Ένοπλες Συρράξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ-Οι ΗΠΑ μετέτρεψαν σε όπλο μαζικής καταστροφής το φράγμα του Ευφράτη - Η Ρωσία προειδοποιεί για ολική κατάρρευση και εικόνες αποκάλυψης (εικόνες, βίντεο)Η Ρωσία προειδοποιεί εσπευσμένα τις ΗΠΑ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς με βόμβες BLU-109 κατά του φράγματος του Ευφράτη "Tabqa" το οποίο αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ Χαλεπίου και Ράκκα .Ήδη εκατοντάδες πρόσφυγες από Ράκκα και Ντειρ Έζορ τρέχουν να σωθούν. Αν το φράγμα καταρρεύσει τότε ακολουθούν εικόνες αποκάλυψης... Δείτε εδώ στο 1.09 τον αμερικανικό βομβαρδισμό και την μερική κατάρρευση του φράγματος.

https://www.youtube.com/watch?v=AOJSwL9e0nA

Ρώσοι ανώτατοι αξιωματικοί μετά την λήψη κρισίμων πληροφοριών και εικόνων από την περιοχή της Συρίας ανησυχούν σφόδρα για νέα επικειμένη αεροπορική «επίθεση» της αεροπορικής δύναμης της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σε  φράγμα στον ποταμό Ευφράτη κοντά στην συριακή πόλη Raqqa γεγονός που θα οδηγήσει σε ολική κατάρρευση.

«Το πιο ανησυχητικό είναι τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν από  αεροσκάφη του συνασπισμού κοντά σε φράγμα στον ποταμό Ευφράτη δυτικά της Raqqa», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης στρατιωτικών  επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποστράτηγος Sergey Rudskoy.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι δύο ειδικές κατασκευές στο νότιο τμήμα του φράγματος, που είχαν σχεδιαστεί για την εκκένωση του νερού και την πρόληψη υπερχείλισης της δεξαμενής έχουν καταστραφεί από μια εναέρια επιδρομή στις  26 Μαρτίου, το 2017.

«Οι δράσεις αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περιβαλλοντική καταστροφή μεγάλης κλίμακας, διότι μπορεί να  πλημυρίσουν τεράστιες εκτάσεις και να υπάρχουν χιλιάδες θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού»,  δήλωσε ο Rudskoy.

«Έχει κανείς την εντύπωση ότι ο διεθνής συνασπισμός έχει θέσει ως στόχο να καταστρέψει εντελώς υποδομές ζωτικής σημασίας στην επικράτεια της Συρίας, για να εμποδίσει την μεταπολεμική ανασυγκρότηση της χώρας», είπε ο Ρώσος υποστράτηγος .

Η επισκευή των δύο κατασκευών  στο φράγμα θα πρέπει να έχουν  ολοκληρωθεί τις προσέχεις ημέρες .

Σύμφωνα με τον Rudskoi τα αεροσκάφη του  διεθνούς συνασπισμού κατέστρεψαν επίσης τέσσερις γέφυρες,  δύο στην πόλη της Raqqa, και δύο στους οικισμούς του El Kalta και της Ελ Abbara.

«Ως αποτέλεσμα αυτών των δράσεων ήταν να διακοπεί πλήρως  η επικοινωνία μεταξύ του βόρειου και νότιου τμήματος της πόλης στα οποία εξακολουθούν να ευρίσκονται πάνω από 200 χιλιάδες κάτοικοι»,  δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αμερικανική διοίκηση όσο και οι υπόλοιπες χώρες διστάζουν προς το παρόν και υπολογίζουν τις ανθρώπινες απώλειες σε μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση στην πόλη της Ράκκα, που αποκαλείται και πρωτεύουσα του ισλαμικού κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Συρίας προέτρεψε τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να υποχρεώσει τη στρατιωτική επιχείρηση της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους να σταματήσει να στοχεύει τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη καθώς και τις γύρω περιοχές για να προλάβει την επικείμενη καταστροφή.

Σε επιστολή στον γγ του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, ο αναπληρωτής πρέσβης της Συρίας Μουνζέρ Μουνζέρ έγραψε ότι οι κάτοικοι κατά μήκος του Ευφράτη ποταμού στο Ιράκ μπορούν να επηρεαστούν επίσης και από το «συστηματικό σαμποτάζ των υποδομών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξη του αποκάλεσε τις αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα ως «εισβολείς» καθώς δεν βρίσκονται εκεί με άδεια της κυβέρνησης.

Τον Φεβρουάριο και ο ΟΗΕ προειδοποίησε για επικείμενες καταστροφικές πλημμύρες στη Συρία από το φράγμα του Ευφράτη το οποίο κινδυνεύει από την ψηλή στάθμη νερού, τη δολιοφθορά των τζιχαντιστών  και από ένα κτύπημα από τον  συνασπισμό έστω και κατά λάθος.

https://www.youtube.com/watch?v=qsZ9IsHDtxohttps://www.youtube.com/watch?v=8WBL05h9Q1M

https://twitter.com/todayinsyria/status/847855872567119873

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ