστήματα πλοήγησής τους, με αποτέλεσμα να δείχνουν ψευδείς συντεταγμένες και τα πληρώματα να είναι αποπροσανατολισμένα», αναφέρει το  RIA Novosti.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν αυξήσει σημαντικά τις περιπολίες αναγνώρισης κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας το τελευταίο διάστημα, αναπτύσσοντας δεκάδες πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και στέλνοντας εκατοντάδες ειδικά αεροσκάφη σε αποστολές συλλογής πληροφοριών γύρω  από την Κριμαία, που είναι και η έδρα του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, τονίζουν ρωσικές πηγές.

Το οικονομικό κλίμα την ίδια στιγμή είναι εκρηκτικό στον πλανήτη.

Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent για τα συμβόλαια του Μαΐου μειώθηκε κατά 12,05%, φτάνοντας στα 29,77 δολάρια το βαρέλι.

Εκτός από τις πωλήσεις, η κατάσταση επηρεάζεται και από την πτώση των χρηματιστηρίων παγκοσμίως.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση δέκα τοις εκατό, οι ευρωπαϊκές συναλλαγές μειώθηκαν κατά 7-11,6%, ενώ και η ρωσική χρηματιστηριακή αγορά πέφτει.

Οι χώρες παραγωγής πετρελαίου φοβούνται ότι τα ληφθέντα μέτρα δεν θα αποτρέψουν την ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω του κοροναϊού, και της κατάστασης γύρω από την παραγωγή πετρελαίου.

Τη Δευτέρα το βράδυ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν νέα χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν  μέτρα στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες της Κίνας, της Βρετανίας και της Ευρωζώνης.

Επιπλέον, χθες η ΕΚΤ έχει εκδώσει ομόλογα 100 δισ. Ευρώ για τη στήριξη δανείων σε περίοδο κρίσης.

"Η ανταπόκριση στις τιμές είναι κατανοητή, καθώς τα χαμηλότερα επιτόκια και τα νέα προγράμματα αγοράς ομολόγων δεν θα κάνουν τίποτα για την καταπολέμηση της τρέχουσας αδυναμίας στη ζήτηση πετρελαίου", δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank, Carsten Fritsch, στο Reuters.

Αυτό το μείγμα αυξημένης έντασης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την ραγδαία  πτώση των τιμών του πετρελαίου και την ύφεση λόγω κορωνοϊού, μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις παγκοσμίως, ακόμα και τοπικές συγκρούσεις σε διάφορες ευαίσθητες περιοχές του πλανήτη.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ