Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σταμάτησαν οι ρωσοτουρκικές περιπολίες στη Συρία - Ερντογάν σε Πούτιν: ''Μην ανακατεύεσαι στην Ιντλίμπ''!

Η σημερινή απώλεια για τις τουρκικές ΕΔ εξόργισε τον Ερντογάν και έδωσε άμεσα εντολή στο Χ. Ακάρ να σταματήσουν οι κοινές περιπολιές Ρώσων και Τούρκων στη Συρία. 

Έτσι πριν λίγο ακυρώθηκε η προγραμματισμένη περιπολία στο Κομπάνι, καθώς οι Τούρκοι στρατιώτες δεν προσήλθαν. 

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κρίση ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα στη Συρία. Το Κρεμλίνο μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει για όλα όσα έχουν συμβεί, με την Άγκυρα να δηλώνει πως θα πάρει εκδίκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δήλωση Ερντογάν:

«Απαντήσαμε αναλόγως σ’ αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.


«Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας θα καταλάβουν σύντομα πως έκαναν ένα σφάλμα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία κάλεσε τη Μόσχα να μην «εμποδίσει» την απάντηση της Άγκυρας. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «από 30 έως 35» σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την τούρκική απάντηση.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει από την πλευρά του πως σκοτώθηκαν έξι σύροι στρατιώτες. 

 

Επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, προελαύνουν στην Ιντλίμπ το τελευταίο διάστημα.

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει 12 θέσεις παρατήρησης — στην πράξη, βάσεις — στην περιοχή, βάσει μιας συμφωνίας του 2017 με τη Ρωσία και το Ιράν. Ωστόσο, αρκετές από τις εγκαταστάσεις αυτές είναι πλέον περικυκλωμένες από τις συριακές δυνάμεις.
 
Μέχρι στιγμής, 4 Τούρκοι έχουν σκοτωθεί. Οι ίδιες πηγές περιπλέκουν την κατάσταση, καθώς κάνουν λόγο για υποστήριξη ρωσικών δυνάμεων στην αντεπίθεση του συριακού στρατού.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μαζί με τον τουρκικό στρατό, στο χωριό Tarnaba, ήταν και αρκετά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, πολλοί εκ των οποίων έπεσαν νεκροί από τον βομβαρδισμό του συριακού στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, η ομάδα διάσωσης που έσπευσε στο χωριό Tarnaba, εντόπισε τουλάχιστον δύο Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πεδίο των συγκρούσεων μεταξύ του συριακού και του τουρκικού στρατού έχει μεταφερθεί στην πόλη Σαρακίμπ, κοντά στην Ιντλίμπ.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ