Βαλκάνια

Επεισόδια στο Βελιγράδι: Διαδηλωτές προσπάθησαν να «μπουκάρουν» στο δημαρχείο (βίντεο)


Δεκάδες διαδηλωτές με επικεφαλής τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόσκο Ομπράντοβιτς, προσπάθησαν να εισέλθουν με τη βία στο δημαρχείο στο Βελιγράδι.

Οι διαδηλωτές μαζεύτηκαν έξω από το δημαρχείο στο Βελιγράδι για να διαμαρτυρηθούν για τα δημοτικά έργα που έχουν παραλύσει την πρωτεύουσα και θέλησαν να εισβάλλουν μέσα στο κτίριο, ώμος τους απέτρεψαν οι γυναίκες υπάλληλοι στον Δήμο.

Ο Μπόσκο Ομπράντοβιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σκοπός τους δεν ήταν να προκαλέσουν επεισόδια, αλλά να καταθέσουν στην γραμματεία του Δήμου επιστολή διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του κέντρου στο Βελιγράδι.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τα επεισόδια έξω από το Δημαρχείο, δήλωσε ότι κάθε μορφή βίας θα παταχθεί από τις αρχές. Αποκάλεσε «φασίστα» τον Μπόσκο Ομπράντοβιτς και επισήμανε ότι «οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν στην Ουγγαρία και την ναζιστική Γερμανία δεν θα περάσουν στην Σερβία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την περασμένη Δευτέρα, έχουν κλείσει για την κυκλοφορία, με μεταλλικά κιγκλιδώματα, πολλοί δρόμοι στο κέντρο στο Βελιγράδι εξαιτίας έργων ανάπλασης που θα διαρκέσουν μέχρι το φθινόπωρο. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ο αποκλεισμός της πόλης γίνεται για να αποτραπούν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ποιά είναι τα τέσσερα (4) "σχέδια" που δουλεύει νυχθημερόν ο Ερντογάν για να ανατρέψει την Ελληνική αεροπορική υπεροχή;-Οι ενέργειες της Αθήνας

Η Ελληνική αεροπορική υπεροχή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ο Ερντογάν δεν έχει αποτολμήσει κάποια...