Βουλγαρικοί έλεγχοι
Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα Τούρκος που πέρασε παράνομα από την Ελλάδα στη Βουλγαρία

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τουρκική έκδοση του ρωσικού δικτύου Sputnik, ο εν λόγω Τούρκος πολίτης ήλθε στην Ελλάδα από την Ιταλία με προορισμό τον συνοριακό σταθμό των Καστανιών για να πάει στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επειδή βρήκε τα ελληνοτουρκικά σύνορα κλειστά, λόγω της έντασης που επικρατεί εξαιτίας του μεταναστευτικού, αποφάσισε να κατευθυνθεί προς τη Βουλγαρία και να πάει από εκεί στην Τουρκία.

Άγνωστο γιατί, φέρεται να πέρασε παράνομα τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα και συνελήφθη από τη βουλγαρική αστυνομία σε έλεγχο που του έγινε κοντά στο χωριό Μεζέκ του Σβίλενγκραντ. Οι βουλγαρικές αρχές θεώρησαν την περίπτωσή του ύποπτο κρούσμα και τον μετέφεραν για ιατρικό έλεγχο σε νοσοκομείο στο Χάσκοβο όπου ετέθη σε καραντίνα.

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σήμερα και τον πρώτο της νεκρό από την πανδημία του κορωνοϊού. Πρόκειται για μία 66χρονη γυναίκα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η 66χρονη Βουλγάρα διακομίστηκε χθες, Τρίτη, στα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείου της Σόφιας με σοβαρή πνευμονία. Ήταν το έκτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ