Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Άγκυρα ''γράφει'' την Ρωσία - ''Βόμβα'' Τούρκου αξιωματούχου: ''Ξέρουμε ότι το ΝΑΤΟ θα μας στηρίξει σε ενδεχόμενο επίθεσης''

Βόμβα” στα ξαφνικά (ή μήπως όχι) έριξε ο Τούρκος πρέσβης στο ΝΑΤΟ, Tacan İldem, μιλώντας στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων ΑΑ, με αφορμή την καμπάνια της συμμαχίας "WeAreNATO”.

Ο Ildem μεταξύ άλλων τόνισε ότι ειδικά αυτήν την περίοδο, η συμμαχία έχει κάποια σοβαρά πλεονεκτήματα για την Τουρκία.  

"Είναι αποδεκτό ότι μια πιθανή επίθεση που μπορεί να λάβει χώρα κατά της Τουρκίας, θα γίνει δεκτή ως επίθεση σε ολόκληρη τη συμμαχία και αυτή η διάταξη της συνθήκης, μας δίνει μεγάλη προστιθέμενη αξία, μιας ανυπολόγιστης αποτροπής του ΝΑΤΟ υπέρ υμών".

Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστάσεις τα τελευταία χρόνια, γνωρίζουμε ότι το ΝΑΤΟ έχει λάβει μέτρα διασφάλισης της ασφάλειας της Τουρκίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για παράδειγμα, έχει ληφθεί το μέτρο με την τοποθέτηση συστημάτων αεράμυνας στο εσωτερικό της χώρας, τα οποία έχουν την ικανότητα να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους από τη Συρία, ενώ θα έχουμε και περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων.

Επιπλέον, το ΝΑΤΟ μας προστατεύει στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας καθώς και στην Α. Μεσόγειο, με την αύξηση της παρουσίας των ναυτικών δυνάμεών του.

Ομοίως, συμμετέχει στη καταπολέμηση  της τρομοκρατίας και υποστηρίζει τις δραστηριότητες του παγκόσμιου συνασπισμού κατά του ισλαμικού κράτους, ενώ τα ραντάρ των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης στη βάση του Ικονίου κάνουν πραγματικά έργο.

Το θέμα όμως της Συρίας είναι σοβαρό για την Τουρκία και αυτό μας εκπέμπει και το ΝΑΤΟ. Αυτό για εμάς είναι μια σημαντική συμβολή. Η  Τουρκία είναι η ασφάλεια και η άμυνα του ΝΑΤΟ προς την κατεύθυνση αυτή και αυτό για εμάς εξαιρετικά πολύτιμο μερικές φορές”, κατέληξε ο ίδιος.

Αυτήν την περίοδο ο Ερντογάν έχει μεγάλα προβλήματα στην Συρία και το Ιντλίμπ και οι νέοι εκβιασμοί του δεν πέρασαν στον Πούτιν και όπως δείχνουν όλα ο ''σουλτάνος'' γύρισε στις ΗΠΑ και τον Τραμπ.

Οι ρωσικές δυνάμεις και ο Άσσαντ, μαζί με τις πιστές πολιτοφυλακές, ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του στρατηγικού αυτοκινητόδρομου Μ5, που συνδέει το Χαλέπι με την Χάμα, την Χομς και τη Δαμασκό.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επίσης προελαύνουν ταχύτατα  προς τις πόλεις της δυτικής επαρχίας του Χαλεπίου καταλαμβάνοντας συνεχώς εδάφη.

Συριακά και ρωσικά αεροσκάφη, έχουν προκαλέσει τρομακτικές απώλειες ανάμεσα στους φιλότουρκους αντάρτες, σύμφωνα με αναφορές.

Μεγάλες ομάδες εκτοπισμένων Συρίων από τις περιοχές αυτές έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης δεν μπορούν να σταματήσουν την πρόοδο των δυνάμεων του Άσσαντ, εκτός και αν  κάνει επίθεση ο τουρκικός στρατός.

Η ισορροπία δυνάμεων έχει μοιραστεί σε μεγάλο βαθμό υπέρ της Δαμασκού στις τελευταίες μάχες, δεδομένου του βαρέως οπλισμού και της αεροπορικής υποστήριξης που έχει. Η αντιπολίτευση, από την άλλη πλευρά, στερείται ικανότητας, όπλων και πυρομαχικών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τουρκικός στρατός ωστόσο, συνεχίζει να στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στο Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων  στρατιωτών, τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης.

Ο Yahya Mayo, συντονιστής του  (SNA) του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, δήλωσε στο Al-Monitor ότι «οι κακές αντιδράσεις του τουρκικού στρατού προς την προέλαση των δυνάμεων του καθεστώτος στο Ιντλίμπ, ενθαρρύνουν τις δυνάμεις του Άσαντ να προελάσουν, αγνοώντας τις τουρκικές θέσεις».

Τι θα κάνει άραγε ο Ερντογάν σε όλα αυτά;

Εκτιμήσεις ειδικών αμυντικών αναλυτών φέρνουν τον Τούρκο πρόεδρο, να κτυπά τον συριακό στρατό με “πλάτη” το ΝΑΤΟ, για αυτό και η “κυβίστηση” και οι δηλώσεις των Τούρκων γενικώς περί άρθρου 5 της συμμαχίας και άλλα τέτοια, αλλά ο Πούτιν δεν κάτσει όπως το 2015 με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους με σταυρωμένα χέρια. Αυτό είναι απόλυτα σίγουρο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...