sovades
Κοινωνία

Παρ 'ολίγον εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη - «Έβρεξε» σοβάδες στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ

Από τύχη δεν τραυματίστηκε εργαζόμενος στο μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης, όταν αποκολλήθηκε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από το ταβάνι κι έπεσε στο πάτωμα.

Το συμβάν σημειώθηκε το Σάββατο, στον χώρο όπου βρίσκονται τα κανάλια εργασιών συντήρησης των μηχανών.

Εκείνη τη στιγμή, ευτυχώς δεν εκτελούνταν εργασίες και από τύχη δε σημειώθηκε εργατικό ατύχημα. Μετά το συμβάν, συγκλήθηκε συνέλευση των παρευρισκομένων εργαζόμενων και αποφασίστηκε η παύση κάθε εργασίας μέχρι να γίνουν εργασίες συντήρησης του κτιρίου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται μάρτυρες παρόμοιου περιστατικού. Την επόμενη μέρα, ήρθε συνεργείο που ξεκίνησε τις εργασίες συντήρησης της οροφής.

Όπως σημειώνει στο ΤhessPost.gr o Νίκος Τσακλίδης, χειριστής αλλαγής τροχιάς και εκλγεμένο μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων της Ηellenic Train, «η εταιρία της Ηellenic Τrain συνεχίζει να βαδίζει στις ίδιες ράγες, δηλαδή αυτές της απαξίωσης της ασφάλειας των εργαζομένων και λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το μέγιστο κέρδος.

Για αυτό τον λόγο δεν είναι διατεθειμένη να κάνει κανέναν προληπτικό έλεγχο όπως την καλούσαν να πράξει οι εργαζόμενοι το προηγούμενο διάστημα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν μόνο παλεύοντας οργανωμένα απέναντι στα κέρδη της εταιρίας και βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες όπως αποδείχθηκε για άλλη μια φορά. Όταν σταμάτησαν οι εργαζόμενοι την δουλειά, άρα και την βασική πηγή κέρδους για την εταιρία , τότε ήρθαν τα συνεργεία συντήρησης».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Λουτρό αίματος στην Ουκρανία! Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Πολτάβκα και εξόντωσαν αριθμό-ρεκόρ χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών -Δείτε σε χάρτη την προέλαση

Άσχημα τα πράγματα για τους Ουκρανούς τόσο στην Ζαπορίζια όσο και στο Λουγκάνσκ, όπου χύθηκε πολύ αίμα