Ρώσοι Συρία
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι χτύπησαν ρωσική περίπολο στο Χαλέπι - Πληροφορίες ότι οι Ρώσοι κατέρριψαν αμερικανικά UAV στην Α.Μεσόγειο

Αναφορές ότι οι δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία βομβάρδισαν θέσεις της Ρωσικής Στρατιωτικής Αστυνομίας στο βόρειο Χαλέπι, έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα σε τοπικά κουρδικά και συριακά ΜΜΕ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρεται ότι οι επιθέσει διεξήχθησαν από τον τουρκικό στρατό.. Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στο χωριό Kashtaar, το οποίο βρίσκεται σχετικά κοντά στο Τελ Ριφάατ.

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Την προηγούμενη ημέρα, οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία ενέτειναν τις επιθέσεις σε θέσεις του Συριακού Στρατού και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό τη διεύθυνση των Κούρδων σε ολόκληρη τη βόρεια Συρία. Πραγματοποίησαν μάλιστα μια μεγάλη επίθεση κοντά στην Αλ Μπαμπ, η οποία αποκρούστηκε από κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι τοπικές πηγές συνδέουν αυτές τις εξελίξεις με τις προσπάθειες των τουρκικών πληρεξουσίων να βοηθήσουν τους ομολόγους τους στην Ιντλίμπ που υποφέρουν από σοβαρές απώλειες στη μάχη κατά του Συριακού Στρατού.

Εάν επιβεβαιωθεί το περιστατικό για τουρκική επίθεση σε βάρος των ρωσικών δυνάμεων, θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση στης περιοχή, ενώ επίσημα πλέον οι ρωσοτουρκική "φιλία" θα καταρρέυσει. Οι εντάσεις στην ευρύτερη Ιντλίμπ και στο βόρειο Χαλέπι είναι ήδη υψηλής έντασης μετά την πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ του τουρκικού στρατού και του Συριακού Στρατού, που υποστηρίζεται από τη Μόσχα.

https://twitter.com/NPA_English/status/1224712351804465153?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1224712351804465153&ref_url=https%3A%2F%2Fsouthfront.org%2Fturkish-forces-reportedly-shelled-russian-military-police-in-northern-aleppo%2F

Πληροφορίες για κατάρριψη αμερικανικών drone από τους Ρώσους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρωσικός στρατός ενδέχεται να έχει καταρρίψει δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο χθες βράδυ, σύμφωνα με τη ρωσική αμυντική ιστοσελίδα Avia.pro, η οποία έως τώρα έχει αποδειχθεί έγκυρη πηγή των εξελίξεων στη Συρία.

"Πριν από λίγες ώρες, δύο μη επανδρωμένα οχήματα, που προέρχονταν από τη Μεσόγειο, προσπάθησαν να επιτεθούν στη ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim. Τα συμπεράσματα σχετικά με το περιστατικό αυτό οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή, αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος Boeing P-8A Poseidon πετούσε όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση, και καθώς αυτή η τακτική έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν κατά της αεροπορικής βάσης Hmeimim, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας", αναφέρεται.

Ο ρωσικός στρατός αποκάλυψε ότι τα μη επανδρωμένα που πλησίαζαν επιθετικά τη βάση Hmeimim, προέρχονταν από την ανατολική Μεσόγειο. Αυτό πυροδοτεί πολλά ερωτήματα και σενάρια για το παρασκήνιο του περιστατικού, καθώς όταν οι τζιχαντιστές αντάρτες επιτίθενται στην βάση Hmeimim, τα drones προέρχονται από την Ιντλίμπ, δηλαδή την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

"Οι ειδικοί δεν αποκλείουν ότι το κύριο κίνητρο για την επίθεση δεν ήταν τόσο μια μεγάλη ζημιά στις υποδομές της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης, 'οσο μια προσπάθεια ελέγχου της λειτουργίας του ραντάρ των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 για παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τη Μεσόγειο, η οποία, πιθανότατα, θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποκτήσουν δεδομένα σχετικά με τις χρησιμοποιούμενες συχνότητες όταν ενεργοποιούνται τα ραντάρ", πρόσθεσε το  Avia.Pro.

Εάν επιβεβαιωθεί πως ο ρωσικός στρατός κατέρριψε τα μη επανδρωμένα αεροχήματα των ΗΠΑ, αυτό σημαίνει πως για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της μακροχρόνια συριακής σύγκρουσης έχουμε άμεση στρατιωτική εμπλοκή μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Ακόμα και αν το γεγονός αληθεύει ωστόσο, είναι αμφίβολο το αν θα επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές καθώς η πρόκληση εντάσεων είναι κάτι που όλες οι πλευρές θέλουν να αποφύγουν.

https://twitter.com/pentapostagma/status/1224748429081038851

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ