Ένοπλες Συρράξεις

Oλοκληρωτική σύγκρουση - Άγκυρα σε Μόσχα: ''Θα μπλοκάρουμε τα πλοία σας στα Στενά!'' - ''Άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 5''

Όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, η Μόσχα μέσω Ρώσου πολιτικού, προειδοποίησε σήμερα ότι μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ της Συρίας από την Τουρκία, θα έχει άσχημο τέλος για την Άγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Tου Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της άνω βουλής της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ ήταν αυτός που έκανε την προειδοποίηση, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η Τουρκία αμέσως μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ, αλλά και συμβούλων, προειδοποιεί την Μόσχα με άμεσο κλείσιμο των Στενών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βέβαια κάτι τέτοιο δύσκολα θα γίνει, διότι θα έφερνε τις δύο χώρες στην απόλυτη σύγκρουση, ακόμα και σε πόλεμο. 

Μάλιστα εδώ και λίγα λεπτά τα πλοία έχουν περάσει από τα Στενά.

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας γνωστοποίησε ότι στέλνει δύο πολεμικά πλοία ικανά να εκτοξεύουν πυραύλους Κρουζ τύπου Kalibr στη Μεσόγειο, προς τις ακτές της Συρίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η ανάπτυξη των πολεμικών ανακοινώθηκε καθώς η ένταση ανάμεσα στη Συρία και τη σύμμαχό της Ρωσία και την Τουρκία έχει φθάσει στην κορύφωσή της στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

''Η Άγκυρα πρέπει να ενεργοπιήσει το άρθρο 21 του Μοντρέ. Πρέπει να μπλοκάρουμε την κάθοδο ρωσικών πολεμικών, τα οποία μεταφέρουν όπλα στον Άσαντ.''
 
Μάλιστα φθάνουν να ζητάνε και ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ! Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ότι «η επίθεση σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ, αποτελεί επίθεση σε όλα τα μέλη της Συμμαχίας».

Με λίγα λόγια θέλει να μπλέξει τους πάντες η Άγκυρα στη Συρία, ακόμα και σε μία σύγκρουση με την Μόσχα.

Η Τουρκία απαιτεί από τις μεγάλες δυνάμεις ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ιντλίμπ

Η κυβέρνηση της Τουρκίας αξίωσε η διεθνής κοινότητα να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βορειοδυτική Συρία, προκειμένου να αποτραπεί η συνέχιση των αεροπορικών πληγμάτων του συριακού καθεστώτος και της συμμάχου του Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους αμάχους και θα θέσει σε εφαρμογή μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού» στην περιοχή της Ιντλίμπ, όπου 34 τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε βομβαρδισμούς για τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί τη Δαμασκό, ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ